אפשרויות השקעה בסטארט אפ

ישראל נמצאת אחרי סין וארצות הברית ברשימת המדינות שמייצרות הכי הרבה סטארט אפים ביחס למספר התושבים בה. בכל שנה קמות כאן חברות סטארט אפ שמניעות את הכלכלה הישראלית. נראה שזה עסק די משתלם למשקיעים שעומדים מאחורי כל אותן חברות. האם זה יכול לעבוד גם בשבילכם?

 | 
telegram

השקעה בסטארט אפ מעניינת אתכם? הנה מאמר שאתם צריכים לקרוא.
כמו בכל השקעה גם כאן דרושה הליכה על החבל הדק שבין סיכון לתגמול. חשוב לקחת בחשבון שרוב חברות הסטארט אפ לא שורדות, ככה שהסיכוי שלכם לאבד את הכסף ששמתם גדול. אלא שהמשקיעים שכן צולחים את הקשיים הראשוניים, מצליחים לייצר ROI גבוה במיוחד.

מה זה סטארט אפ?
סטארט אפ נקראת בעברית חברת הזנק. מדובר בחברה שהוקמה במינימום זמן כדי לפתח מוצר או רעיון חדשניים בעיקר בתחומי הטכנולוגיה וההייטק.
רוב החברות מתחילות עם מספר עובדים מצומצם, אך בעלות שאיפה לגייס עוד עובדים אחרי שישיגו מימון לצורך התפתחות.
המשקיעים בחברות סטארט אפ הם בדרך כלל אנג'לים (משקיעים פרטיים), קרנות סיכון, ומשרדים משפחתיים.
החברות לפעמים מקבלות עזרה מחממות פיתוח, או תמיכה כספית מהרשויות שמעודדות חדשנות.
חברת סטארט אפ בעצם מפסיקה להיות כזו כשהיא מונפקת לציבור והופכת להיות חברה מבוססת ורווחית בעצמה, או כשהיא נמכרת לחברה גדולה יותר (אקזיט).

לאן ההשקעה שלכם הולכת בכל שלב בהתפתחות החברה?
לפני שאתם רצים לבצע השקעה בסטארט אפ, חשוב שתבינו על תהליך ההתפתחות של אותן חברות. כל משקיע רוצה לדעת למה משמש הכסף שלו וכאן תקבלו הסבר מדויק.
ההערכה הגסה היא שבכל שנה קמות כמיליון חברות סטארט אפ. כל אחת מהן מתחילה מרעיון, וההצלחה שלה תלויה בדרך שבה תבחר להפוך אותו למוחשי.
יש כמה סבבי גיוס כספים שיעניקו לחברה משאבים לצורך התפתחות.

בשלב הראשון, לחברה עדין אין מוצר פיזי, בטח שלא לקוחות והכנסה. על מנת להמשיך ולהכין את הקרקע יכול להיות שהחברות יזדקקו למימון ראשוני. אותו כסף שיגייסו (לרוב על ידי המעגל הקרוב, או מכיסם הפרטי) ילך לצורך מחקר שוק. המחקר יאפשר לחברה לזקק את התוכנית העסקית שלה ולהוכיח את ההיתכנות העסקית- משמע, שהמוצר אכן יכול להיות רווחי ולהצליח.
בשלב השני, מייסדי החברה יכולים להתחיל לגייס הון משמעותי, ולחפש משקיע. החברה עשתה את עבודת המחקר הדרושה, זיקקה את הרעיון, ועכשיו זקוקה למימון שיאפשר לה לגייס עובדים ולהתחיל לפתח ולייצר את המוצר.
חשוב לציין שזהו השלב שבו החברה נמצאת בסיכון גבוהה (סביר להניח שהשקעה שתצליח כאן תהיה מאוד רווחית).
ובשלב השלישי, החברה כבר תחזיק בתוכנית עסקית מדויקת עם אסטרטגיה עסקית ושיווקית לעתיד. החברה עדין לא רווחית אבל משקיעה את כל המשאבים לצורך התפתחות.
היום, אנשים פרטיים שלא נחשבים לאנג'לים יכולים לבצע השקעה בסטארט אפ בצורה עקיפה על ידי השקעה בקרנות הון שמתמחות במימון הון סיכון.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מי שלא לוקח סיכון לא מרוויח בגדול
אתם כבר יודעים שאין נוסחה מדויקת שיכולה להבטיח שתמיד תרוויחו. עם זאת, בלי לקחת סיכונים, יכול להיות שאכן תתקדמו אבל מאוד לאט.
השקעה בסטארט אפ יכולה להיות משתלמת דווקא בגלל כמות הסיכון שגלומה בחברה.
כשגוגל הושקה כחברת זנק בסוף שנות ה-90 היא הצליחה לגייס מהמעגל הקרוב שלה כמיליון דולר. שנתיים אחרי, היא גייסה הון סיכון בשווי של 25,000,000 דולר. ב-2004 גוגל הונפקה וגייסה למעלה ממיליארד דולר. התשואה של המשקיעים הייתה 1,700 אחוזים.

לסיכום, השקעה בחברות סטארט אפ יכולה להיות רווחית מצד אחד, אבל מסוכנת מצד שני. מיותר לציין שאין במאמר הזה שום המלצת השקעה, כל אחד יעשה את השיקולים הכלכליים שלו כיוון שרק הוא יודע לנהל את תיק ההשקעות שלו הכי טוב.
ואם באמת תבחרו להשקיע בחברות סטארט אפ בעתיד, אתם יודעים למי לפנות.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות