הבעיות של תשובה לא עוצרות; ומה קורה עם אמפל?

דסק האג"ח ביובנק קרנות נאמנות סוקר את סקטור אגרות החוב בבורסה בת"א. האם תשובה יכול להירגע ומתי אמפל תחזור לחייך?
 | 
telegram
(1)

השבוע בשוק אגרות החוב הקונצרניות נרשמה התאוששות קלה. העליות נרשמו בכל מדדי התל בונד ואף ניתן לראות כי העליות בתל בונד 40 היו חדות יותר מאשר בתל בונד 20. נציין, כי בתקופה האחרונה ניתן לראות כי הפער בתשואות בין התל בונד 40 לבין התל בונד 20 נשחק כמעט לחלוטין, מה שמעיד על כך שהמשקיעים מתעלמים מהסיכון הגלום בתוך המדד של 40 אגרות החוב הקונצרניות. בסיכום שבועי מדד תל בונד 20 ותל בונד 60 עלו בשיעור דומה של כ- 0.5%, מדד תל בונד 40 התחזק ב- 0.6% ומדד התל בונד השקלי עלה בשיעור דומה.

סדקים בהסדר בדלק נדל"ן

האם ההסדר המתגבש ייצא לפועל? כפי שדיווחנו בשבוע שעבר, {דלק נדלן} קיבלה את הסכמתם העקרונית של מחזיקי אגרות החוב של החברה מסדרות ד' וה'. נכון להיום נראה כי מחזיקי הסדרות המוזכרות אינם מרוצים מההסדר וטוענים כי מיהרו לחתום על ההסכם מפאת לחץ הזמן. נקודת המחלוקת שעלתה לאחר החתימה התרכזה בעיקר בהענקת ערבות אישית מצד תשובה.

בתחילת המשא ומתן סירב תשובה להעניק ערבות אישית לבעלי אגרות החוב ולבסוף הוסכם כי החברות הפרטיות בבעלותו הן אלה שיעניקו את הערבות הדרושה. ככל הנראה, חברי הנציגויות שכחו שאותן החברות שיעניקו את השעבודים הדרושים הן חברות בע"מ ומחזיקי אגרות החוב של דלק נדל"ן יקבלו למעשה שעבודים מדרגה שנייה בחברות בנות, כאשר הבנקים ניצבים לפניהם בסולם הנושים.

היום נשמעים קולות הקוראים לפתוח את החוזים שנחתמו לדיון נוסף ואף לחזור מחתימתם. מי שממשיכה בקו עקבי ונוקשה ובעצם תקועה כעצם בגרונה של החברה, הינה הנציגות של הקצרה - סדרה כה', הצפויה להיפרע בספטמבר הקרוב. נציגי הסדרה עו"ד גיסין ואדוארד קלר הבטיחו למחזיקי הסדרה החזר החוב ללא תספורת. נכון להיום מנהלים שיחות מאחורי הקלעים עם נציגי החברה במטרה לקבל פיצוי גבוה יותר משאר הסדרות, בעיקר באמצעות קבלת תקבולים עתידיים מפעילות תשובה בתחום הגז. כנראה ששוב מצפה לנו שבוע של שיחות אינטנסיביות על מנת לסגור את כל הקצוות של ההסכם.

אמפל - ההסדר קרב

חברה נוספת שהייתה בכותרות בשבוע האחרון הינה {אמפל אמריקן}, כאשר לפחות לפי הדיווחים מהשבוע האחרון נמצאת בקשיים וככל הנראה תבקש להגיע להסדר חוב עם המשקיעים. בכדי להמחיש את המצב הקשה בחברה בחר בעל השליטה בה, יוסי מימן, לצאת בהודעה על פיה הוא מוכן לוותר על שכרו בשנתיים הקרובות ולהזרים לחברה פיצוי מותנה של כ-100 מיל' ש'. זאת בתמורה להסכמתם של מחזיקי אגרות החוב לדחות את תשלומי הקרן בשנתיים. צעד זה לא הרשים את המשקיעים שהביעו רצון להעמיד את החברה לפירוק בטענה כי במקרה זה יקבלו תמורה גבוהה יותר.

כמו כן, מכה נוספת נחתה על החברה אתמול, עשירית במספר בשנה וחצי האחרונות. פיצוץ בצינור ההובלה של הגז ממצרים לישראל. אמנם בשבועות האחרונים דווח על זרם גז חלש שסופק ממצרים, אך הפיצוץ הנוסף שהתרחש אתמול הציף בפעם הנוספת את הבעיה הגיאופוליטית באזור איתה מתמודדת אמפל ומדינת ישראל. אגרות החוב של החברה מסדרות ב' וג' רשמו ירידות שערים חדות בשבוע שעבר, של כ-4.5%, וכיום נסחרות בתשואה של כ-80% בסדרה ב' וכ-40% בסדרה ג'.

המשך ירידה בביקוש לדירות ברמה השנתית אך נתונים טובים בדצמבר

בשבוע שעבר התפרסם נתון ביקוש לדירות החדשות בישראל. מהפרסום עולה כי בשנת 2011 חלה ירידה של כ-6% בביקוש לדירות חדשות, מול העלייה בשנת 2010 בשיעור של כ-8% לעומת שנת 2009. הירידה בביקוש לדירות חדשות לא הייתה חדה יחסית לרעש שנוצר סביב ענף הנדל"ן בתקופה האחרונה, מכיוון שבמחצית הראשונה השנה עדיין ראינו עלייה דו ספרתית בביקושים.

בנוסף לנתונים השליליים בביקוש לדירות ראינו גם האטה בסך נטילת משכנתאות על ידי הציבור. אמנם בחודש נובמבר הייתה עלייה של כ-10% בנטילת משכנתאות לעומת חודש נובמבר, אך ברזולוציה השנתית ניתן לומר, כי הציבור גייס כ-44 מיליארד ש' בשנה סכום הנמוך ב-5% לעומת בשנת 2010.

חשוב לציין כי בניגוד למגמה השלילית השנתית, נתון מכירות דירות חדשות בחודש דצמבר עלה ב-25% בהשוואה לחודש הקודם. לפי נתון זה בחודש דצמבר נרכשו כ-1865 דירות חדשות, לעומת כ-1490 בחודש הקודם. ככל הנראה הציבור מבין שתוכנית להפשרת קרקעות שקודמה על ידי הממשלה די תקועה ומי שזקוק לפתרון מיידי בתחום המגורים נאלץ לרדת מהגדר ולבצע רכישה של הדירה.

המשקיעים הזרים ממשיכים לצאת

אתמול פרסם הודעה חודשית על התנועות של המשקיעים הזרים נכון לחודש דצמבר 2011, בו המשיכו המשקיעים הזרים במגמה שהחלו מספר חודשים לפני כן ופדו כ-800 מיליון דולר בשוק המק"מ וכנגד ביצעו רכישות של אגרות החוב הממשלתיות בסכום נמוך בהרבה, 140 מיליון דולר בלבד.

יתרת התמורה מהפדיון עזבה, ככל הנראה, את השוק ההון הישראלי. כמו כן, המשקיעים הזרים נמנעים זה החודש השני ברציפות מרכישת מניות בשוק הישראלי. מי שעוקב אחרי המסחר לא יכול שלא להבחין בתנועה הדלה יחסית בשוק כאשר המחזור במהלך המסחר בקושי מגרד מיליארד ש', לעומת מחזורים של 1.9-1.5 מיליארד ש' לפני כחצי שנה.

אז מה מצפה לנו השבוע?

בזירת המאקרו אנו צפויים להתעדכן השבוע על השכר הממוצע למשרת שכיר במשק בישראל לנובמבר 2011. נזכיר כי בחודש אוקטובר עמד השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל על 8,555 ש' ומספר המשרות במשק עמד על כ-2.976 מיליון משרות שכיר. לגבי מספר המשרות ניתן לראות כי למרות הירידה שנצפתה במחצית השנייה, המגמה לאורך 11 החודשים של השנה מצביעה על עלייה במספר משרות שכיר. בחודשים אוגוסט - אוקטובר בשנת 2011 עלה מספר המשרות ב-0.8% בהמשך לעלייה של 1.6% בחודשים מאי - יולי 2011 בחישוב שנתי.



כמו כן גם השכר הממוצע במשק רשם עלייה נאה בחודשים מאי - אוקטובר 2011 של כ-9%. אנו צופים כי בנתונים שצפויים להתפרסם השבוע נחזה בהמשך העלייה כחלק מהמגמה הרב שנתית הנצפית לאורך שנים.

הנפקת

ביום שלישי 07.02 הקרוב יגדיל בנק ישראל את סעיף ההתחייבויות של מאזנו בהנפקת מק"מ נוספת. השבוע צפוי בנק ישראל להנפיק שתי סדרות מק"מ - הארוכה ל-12 החודשים: סידרה חדשה, 213, בסכום של 9,000 מיליון ש' וסדרה קצרה יותר ל-3 חודשים, 512. גודל ההנפקה בסדרה זו יסתכם ב-1000 מיליון ש'.



אספות בשבוע הקרוב

השבוע, בתאריך 9.02, צפויה להתקיים אסיפת מחזיקי אגרות החוב של דלק נדל"ן מסדרה כה'. כפי שציינתי בתחילת הסקירה, הנציגות של סדרה זו מציבה קו נוקשה מול החברה וכיום מתברר כי נציגויות של הסדרות האחרות היו פזיזים מדי. הם שוקלים לשנות את דעתם ולצאת מההסדר שנחתם עם נציגי החברה.

באסיפה מחזיקי אג"ח יעודכנו במצב החברה והמשא ומתן המתנהל מולה. כמו כן, תתקיים הצבעה של מחזיקים אשר יצטרכו להעניק סמכויות נוספות לנציגות ולנאמן, כגון מתן אישור לנאמן לפנות לבית משפט בעת הצורך, הסמכת הנציגות להעמיד לפירעון מיידי את החוב ונקיטת הליכי פירוק לפי שיקול דעתם. סביר להניח כי המאבק העיקש שמנהלים נציגי מחזיקי אגרות החוב יקבל תמיכה גם מנציגויות של סדרות אחרות. ככל הנראה הסוף של הפרשה עדיין רחוק.

אסיפה ב{קמן אחזקות}

עוד השבוע תשומת הלב של המשקיעים תהיה מכוונת כלפי האסיפה של מחזיקי האג"ח של קמן אחזקות. מטרת ההתכנסות היא על מנת לעדכן את המשקיעים בדבר יכולת החברה לפריעת החוב לאור התפתחויות האחרונות. כזכור, תהליך ההסדר אותו החלה החברה לפני כשמונה חודשים עדיין נמשך. במסגרת ההסדר החברה התחייבה לשינוי מספר התניות פיננסיות לטובת המשקיעים וביניהם העלאת שיעור הריבית של אגרת החוב ב-1%, שיעבוד מלא של החזקות החברה בקמן טכנולוגיות, המחזיקה בשליטה בחברת התעשייה סולדון.

בנוסף, החברה התחייבה לפרוע באופן מיידי חוב בסך 5 מיליון ש' בדרך של רכישה עצמית של אג"ח בשוק. על מנת להגדיל את הנזילות במאזן החברה, ביצעה קמן מספר מכירות של חברות בנות במהלך החודשים האחרונים. בין המכירות העיקריות ניתן לציין את החזקתה בחברת שנפ +0.95% שנפ 1,273 +0.95% שנפ בסיס:1,261 פתיחה:1,261 גבוה:1,287 נמוך:1,263 תמורה:7,485 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שעיסוקה העיקרי הוא ייצור ומכירה של מצברים, וחברת מנדלסון שעוסקת בהספקת מוצרי אינסטלציה, תשתיות וכיבוי אש. למרות המכירות המוזכרות הגרעון בהון העצמי של החברה בדוח סולו נכון לרבעון השלישי הסתכם בכ-50 מיל' ש'.

בנוסף לפני כשבועיים פורסם שהבנקים הודיעו לבעל השליטה, רוני אלרואי, כי הם דוחים את המתווה של ההסדר במסגרתו אמור היה אלרואי, להזרים כ-20 מיל' ש' לחברה שהיו אמורים להיות מוענקים על ידי בנקים בתור הלוואה. בינתיים נמשך המשא ומתן מול הבנקים על מנת לקבל את המימון, אחרת ההזרמה של בעל השליטה לא תתבצע וההסדר מול בעל אגרות החוב יתעכב תקופה בלתי ידועה.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה לא קרחת. זו מחיקת חובות של תשובה לחוסכים !
    אורי 06/02/2012 14:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך מנורה מבטחים והראל הסכימו לחתום על מחיקת חובות לתשובה ולוותר על כספי החוסכים והמשקיעים ?! באיזו זכות מעוותת ולפי איזה אינטרס מושחת הם עובדים ?!!! אגחים זה לא מניות. זה חוב הלוואה שעל טייקון הגז חובה לשלם במלואו ! בושה !!!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות