ההבטחה לא מומשה: סולגרין מוותרת על סינרג'י ולא תהפוך לגדולה
חברת האנרגיה המתחדשת {סולגרין} שבשליטת (50.6%) קרן התשתיות ג'נריישן קפיטל +1.09% ג'נריישן קפ 74.5 +1.09% בסיס:73.7 פתיחה:73.7 גבוה:75.2 נמוך:72 תמורה:1,112,363 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תכננה ליצור חברת אנרגיה מתחדשת גדולה בשווי של 1.3 מיליארד שקל, ובחודש פברואר דיווחה על הסכם לא מחייב עם סינרג'י - אבל זה כבר לא יקרה. החברה מדווחת כעת על נסיגה מההסכם, סביר להניח בעקבות הירידות בשווקים, כפי שקורה בתקופה האחרונה גם לגזית גלוב (ג'י סיטי) שישראל קנדה מוותרים עליה, וכן לעסקת רכישת מניות גב ים מאהרון פרנקל.
הודעת החברה כעת היא יבשה מאוד "הוחלט ב-26 במאי על הפסקת המשא ומתן בין הצדדים". בראיון לביזפורטל שתי החברות הבטיחו הרבה הרים וגבעות, אמרו שזו עסקה מצוינת, דיברו על סינרגיה, על הרבה פוטנציאל ואף על הנפקתה של סינרג'י ב-600-700 מיליון שקל. התכנון המקורי היה שסירג'י תחזיק בכ-33% מהחברה המשותפת, וכי הפורטפוליו המאוחד יהיה בהיקף של כ-2.5 ג'יגה-וואט, מהם כ-500 מגה (חמישית) כבר מחוברים, בהקמה או לקראת הקמה, ולא בשלבי יזום. מתוך כך נתח הפרויקטים המחוברים קטן יותר.
ההבטחות החגיגיות יישארו על הנייר
ההודעה המקורית הייתה כמובן הרבה יותר חגיגית. שם דיברו על כך ש"הסינרגיה בין סולגרין לסינרג'י משמעותית והיא תאפשר לחברה הממוזגת ניצול אופטימלי והתייעלות בכל חוליות שרשרת הערך, מצב שייצור עבורה יתרון תחרותי משמעותי. כמו כן, החיבור בין שתי החברות יהווה כר פורה לייזום והעצמת הפעילות בשוק הבינלאומי והמקומי". החברות הוסיפו "סינרג'י מביאה עמה נכסים בהיקף נרחב בסגמנטים ייחודיים ובפרט בתחום הדו שימוש המהווה כ-80% מהצמיחה השוק המתחדשות".
עוד טענו החברות כי "השלמת העסקה תרחיב ותגוון את מצבת הנכסים ותספק לסולגרין יכולות משמעותיות, תוך ניצול יתרונות לגודל בייזום, הקמה ותפעול, גיוון מקורות המימון, חיסכון בעלויות רכש ועוד. אנו רואים פוטנציאל לסינרגיות רבות עם סינרג'י ומכפיל כוח של ממש בחיבור בין החברות שיתמוך בהאצת צמיחתנו בשנים הבאות והצפת ערך לבעלי המניות" וכי "החיבור בין החברות יאפשר להן להגביר את קצב הצמיחה בתחום ולהרחיב את הפעילות הבינלאומית".
לסינרג'י, שהוקמה ב-2017 צבר פרויקטים בהיקף 850 מגה וואט בשלבים שונים בישראל (סולארי) וביוון (טורבינות רוח), והיא פועלת לכל אורך שרשרת הערך בתחומה (יזום, הקמה, הפעלה). כ-15 מגה -וואט מיוחס לפרויקטים מחוברים, כ-180 מגה-וואט בהקמה ולקראת הקמה וכ-655 מגה וואט ברישוי, פיתוח וייזום.
לסולגרין פורטפוליו של 1.8 ג'יגה ואט בארצות הברית, ישראל, איטליה, גרמניה ויוון. ואולם מתוך זאת 80 מגה בלבד הם פרויקטים מחוברים כבר, 232 מגה בהקמה או לקראת הקמה - והחלק הארי, 1.443 ג'יגה הוא בשלבי יזום שונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה