שטראוס מתייעלת - מאחדת מפעלים, מפטרת עובדים

החברה צפויה לאחד את תפקידי המטה בהנהלות המפעלים שלה מטה מרכזי אחד שיענה על הדרישות בכלל המפעלים; וגם - האם זה תקין שמנכ"ל מתפטר מוביל את זה? כן. האם זה מריח טוב? לא
 | 
telegram

ענקית המזון שטראוס +0.09% שטראוס 6,402 +0.09% שטראוס בסיס:6,396 פתיחה:6,410 גבוה:6,412 נמוך:6,353 תמורה:4,238,760 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נמצאת בפני הליך התייעלות בחברה הכולל איחוד משרות בתפקידי מטה - דבר שעשוי להביא למספר פיטורים בחברה. השינויים המבניים בפעילות החברה עתידים להתבטא בעיקר בהנהלות של מפעלי החברה. התייעלות בכל חברה היא דבר מבורך, אבל צריך לשים לב לעיתוי שבו זה קורה. במקרה של שטראוס ישנם שני גורמים שעשויים לעורר תהיות בכל הקשור לעיתוי: הראשון הוא שזה מגיע לאחר בקשה להעלאת שכר לבכירי החברה והשני הוא מי שמוביל את ההתייעלות.

את הליך ההתייעלות מוביל לא אחר מאשר המנכ"ל גיורא בר דעה שהודיע רק לפני כחודש על התפטרותו. האם סביר שמנכ"ל שנמצא בדרכו החוצה יוביל תהליכים כה משמעותיים בחברה? לא. בחברה מתוקנת מתמנה מנכ"ל חדש העובר הליך של חפיפה מסודרת ומאשר את השינויים שמוביל המנכ"ל היוצא. כלומר, ההתייעלות שמוביל בר דעה היא אולי כשרה, אך כלל לא מריחה טוב. האם העובדה שהוא זה שמוביל זאת היא ניסיון לנקות את שמו לאחר פרשיות הסלמונלה בחברה? אולי.

שטראוס כזכור התמודדה בסוף חודש יולי האחרון עם פרשת הסלמונלה במוצריה וריקול מהמדפים שהגיע בעקבותיו, ואין זו הייתה הפעם הראשונה שמוצרי החברה חשודים כנגועים בסלמונלה לאחר שבחודש אפריל אירע ריקול נוסף. למרות הפגיעה בתדמית החברה, המשקיעים לא הפילו את ערכה באותו היום כשהתגלה המקרה, אך בחודש האחרון היא ירדה כ-10%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנוסף לכך, בעלי המניות בחברה התבקשו באחרונה לאשר כאמור את הארכת תנאי הכהונה של בכירי החברה, בהם היו"ר עופרה שטראוס - עם שכר חודשי של 233 אלף שקל. תמוה הדבר כיצד מעלים את שכר הבכירים למאות אלפי שקלים ביד אחת, וביד האחרת לא בוחלים בהליכי התייעלות שעשויים להביא לפיטורי עובדים.

בחודש שעבר פרסמה החברה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה בהם היא דיווחה על הכנסות שהסתכמו בכ-2.27 מיליארד שקל, ירידה ברווח וברווחיות התפעולית לכדי 102 מיליון שקל (4.5%) וירידה גם ברווח הגולמי שהסתכם בכ-691 מיליון שקל (30.4%). הרווח הנקי הסתכם בכ-70 מיליון שקל - ירידה של כ-44.5% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. תזרים החברה מפעילות שוטפת עמד על כ-41 מיליון שקל - ירידה של 71% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA של החברה עמד על 201 מיליון שקל - ירידה של 31.9% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

מניית שטראוס ירדה מתחילת השנה ב-11% למחיר של 83.8 שקל המבטא שווי של 9.75 מיליארד שקל. בשנת 2021 כולה הרוויחה החברה 680 מיליון שקל על הכנסות של 6.07 מיליארד שקל. השווי מבטא מכפיל רווח של 28.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות