תופעת צמצום פערי תשואה בין האג"ח הקונצרני לממשלתי צפויה להימשך?

בשבועות האחרונים החלו להצטמצם פערי תשואה בין מדדי התל בונד לבין אגרות החוב הממשלתיות במקביל להורדת רמת המינוף של פירמידות השליטה
 | 
telegram
(1)

השבוע הראשון של שנת 2012 נפתח בסערה ומדדי התל בונד רשמו עליות נאות במהלכו. נראה כי המשקיעים השאירו את שנת 2011 מאחוריהם וחזרו לשוק לבצע קניות כבר בשבוע הראשון בשנת 2012. מדד תל בונד 20 רשם עליה של כ-1.2%, תל בונד 40 התחזק בכ-1.5% ותל בונד 60 סגר את השבוע הפותח של השנה בעלייה של כ-1.3%. גם מדד התל בונד השקלי סיכם את השבוע בעליות שערים של כ-0.8%.

מי שעקב אחרי המסחר בשוק ההון בשבועות האחרונים יכול היה להבחין בשתי התרחשויות עיקריות בשווקים. ראשית, בשוק אגרות החוב הקונצרניות אנו עדים לצמצום פערי תשואה בין מדדי התל בונד לבין אגרות החוב הממשלתיות. לצורך המחשה נציין, כי היום המרווח בין תל בונד 20 למדד אג"ח ממשלתי עומד על 2.4%, לעומת 2.8% לפני כחודש. בתל בונד 40 עומד כיום המרווח על 2.8%, לעומת 3.1% לפני כחודש ובתל בונד 60 המרווח עומד כיום על 2.6%, לעומת 3% לפני כחודש.

תופעה של צמצום מרווחים הינה תוצאה ישירה של תופעה אחרת שמתרחשת היום בשוק ההון, והיא הורדת רמת המינוף של פירמידות השליטה. אנו עדים לכך כי בעלי השליטה בחברות החזקה ממשיכים בניסיונות להגדיל את הנזילות בקופות של החברות בשליטתם. כך לדוגמא נודע לציבור המשקיעים כי אידיבי פיתוח, הנמצאת תחת שליטתה המלאה של {אידיבי אחזקות} של נוחי דנקנר, מנהלת משא ומתן עם קבוצת רוכשים שבראשם עומדת קבוצת "ויולה" בעניין מכירת השליטה ב{כלל תעשיות} לידיהם.

לפי הפרסומים, אידיבי פיתוח המחזיקה כ-60.5% מהחברה מציעה למכירה כשני שליש מהחזקותיה, כלומר כ-40%. זאת לפי שווי לכלל תעשיות של כ-4 מיליארד ש'. כמו כן, דיווחה החברה כי המשא ומתן עליו דיווחה החברה במועד מוקדם יותר עם חברת אברהם לבנת בע"מ הופסק לעת עתה.

טייקון נוסף שעלה לכותרות בשבוע שעבר, שמנסה למצוא פתרון לבעיית הנזילות בחברה שבשליטתו הינו מוטי זיסר. בשבוע שעבר דווח על מספר עסקאות העומדות על הפרק שצפויות להזרים מזומנים לקופת אלביט הדמיה -0.25% אלביט הדמיה 512.7 -0.25% אלביט הדמיה בסיס:514 פתיחה:510 גבוה:512.9 נמוך:510 תמורה:5,127 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . ראשית, דווח על כך כי אלביט הדמיה נמצאת בשלב מתקדם במשא ומתן למכירה חברת "גאפ" השייכת לזרוע קמעונאות האופנה של החברה לזארה ישראל. נכון להיום גאפ ישראל לא הצליחה להתפתח ולהפוך לגורם תחרותי מרכזי בשוק האופנה בישראל, ואף נסוגה מתוכניתה לפתוח סניפים חדשים. היקף הפעילות של החברה עומד כיום על כ-80 מיליון ש' בשנה.

כזכור, חברות נוספות מתחום האופנה שנמצאות בשליטתה של אלביט הדמיה הן מנגו ישראל ופעילות הג'ינסים של המותג ג'י סטאר שצפוי כי גם הן מועמדות למכירה בעתיד הקרוב מבחינת הנהלת החברה. ידיעה נוספת שהתפרסמה בכלי התקשורת התייחסה למשא ומתן המתנהל בין אלביט הדמיה לבלאקסטון בעניין מכירת פעילותה של אלביט בתחום המסחר המניב בארה"ב. כזכור, אלביט הדמיה מחזיקה בכ-50 מרכזי קניות ברחבי ארה"ב באמצעות ההחזקה בחברת EDT האמריקנית. לפי הפרסומים, המכירה צפויה להתבצע לפי שווי של כ-590 מיליון דולר. אם העסקה תצא לפועל, אלביט הדמיה צפויה להזרים לכיסה סכום מכובד של כ-268 מיליון דולר שיעזרו לה להתמודד עם תשלום החובות לפחות בשנה הקרובה.

תופעה נוספת שהתרחשה בשוק ההון בתקופה האחרונה היא הבריחה העקבית של המשקיעים הזרים משוק ההון בישראל. אישור למגמה זו ניתן לראות מתוך שני פרמטרים. האחד הוא הפרסום של בנק ישראל על התנועות של המשקיעים הזרים, שהצביע על פדיון של כ-2 מיליארד דולר בחודש נובמבר האחרון. בפעמים הקודמות המשקיעים הזרים המירו בעצם את הפדיון בשוק המק"מ, בקניה בשוק אגרות החוב הממשלתיות הקצרות.

עם זאת, לפי הפרסום הנוכחי, התנהגות המשקיעים הזרים הייתה שונה. כנגד פדיון המק"מ לא בוצעו קניות באג"ח ממשלתיות הקצרות, אלא התמורה מהפדיון, ככל הנראה, זרמה אל מחוץ לגבולות של מדינת ישראל, מה שהשפיע בין היתר על ההתחזקות של מטבע האמריקני בשוק המט"ח בישראל.

נכון למועד פרסום האחרון בשנת 2011 נפדו במק"מ כ-33 מיליארד ש' על ידי המשקיעים הזרים כתוצאה ישירה לפעילות של בנק ישראל ומשרד האוצר, אשר הגבילו את פעילותם בשוק ההון הישראלי באופן משמעותי.

אז מה צפוי לנו השבוע?

ביום חמישי (12.01) הקרוב צפויים להתפרסם מספר סקרים לגבי הכלכלה בישראל. שני סקרים מרכזיים המפורסמים על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מבטאים את תחושות האזרחים לגבי הכלכלה בישראל ותחושות מנהלי החברות בעניין עתיד פעילות העסקית בישראל בתקופה הקרובה.

נתוני סקר אמון הצרכנים האחרון, הצביע על החלשות מסוימת בתחושות הנשאלים. משתתפי הסקר הביעו דאגה לגבי חסכונות של משקי הבית, נתוני האבטלה הצפויים להתפרסם ובמצב הכלכלי במדינה באופן כללי. מדד אמון הצרכנים ירד בחודש נובמבר לרמה של 19- נקודות, הנתון שנמדד בחודש לפני כן הצביע על רמה של 16- נקודות.

לעומת סקר אמון הצרכנים, סקר המגמות בעסקים הצביע על שיפור בנתונים. על פי תוצאות הסקר נמצא כי במרבית הענפים הערכת המנהלים השתפרה בחודש נובמבר במעט לעומת הערכתם בחודש אוקטובר. מלבד ענף הבינוי, שם נמשכת הערכת המנהלים השלילית של 11.5- , הנמוכה ביותר בשנת 2011.

הענף בו נרשם השיפור הגדול ביותר בציפיות המנהלים בחודש נובמבר, היה בענף המלונאות. התוצאה שנרשמה הייתה 10.8 לעומת 9.5- בחודש אוקטובר. בסיכום הכללי ניתן לציין כי תוצאות הסקר לחודש נובמבר עמדו על 9.5- נקודות, לעומת 13- נקודות בסקר של חודש אוקטובר.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה הקשר בין כותרת הכתבה לתוכנה ?????
    שלומי 09/01/2012 17:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הסברת בכתבה מדוע עד עכשיו היו עליות באג" ח אבל אתה לא נותן שום השערה או דיעה בכתבה הם זה יימשך
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות