בצלאל מכליס מנכ"ל אלביט מערכות בהתייחסות לעסקת תעש

מנכ"ל ענקית הנשק והביטחון על הרכישה שעשויה לחזק את כוחה בתחום הרכש הצה"לי
 | 
telegram
(2)

בהמשך לפרסום תוצאותיה הכספיות של אלביט מערכות לרבעון הרביעי ולשנת 2017 כולה, מנכ"ל החברה באלאל מיכלס התיייחס לעסקה הגדולה לרכישת תעש. נזכיר כי בשבוע שעבר משרד האוצר הגיע להסכמה עם אלביט מערכות על מכירת תעש תמורת 1.8 מיליארד שקל, ועוד 100 מיליון שקל תלויי תוצאות.

בצאלאל מכליס, מנכ"ל אלביט מערכות, אמר היום במסיבת העיתונאים: "עם השלמת הרכישה, תשפר אלביט מערכות את יכולתה לספק פתרון שלם החל משלב זיהוי המטרה ועד לשלבי סגירת המעגל והירי. תעש היא מובילה עולמית בתחום התחמושת והחיבור בין תחמושת לאלקטרוניקה מייצרת תחמושת מדויקת - וזה מה שהעולם מחפש. להקטין את הפגיעה בחפים מפשע ולהגדיל את היכולת לפגוע במדויק במרחק של קילומטרים בודדים. תעש מביאה הגנה, הפלטות שמגינות על הטנק עצמו, עליו הגנה אקטיבית, והיא עושה הרבה מאד מרכיבים בצריח עצמו. החיבור של תעש ואלביט מחזק את יכולותינו בתחום היבשה".

"אלביט מערכות מסתכלת בצורה אסטרטגית עשרות שנים קדימה. כמו שיגענו לקחת חברות במצב פחות טוב כמו בעבר - כך נדע להביא את המוצרים המשולבים לעולם (בסוף הבשורה נמצאת בעולם ולא בישראל), יותר ייצוא, יותר מקומות עבודה ועוד. אני מאמין בזה בכל נפשי. אני חושב שזו עסקה טובה. כמובן שהתהליכים הללו ייקחו זמן. המדינה הבינה כי היא מטילה על הרוכש אתגרים לא פשוטים ולכן דאגה לתת צבר הזמנות לתעש שתאפשר לרוכש התארגנות טובה בתקופת הביניים של המעבר. יש הליכים פורמליים שעוד צריך לעשות, מעריך ומקווה שהעסקה תקרה בחודשים הקרובים".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לגבי החשש כי דו"ח המבקר עלול לערכב את העסקה על רקע החשש ליצירת כוח מונופוליסטי בתחום היבשה, אמר מכליס: "אני מעריך שזה לא מה שיפגע אבל אני לא הכתובת לתשובה הזו".

אלביט מערכות, שבשליטת דויד פדרמן, הינה קונגלומרט אגרסיבי די מצליח ואת זה אפשר לראות במחיר המניה שרשמה מהלך עליות של יותר מ-260% במהלך 5 השנים האחרונות. החברה דיווחה הבוקר על דו"חותיה הכספיות לשנת 2017 ולרבעון הרביעי. בבית ההשקעות אי.בי.אי כותבים כי הדו"ח היה חלש יחסית. (לכתבה המלאה)

החשש העיקרי מרכישת תעש מיוחס לעובדה כי המדינה יוצרת במהלך המכירה מונופול בתחום הביטחוני, כך שהמדינה מייצרת מונופול החולש על רוב הרכש של זרוע היבשה בצה"ל. הפרטת תעש תייצר ספק יחיד של מערכות ביטחון וסביר להניח כי חלק מעלויות הצבאיות של מדינת ישראל יעלו. בהקשר זה נציין כי הממונה על ההגבלים העסקיים צריכה עדיין לספק את האישור לעסקה שתהפוך את שוק הנשק הישראלי מרוכז יותר.

האנליסטים בשוק חוששים שמא רכישת תעש תכביד על אלביט מערכות בטוח הקצר. מצבה הפיננסי של תעש בעייתי בעוד התחייבויותיה גבוהות מנכסיה ולחברה גרעון בהון העצמי של יותר מ-186 מיליון שקל. אלה פריד, לאומי שוקי הון: "לאלביט מערכות ניסיון רב ברכישות והטמעת חברות, ותהליך בחינה והתייעלות והטמעתו נמשך אצלה תקופה ארוכה מאוד. הרכישה מקנה לאלביט כניסה לתחומי הטילים והרקטות אבל גם סינרגיות אלה יבואו להערכתנו לידי ביטוי מלא בדוחות הכספיים רק בעוד 4-5 שנים. זאת הסיבה שאנו רואים את שנת 2023 כשנה המייצגת לעסקה. האתגרים בייעול הרכישה אינם פשוטים, ועל אף ניסיונה הרב של אלביט במיזוגים, היא צפויה לאתגרים בהתמודדות עם כוח אדם, כמו כן, העברת הפעילות לדרום מהווה אתגר בפני עצמה. מנגד, כניסה לתחומי הטילים והרקטות סינרגטית ועשויה לחזק את החברה בטווח הארוך".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    נהיו גדולים מדי. מדינה בתוך מדינה ממש.. עם חוקים אחרים
    מכיר אותם.. 20/03/2018 12:38
    הגב לתגובה זו
    0 1
    חייבים לפרק אותם כמו שעשו לטייקונים. הם הפכו לסכנה לשוק! ותזכרו את דבריי!!!
    סגור
  • 1.
    אלביט מערכות
    מוטי 20/03/2018 10:52
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מאמין בחברה ובהנהלה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות