בשורה לעובדים - דמי ניהול מופחתים כבר ממרץ הקרוב

בהמשך לסיקור Bizportal על החשיבות להקדים את המועד הקובע להחלת קרנות פנסיה ברירת מחדל על המעסיקים, היום המליצה רשות שוק ההון על הקדמתו בשנה

 | 
telegram
(2)

בהנחיית רשות שוק ההון, הפעימה השנייה של רפורמת ברירת המחדל בפנסיה תוקדם בשנה. המשמעות לעובדים במשק - הוזלה של דמי הניהול בפנסיות כבר במרץ הקרוב. רק כדי להבין את המשמעות - חוסך בן 30 בשכר של 10 אלף שקל שיעבור לקרן פנסיה ברירית מחדל (וממרץ 2018 המעסיקים יצטרכו להציע את הקרן לעובדים) יחסוך דמי ניהול בסך 250 אלף שקל. (להרחבה בנושא  - ראיון עם רונן טוב, משנה למנכ"ל מיטב דש)

במילים פשוטות, הפנסיה שלו תהיה גבוהה ב-250 אלף שקל מאשר של חוסך בקרן פנסיה "רגילה". מעבר לכך, החיסכון מתבטא בקצבת פנסיה גדולה יותר בסכום מוערך של 1,800 שקל.

על פי ההנחיה, מעסיקים שטרם קיימו מכרז לבחירת קרנות פנסיה שמציעות דמי ניהול מופחתים עבור עובדיהם או שלא העבירו אותם לקרנות ברירת המחדל שנבחרו עלי ידי רשות שוק ההון ושמעניקות פנסיות בדמי ניהול מינימליים, מחויבים לעשות זאת החל ממרץ 2018, וזאת בהמשך לתקנה קודמת שלמעסיקים ניתנה תקופת מעבר עד מרץ 2019. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדובר ברפורמה שהחלה לפני כשנה ושבמסגרת הפעימה הראשונה שלה, המדינה בחרה בהליך מכרזי שתי קרנות פנסיה שהציעו את דמי הניהול הנמוכים ביותר. על-מנת לתת שהות למעסיקים להסתגל לרפורמה, נקבעה תקופת מעבר בת שנתיים ליישום המלא של הרפורמה, שבמהלכה המעסיקים אמורים היו לבחור בין העברת העובדים לקרנות ברירת המחדל שנבחרו או להשיג הסכם שייטיב עם עובדיהם מול קרנות אחרות.

נוכח המציאות בפועל, שבה מעסיקים לא פעלו בהתאם לרוח הרפורמה ואף שעוד נותרה למעלה משנה לסוף תקופת המעבר, דרשה ועדת הכספים מרשות שוק ההון להקדים את מועד היישום המלא של הרפורמה בשנה.

סגן מנהלת רשות שוק ההון, הראל שרעבי: "החלטנו לקצר את תקופת המעבר לקרנות ברירות המחדל ממרץ 2019 למרץ 2018, כלומר קיצור תקופת המעבר בשנה. ככל שבמועד הקובע, מרץ 2016, דמי הניהול היו מקסימליים בהסכם עליו חתמו מעסיקים עם קרנות פנסיה, ההסכם הזה יפקע במרץ 2018. זה המועד הקובע, וגם אם יישנו במעט את דמי הניהול, הסכם חדש צריך להתבצע לפי הכללים החדשים. משמעות ההוראה שלנו שההסכם הקיים פוקע וההחלטה היא בידי המעסיק אם יקיים מכרז לדמי ניהול מינימליים או יילך על קרנות ברירת המחדל שנבחרו".

מנהל תחום פיננסים ושוק ההון באיגוד לשכות המסחר, רונן סולומון: "אין שום בעיה להקדים למרץ 2018. בחוק ההסדרים של 2015 במסגרת הפרדת השיווק והתפעול דובר על יציאה למכרז. והלכו על המכרז של המדינה למעסיק שלא יוכל או לא ירצה לצאת. אנחנו המעסיקים ביקשנו ארכה להתארגנות ואם אנחנו היד שביקשה את הארכה אנחנו גם יכולים לקצר אותה. כי מאז שביקשנו את הארכה לא ידענו מי יזכה במכרז ואיך זה יעבוד ואם יעבוד והיה גם בג"צ, עכשיו שאנחנו יודעים וערוכים לכך, מבקשים להקדים".

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ גפני: "אנחנו מקבלים את עמדת רשות שוק ההון והמציאות היא שעובדים שמשלמים דמי ניהול מקסימליים ההסכם בעניין הפנסיה שלהם יפקע במרץ 2018 ומי שלא נמצא במסלולים עם דמי ניהול מקסימליים, ההסכם שלו יפקע רק במרץ 2019. יחד עם זאת, ועדת הכספים קוראת לכל המעסיקים לפעול בהתאם לרוח העולה מהדיונים כאן בוועדת הכספים, להיטיב עם העובדים, ואף במקרים בהם הם אינם מחויבים יהיו לעשות זאת כבר ממרץ 2018, לא להמתין עד 2019 ולפעול להשגת דמי ניהול מופחתים עבור עובדיהם. הפנסיה זה העתיד הכלכלי של העובדים בגיל פרישה ויש לוודא שהיא לא תקטן בצורה דרסטית בגלל דמי ניהול גבוהים". 

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שיבטלו לחלוטין את דמי הניהול ויגבו שכר טירחה
    נתי 05/12/2017 14:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמו כל ארגון המכבד עצמו. עו"ד לוקח בשביל מכתב 1200 שח. רופא לוקח על חוו"ד נוספת עד 1800 שח. זה מכסה עמלות של שנתיים לסוכן.
    סגור
  • 1.
    יפה, חשוב מאוד (ל"ת)
    אסף 05/12/2017 13:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות