אחרי רכישת המניות: בהוט יבצעו ביי-בק בסך 100 מיליון ש' באג"ח
אחרי שהשלימה בהצלחה רכישה עצמית של מניות, החליטה מפעילת ערוצי הכבלים {הוט} לנצל גם את החולשה בשוק החוב ועליית התשואות על מנת לרכוש בחזרה עד 100 מיליון שקל אגרות חוב.
החברה, הנמצאת בשליטת פטריק דרהי, אישר ביצוע תוכנית רכישה עצמית של אגרות חוב (סדרה א' וב') בשל הירידה במחירי האג"ח ומתוך מטרה לצמצם את התחייבויותיה של החברה ולשפר את מבנה החוב שלה. כמו כן צויין, כי הרכישות יובילו לרשימת רווח לחברה. הרכישות צפויות להתבצע ב-12 החודשים הקרובים.
להוט שתי סדרות חוב לפרעון ב-2018. סדרה א' המשלמת חצי שנתית של 3.9% צמוד למדד נסחרת הגיעה לתשואה של 8.69% ב-25 ביוני בהשוואה לתשואה של 3.14% בתחילת חודש מאי. סדרה ב' המשלמת ריבית חצי שנתית של 6.9% הגיעה לתשואה של 10.4% לעומת 5.8% לפני חודשיים.
העלייה בתשואות הגיעה בתגובה לטלטלה שנרשמה בסקטור התקשורת הישראלי עם כניסתן של גולן טלקום ו'HOT מובייל, חברה בת של הוט, לשוק בתחילת חודש מאי. על החברה מעיבים גם חששות המשקיעים כי המכה הרגולטורית הבאה תגיע לטלוויזיה.
לפני כעשרה ימים השלימה חברת הוט רכישה חוזרת של מניות בהיקף של 184 מיליון שקלים. הרכישה בוצעה לפי מחיר של 38 שקלים למניה - גבוה ב-21% ממחיר הנעילה האחרון של המניה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.להוט יש הנהלה פשוט בזיוניתאלעד 28/06/2012 15:32הגב לתגובה זו0 0ההנהלה של הוט משרתת אך ורק את בעל המניות העיקרי בה ואת הרצון שלו ככל הנראה למחוק את החברה מהיותה חברה ציבורית. זה התחיל בחלוקת דיבידנד בחודש פברואר השנה, ראוי לציין דיב' עצום וראשון שהחברה מחלקת, מה השערוריה? תאריך החלוקה, אם הדיב' היה מחולק חודש וחצי לפני בעלי המניות היו משלמים 20% מס במקום 25% מס. לבעל המניות העיקרי זה כמובן לא משנה כי הוא מחזיק בחברה דרך חברה ישראלית, משמע 0% מס. זה המשיך עם רכישת המניות וריקון החברה מעודפיה דווקא כאשר הרגולציה יושבת ומכבידה על החברה. וזה ממשיך ברצון לרכוש את החוב - פגיעה ישירה בבעלי המניות. למה? אם חברה אומרת שהיא מזהה הזדמנות עסקית באג"ח שלה שנסחרות ב-10% תשואה זה אומר שהחברה מאמינה שהיא לא מוצאת אלטרניטבה טובה יותר לכסף שלה, סביר להניח שבעלי המניות של הוט מתמחרים את הסיכון ביותר מ-10% תשואה ועל כן שוב קיימת פגיעה בהם.סגור