השיקולים בפתיחת הליך חדלות פירעון

חייבם רבים הנקלעים לחובות כספיים תמהים ושואלים האם הליך חדלות פירעון הוא בהכרח הפתרון שלהם לחובות הכספיים שצברו. 

 | 
telegram

ובכן, התשובה לשאלה זו עלולה להיות מורכבת ממספר גורמים משתנים ומומלץ לכל חייב השוקל לנקוט בהליך זה להיוועץ עם עורך דין פשיטת רגל בטרם יקבל החלטה. 
ישנם לא מעט שיקולים עניינים ומרכזיים אשר יש לשים אליהם לב ודגש כאשר מעוניינים לפתוח בהליך חדלות פירעון אך יחד עם זאת כפי שנראה מיד, ישנו דגש עיקרי מרכזי אחד אשר אין להתעלם ממנו ומומלץ לשקול בכובד ראש את פתיחת ההליך המשפטי או שמא לשקול לפתוח בהליך מקביל למחיקת החובות הקיימים.

מהו הליך חדלות פירעון
ניתן לכתוב ולפרט אודות הליך חדלות פירעון דפים שלמים אך אם נתמצתו בקצרה נאמר כי הליך משפטי זה נועד להביא לשיקום החייב בסופו של יום ומחיקת החובות שצבר. נכון, אין המדובר בהליך פשוט כלל וכלל אך יחד עם זאת, חייב אשר צבר חובות כספיים גדולים, יוכל באמצעות הליך חדלות פירעון למחק את החובות, לקבל צו הפטר ולצאת לדרך חיים חדשה. יש לזכור כי קיימים חובות שונים אשר לא ניתן למחוק במסגרת הליך חדלות פירעון כגון חוב מזונות אך בסך הכל את מרבית החובות אשר יצבור החייב יוכל הוא בסופו של יום למחק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במסגרת הליך חדלות פירעון יגיש החייב בקשה לפתיחת הליכים לממונה על הליכי חדלות פירעון אשר לאחר שישקול את הדברים יורה על מתן צו לפתיחת הליכים. במסגרת הליכי חדלות פירעון, צפוי החייב לעבור לא מעט תחנות מרכזיות עד לקבלת צו הפטר וההכרזה עליו כפושט רגל.

במסגרת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תוכן לחייב תוכנית תשלומים אשר יהיה עליו לעמוד בה עד תומה. על החייב לנהוג בתום לב במסגרת ההליך שאם לא כן עלול בית המשפט להורות על ביטולו והשבת הסנקציות שהוטלו עליו ערב הגשת הבקשה לתוקפן. כמו כן, יינתן כנגד החייב צו כינוס נכסים אשר במסגרתו יכונסו נכסיו וימכרו לצורך פירעון החובות שצבר.

על החייב יוטלו אף סנקציות משפטיות שונות כגון עיכוב יציאה מהארץ, הכרזה על חשבון הבנק שלו כחשבון מוגבל ועוד. מטרת הגבלות אלו לרבות תוכנית התשלומים שתקבע בעניינו היא למקסם את ההליך המשפטי ולהביא לפירעון החובות שצבר ככל שניתן לצד שיקומו.

השיקולים המרכזיים בפתחית ההליך המשפטי
חייב אשר מעוניין לפתוח בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי מוכרח לשקול מספר דברים רלוונטיים אשר עלול להיתקל בהם במהלך ניהול ההליך המשפטי והם אף עלולים לשנות את מצבו המשפחתי והאישי באופן דרסטי. ראשית, יש לשקול את משך זמן ההליך אשר עלול לארוך חודשים ארוכים. במסגרת זמנים אלו לא יוכל החייב לעזוב את שטח המדינה וכן לרוב לא יוכל להחזיק בכרטיס אשראי או שיקים.

במסגרת ההליך יצטרך החייב לשתף את ממונה ויתר הגורמים הרלוונטיים במתרחש בחשבון הבנק שלו ולהגיש דוחות כספיים אחת לחודשיים. כמו כן, על החייב יהיה לעמוד בכל הוראות ההליך ולא להפר אותן שכן במידה וינהג בחוסר תום לב, עלול בית המשפט להורות על ביטול ההליך והשבת הסנקציות שהוטלו עליו ערב הגשת הבקשה לתוקפן.
הדבר המרכזי ביותר אשר על החייב לשקול כאשר פותח הוא בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא האם יכול הוא להתמודד עם כינוס נכסיו. יש לזכור כי חלק בלתי נפרד מההליך המשפטי הוא כינוס נכסי החייב ומכירתם. חייב אשר בידיו רכוש רב ונכסים רבים מן הסתם לא ירצה כי רכוש זה ימכר והוא יאבדו.

לחייב זה ייתכן ומומלץ לשקול פתיחת הליך משפטי אחר ומקביל להליך חדלות פירעון כך מחד יוכל לשמור על רכושו ונכסיו מאידך לפרוע את החובות ולצאת לדרך חיים חדשה.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות