קרן מירון קפיטל מקימה קרן שנייה בסך של 50 מיליון דולר

הקרן צפויה להשקיע ב-18-20 מיזמים, כך שהשקעה הראשונית תנוע בין חצי מיליון ל-2.5 מיליון דולר בכל מיזם. הקרן גייסה כבר את רובו המכריע של הסכום וביצעה כבר ארבע השקעות במיזמים
 | 
telegram

קרן מירון קפיטל מדווחת על הקמת קרן שניה בסך של 50 מיליון דולר. הקרן מיועדת להשקעות בסטארט-אפים בהובלה ישראלית בשלבי סיד ופרה-סיד. הקרן תתמקד בהשקעות במיזמים המבוססים על טכנולוגיות בתחומים הבאים: תוכנה ארגונית, סייבר, פינטק, DevOps ובריאות דיגיטלית.

קרן מירון 2 צפויה להשקיע ב-18-20 מיזמים, השקעה ראשונית הנעה בין חצי מיליון ל-2.5 מיליון דולר בכל מיזם. הקרן גייסה כבר את רובו המכריע של הסכום ובצעה כבר ארבע השקעות במיזמים: Laminar הפועלת בתחום הגנת המידע והפרטיות, LendAI הפועלת בשוק הלוואות המשכנתא, Sorbet המאפשרת לעובדים לנצל את ימי החופשה שלהם או להמיר אותם לכסף, ו-Firmbase הפועלת בתחום הפינטק.

הקרן הראשונה של מירון קפיטל בהיקף של 50 מיליון דולר הושקה בשנת 2017 והשקיעה ב-16 סטארטאפים
ארבעה מהם כבר ביצעו אקזיטים: חברת Clear Genetics שפיתחה תוכנה להנגשת שירותים גנטיים, גייסה 2.5 מיליון דולר ונמכרה ל-Invitea ב-50 מיליון, מירון החזירה בעסקה פי 6 מההשקעה. חברת Loom Systems תוכנה לניתוח התראות ולוגים ממערכות ארגון, גייסה 15 מיליון דולר נמכרה ל-ServiceNow ב-75 מיליון דולר, מירון החזירה פי שלושה על ההשקעה. חברת Reshuffle שפיתחה פלטפורמת אינטגרציה ונרכשה על ידי טוויטר, ו-חברת Axonize שפיתחה פלטפורמת IoT ובניין חכם, ונרכשה על ידי Planon ההולנדית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לדברי לירון עזריאלנט שותפה-מנהלת במירון קפיטל: "למרות שיש המון כסף בשוק בחרנו במודל של קרן קטנה, כדי שגם במצב עתידי של שוק מאוזן נייצר מכפילים טובים על הכסף. אנחנו רואים היום טרנד של נהירת סטארטאפים להנפקות ספאק וחברות צומחות לשוויים אסטרונומים. זה עובד מצויין היום, אבל חשוב לנו לבנות מודל שיצליח להניב החזרים גם אם כמות הכסף בשוק תקטן".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות