בנק ישראל: המדד המשולב עלה 2.5% לעומת צמיחה של 4.4% ב-2011
המדד המשולב של עלה בחודש דצמבר ב-0.1%, זאת לאחר עלייה של 0.08% בחודש נובמבר. העלייה במדד משקפת עלייה במדד הייצור התעשייתי ועלייה ביצוא השירותים, ומנגד, נרשמה ירידה במדדי יבוא ויצוא הסחורות ומדד הפריון של ענפי המסחר והשירותים.
שנת 2012 הייתה שנה חיובית בסה"כ למשק הישראלי, כאשר המדד המשולב של בנק ישראל עלה בסיכום שנתי ב-2.5%, אולם נרשמה האטה מסוימת ביחס לגידול של 4.4% במדד המשולב בשנת 2011. האטת קצב גידולו של המדד עולה בקנה אחד עם האטת קצב הצמיחה של התוצר העסקי ל-3.2% בשנת 2012, לאחר צמיחה של 5.1% בשנת 2011.
באשר להתפתחות רכיבי המדד המשולב, מדד יצוא השירותים (ללא שירותי תחבורה) עלה בדצמבר (אומדן בנק ישראל), בשיעור של 12.4% לאחר שעלה 1.2% בנובמבר. מדד יבוא תשומות לייצור ירד בדצמבר בשיעור של 0.8%, בהמשך לירידה של 3% בנובמבר. מדד יצוא הסחורות ירד בדצמבר בשיעור של 1.9%, בהמשך לירידה של 1.1% בנובמבר. בנוסף, מדד יבוא מוצרי צריכה ירד בדצמבר בשיעור של 1.1%, זאת לאחר ירידה של 2.1% בנובמבר.
המדד המשולב הוא אינדיקטור סינתטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, והוא מחושב על פי השינוי החודשי בשבעה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק: מדד הייצור התעשייתי, היבוא של מוצרי צריכה, יבוא התשומות לייצור, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי, יצוא הסחורות (ללא חקלאות, דלק, יהלומים ואניות ומטוסים) ויצוא השירותים (שירותי תיירות, מחשוב ומידע, תקשורת, ושירותים עסקיים אחרים).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה