כשהחיסכון עולה ביוקר: חלק מהביטוחים שלא כדאי לכם לוותר עליהם

בשיתוף כלל ביטוח

 | 
telegram

כל מי שיש לו רכב יודע שעל ביטוח חובה הוא לא יכול לוותר. הסיבה פשוטה – החוק מחייב אותו לרכוש ביטוח חובה. זה כמובן לא מקרי, אלא נובע מהרצון של המדינה למנוע מצב בו אנשים לא יוכלו לממן טיפול רפואי ו/או את עלות הפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו בתאונה. את מרבית הביטוחים, אנחנו יכולים לבחור אם לרכוש או לא, וכאן כבר נכנסת למכלול השיקולים שלנו המשוואה של עלות אל מול תועלת.

לעתים קרובות, אנחנו סבורים שעדיף לנו לוותר על ההוצאה הכרוכה בביטוח מתוך תקווה ש"יהיה בסדר", אבל לא תמיד אפשר להסתמך על זה ש"יהיה בסדר", לפעמים התקוות שלנו מתבדות ואנו מוצאים את עצמנו מתמודדים עם סיטואציה בלתי צפויה שכרוכה בהוצאה כבדה.

הנה סקירה קצרה שתסייע לכם לקבל החלטה מושכלת:
ביטוח דירה
כדאי מאוד שתבינו אילו כיסויים מעניק לכם ביטוח דירה. לפני הכול, חשוב לזכור שיש שני סוגים של ביטוח דירה: מבנה ותכולה. ביטוח מבנה הוא זה שמספק לכם כיסוי במקרה בו נגרם לנזק למבנה, החל מהקירות ועד הגג. ביטוח תכולה הוא זה שמספק לכם כיסוי למה שנמצא בתוך הדירה, החל מהטלוויזיה ועד התכשיטים. כמובן שכדי להיות מכוסים בשני סוגי הביטוח, כדאי שלא לוותר על אף אחד מהם.

ביטוח בריאות
לא סתם אומרים שעל בריאות לא חוסכים. ביטוח בריאות הוא זה שיאפשר לכם לממש את האמירה הזאת, מפני שהוא יהווה עבורכם רשת ביטחון כלכלית אם תזדקקו לניתוח פרטי, בדיקות או תרופות שלא מכוסות בסל הבריאות. מדובר, כידוע, בהוצאה פוטנציאלית של עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים – ולצערנו, רוב האנשים לא מסוגלים להתמודד עם אתגר כלכלי כזה.
יש מגוון פוליסות בריאות, החל מפוליסות מקיפות מאוד ועד פוליסות ממוקדות, למשל כאלה שמעניקות פיצוי כספי במקרה של גילוי מחלה קשה. מומלץ להשקיע את הזמן ואת המאמץ הדרוש כדי להתאים לעצמכם פוליסה מתאימה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ביטוח נסיעות לחו"ל
מאז ומעולם ביטוח נסיעות לחו"ל היה ביטוח נחוץ לכל מי שנוסע אל מעבר לים, אבל כיום בתקופת הקורונה הביטוח הזה חשוב שבעתיים. בעידן של אי ודאות, של זנים חדשים שצצים כל העת ועליה באחוז התחלואה  –יש באפשרותכם לרכוש כיסוי לביטול וקיצור קורונה ולצמצם את הסיכון במקרה בו תאלצו לבטל את הנסיעה, עקב הדבקות במחלה/בידוד. מדובר בעוד הוצאה שמתלווה להוצאה על כרטיס הטיסה והלינה, אבל ההוצאה הזאת עשויה להתגלות כמשתלמת ביותר. למידע על הפוליסה >>

ביטוח סייבר
אם בעבר המונח "סייבר" היה מונח ערטיאלי, כיום הוא כבר מוכר ונפוץ. מה שעוד הפך לנפוץ הן תקיפות סייבר, בריונות רשת, גניבת כספים, גניבת זהות, גניבת מידע ופריצות למחשב ולמכשיר הסלולרי. פעם בכמה זמן, אנחנו שומעים על חברה שמאגר המידע שלה נפרץ והפרטים האישיים של לקוחותיה נחשפו. במקרים אחרים, אנחנו מגלים שנפלנו קורבן לגניבת זהות או לבריונות ברשת. כל המקרים הללו גורמים לא רק לעוגמת נפש גדולה, אלא גם לנזקים כלכליים. למרבה השמחה, יש כיום ביטוח סייבר שמאפשר לקבל כיסוי למגוון מצבים. בין היתר, הביטוח מכסה הוצאות של שחזור מידע, הוצאות על טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי, הוצאות על ייעוץ משפטי ועוד. הביטוח גם מספק החזר כספי בגין כספים שנגנבו. למידע על הביטוח >>

אז מה הנוסחה?
אין ספק שההוצאה על הביטוחים עשויה להכביד על ההתנהלות הכספית השוטפת, אבל חשוב לזכור כי העיקרון המנחה הוא שעדיף לאדם לשלם באופן קבוע מעט יחסית, במקום להתמודד בבת אחת עם הוצאה גדולה מאוד (שאולי לא נוכל לעמוד בה).
* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית. להרחבה, מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות