Zenity מגייסת 38 מיליון דולר בסבב ב׳ כדי לשפר את האבטחה עבור עזרי AI ארגוניים ופיתוח באמצעות Low-Code
Zenity, חברה בתחום אבטחת סייבר לבינה מלאכותית ארגונית ו-Low Code Development (פיתוח ללא כתיבת קוד), הודיעה היום כי גייסה 38 מיליון דולר בסבב B בהובלת ת׳ירד פוינט ונצ׳רס וקרן – DTCP, מה שמעלה את היקף ההשקעות בחברה ליותר מ–55 מיליון דולר. השלמת סבב זה מגיעה לאחר השקעה אסטרטגית של זרוע ההשקעות של מיקרוסופט, M12, עם תמיכה חזקה של המשקיעים הקיימים – Intel Capital וVertex Ventures.
מייסדי זניטי, בן קליגר ומיכאל ברגורי
סבב גיוס זה נועד כדי להמשיך להאיץ ולהרחיב את הצלחתה של החברה בפיתוח והטמעת הפלטפורמה הארגונית שלה לאבטחת השימוש במערכות עוזרת בינה מלאכותית לארגונים, דוגמת זו של אנת׳ורפיק ופיתוח ב–Low-Code. ההשקעה החדשה תעזור לחברה לבסס עוד יותר את מעמדה בשווקים הקיימים בצפון אמריקה וספציפית בקרב ארגונים פיננסיים, תרופות ומערכות בריאות, תוך המשך צמיחה לשווקים חדשים, ובכך לאפשר האצה והגדלה של כל מחלקות החברה כולל פיתוח, מחקר, מכירות ושיווק.
בן קליגר, מנכ"ל ומייסד זניטי, מציין: ״העתיד של AI בארגונים קורה לנגד עינינו. לראשונה, חברות גדולות נמצאות בחזית הטכנולוגיה תוך הנגשת כלים עוצמתיים כמו AI Copilots ו–Low-Code לכל עובד ועובדת בארגון, בין אם הם אנשי פיתוח או אנשים העובדים בכל אחת מהיחידות העסקיות. לכן, צוותי האבטחה בארגונים זקוקים למערכת מרכזית המאפשרת שליטה ובקרה לסיכונים הנלווים לשימוש במערכות אלה אשר מאפשרות לאנשים שמחוץ למעגל הפיתוח המסורתי להפוך לעובדים מודרניים ואפקטיביים. אנו גאים לשתף פעולה עם Third Point Ventures ו–DTCP כדי להמשיך לצמוח בהיקף התמיכה בארגונים הגדולים והמובילים ביותר בעולם ועל מנת לאפשר להם להעצים את המשתמשים העסקיים שלהם.״
חוקרי זניטי מצאו לאחרונה כי לארגון גדול ממוצע יש כמעט 80,000 סוכני AI, אפלקיציות ואוטומציות שנבנו באמצעות פלטפורמות פיתוח Low-Code, כאשר יותר מ-62% מכילים סוג כלשהו של פגיעות אבטחה. ככל שניתן כוח משמעותי למשתמשים עסקיים, זה גם אומר שהם שולטים כיצד סוכני AI וקופיילוטים נבנים ומותאמים אישית, כולל הזהות שהם מאמצים בעת השימוש, הנתונים המחוברים, הפעולות האוטומטיות שהם מבצעים בשם המשתמשים, גישה למשתמשים אורחים ועוד. בעידן ה- AI – האקרים ותוקפים אשר יכולים לבצע מניפולציות נוספות לאפליקציות וסוכנים אלו באמצעות הזרקת פקודות, הרעלת נתונים והוראות נסתרות המכוונות למערכות ואפליקציות AI אשר הן ״סקרניות״ מטבען.
מיכאל ברגורי, CTO ומייסד שותף של זניטי, חשף מחקר חדשני ב–Blackhat 2024 אשר הראה כמה קל להשתלט על קופיילוטים ארגוניים, כמו Microsoft 365 Copilot. צוות המחקר של Zenity Labs טבע את הכינוי ׳Remote Copilot Execution׳. ברגורי גם הדגים את הדרכים השונות שבהן משתמשים עסקיים יכולים לבנות סוכני AI , קופיילוטים ואפליקציות משלהם שחושפים את הארגון לסיכונים חמור ואינם נתפסים על ידי מערכות אבטחה קיימות כגון DLP או תהליכי הטמעת עקרונות least privilege. המחקר סוקר על ידי Wired, Fortune, TechCrunch ועוד רבים אחרים, עם עשרות ארגונים שביקשו סריקה חינמית, שאינה דורשת מתן גישה או הרשאות לצורך זיהוי סיכונים אלו.
ספיר הרוש, שותפה ב-Third Point Ventures ציינה: ״אנחנו משקיעים בחברות שפותרות אתגרים מרכזיים באמצעות חדשנות פורצת דרך. לפני כל החלטה להשקיע, אנו מבצעים מחקר מעמיק על החברה והשוק בה היא פועלת. זיהינו ש-Zenity בולטת בכך שהיא מטפלת בבעיות קריטיות עבור תאגידי ענק. השילוב בין יכולות היזמים, והקשרים שיש לנו עם החברות הגדולות והמובילות בעולם יכול להיות מנצח ויאפשר להעצים את ההשפעה של Zenity על השוק, במיוחד כאשר הביקוש הגלובלי לפתרונות האבטחה מבוססי ה-AI שלה הולך וגדל."
דין שחר, ראש DTCP ישראל מוסיף: "אנחנו מתרשמים מאוד מההישגים של Zenity ונרגשים לשתף פעולה איתם בשלב הצמיחה הבא שלהם. זה לא סוד שהמרוץ לאבטחת הבינה המלאכותית בעיצומו, אך Zenity מתקדמת הרבה מעבר לתחרות, מונעת על ידי בסיס לקוחות חזק של Fortune 100 וצמיחה של מעל 300% בשנה. הגישה שלהם, המונחית על ידי מחקר, בשילוב עם המומחיות באבטחת והבנת סביבות פיתוח ללא קוד, מעניקה להם יתרון ייחודי – אחד שכבר מספק ערך אמיתי ללקוחותיהם. אנו נרגשים מההזדמנות לעבוד עם בן, מייקל והצוות המדהים שלהם וממתינים לשיתוף פעולה פורה שיניע חדשנות והצלחה."
מאז ומעולם, Zenity שיתפה פעולה עם לקוחות רבים ברשימת Fortune 100 ואף קיבלה השקעה אסטרטגית ממיקרוסופט עצמה, דרך זרוע ההשקעות שלה, M12. Zenity, המשקיעים והשוק מבינים שהעולם משתנה במהירות לכיוון מתן אפשרות למשתמשים עסקיים לבצע פעולות בעצמם, בצורה יעילה יותר, וללא השגחה או פתרונות קיימים ע״י צוותי it, דרך שימוש AI וקופיילוטים ארגוניים ופלטפורמות פיתוח Low-Code.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה