בנק ישראל הודיע כצפוי על השארת הריבית במשק בגובה של 0.75%
הודיע היום בשעה 16:00 כצפוי על גובה הריבית לחודש מאי. הוועידה המוניטרית, שבראשה עומדת הנגידה, ד"ר קרנית פלוג, החליטה להשאיר את הריבית בגובה של 0.75%. ברקע - עלה בחודש מארס ב-0.3% וברבעון הראשון של השנה חלה האצה מסוימת בהתרחבות במשק.
בנק ישראל: "ההחלטה להותיר את הריבית לחודש מאי ברמה של 0.75%, עקבית עם שנועדה לבסס את האינפלציה בתוך יעד יציבות המחירים של 1% עד 3% ב-12 החודשים הקרובים, ולתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית. תוואי הריבית בהמשך תלוי בהתפתחויות בסביבת האינפלציה, בצמיחה בישראל ובכלכלה העולמית, במדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים ובהתפתחות שער החליפין".
הגורמים העיקריים להחלטה:
* מדד המחירים לצרכן עלה במארס ב-0.3%, והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים מסתכמת ב-1.3%. הציפיות לאינפלציה לשנה נותרו גם החודש בתוך תחום היעד, בחלקו התחתון של התחום.
* הנתונים שהתווספו בחודש האחרון מצביעים על כך שברביע הראשון חלה האצה מסוימת בהתרחבות המשק, בהובלת הביקושים המקומיים ויצוא השירותים ותוך קיפאון ביצוא הסחורות.
* החודש האחרון נחלש השקל ב-0.4% במונחי שער החליפין הנומינלי אפקטיבי, כאשר מתחילת 2014 נרשמה יציבות בשער האפקטיבי, ובשנה האחרונה נרשם של 4.5%.
נירה שמיר, הכלכלנית הראשית של בנק דיסקונט: "ההחלטה לא הייתה מפתיעה. בנק ישראל נשמע יותר אופטימי ומציין את השיפור בתעסוקה, את הצמיחה במשק ברבעון הראשון ואת הצמצום בפער בקליטת עובדים בין המגזר הציבורי למגזר העסקי. בנוסף - בהחלטת הריבית הקודמת בנק ישראל ציין שהאינפלציה תרד מתחת ל-1% ועכשיו הוא כבר לא מציין זאת. בפעם הבאה שיהיה שינוי בריבית זה יהיה כלפי מעלה ככל הנראה בסוף 2014 או בתחילת 2015 ויקדים את העלאת הפד".
אורי גרינפלד, כלכלן ראשי בפסגות: "המצב הכלכלי במשק הולך ומשתפר אמנם אבל האינפלציה תוותר נמוכה גם בטווח הבינוני בשל הרפורמות השונות להפחתת יוקר המחיה. לכן בנק ישראל יכול להרגיש בנוח עם הריבית הנמוכה כל עוד בעולם לא מעלים . בהנחה שבארה"ב הריבית לא תועלה עד לקראת סוף 2015, הריבית המקומית תוותר ברמתה גם במהלך השנה הקרובה".
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון לפרסום הריבית: "היציבות בריבית הייתה צפויה על רקע ההאצה בפעילות הכלכלית ברבעון א׳. זה מספר שבועות שאנו צופים צמיחה של 4% ברבעון א׳ והנתונים האחרונים וההודעה המוניטרית תומכים בהערכה שלנו. בנוסף, בנק ישראל מאותת שקיים פחות חשש לדפלציה כפי שהיה לאחר פרסום מדד ינואר. הסיכויים להורדת ריבית נוספת כמעט ונעלמו והשאלה המעניינת היא מתי הריבית תתחיל לעלות, כנראה לא לפני 2015".
שמואל בן אריה, מנהל המחקר בקבוצת פיוניר: "הריבית הנמוכה בשוק הינה הכרח המציאות גם אם נראה כי היא אינה אפקטיבית ואינה מסייעת בהחלשת שער השקל אל מול הדולר. מטרת בנק ישראל בשמירה על סביבת ריבית כה נמוכה, הינה הוזלת הכסף והנעת הציבור לצריכה תוך עידוד הכלכלה המקומית".
"ח אהוד רצאבי, נשיא להב - לשכת ארגוני העצמאים והעסקים: "הממשלה יכולה לבחון מחדש את סדרי העדיפויות שלה ולנקוט בצעדים נמרצים לעידוד מגזר העצמאים והעסקים הקטנים מבלי לערער את היציבות במשק".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה