מכירת ישראכרט למנורה: בעלי המניות צפויים להצביע בעד, למרות שאין בעסקה פרמיית שליטה

העסקה נחתמה בקצה הגבוה של טווח הערכת השווי, אך ללא פרמיית שליטה ראויה. הדירקטוריון מסביר את נימוקיו לעסקה, וגם - בלון הניסוי של ווישור
 | 
telegram
(2)

דירקטוריון ישראכרט ישראכרט +0.28% ישראכרט 1,419 +0.28% ישראכרט בסיס:1,415 פתיחה:1,422 גבוה:1,423 נמוך:1,415 תמורה:394,015 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אישר לאחרונה את ההצעה של מנורה מנורה מב החז +1.54% מנורה מב החז 13,160 +1.54% מנורה מב החז בסיס:12,960 פתיחה:12,970 גבוה:13,260 נמוך:12,960 תמורה:4,295,063 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לרכוש 33% מישראכרט לפי שווי של 3.15 מיליארד שקל. עכשיו הכדור עובר לבעלי המניות שיצביעו על כך. מבדיקת ביזפורטל עולה כי סיכוי גבוה שבעלי המניות יאשרו את העסקה.

הדירקטוריון הגיש הערב  בקשה לכינוס אספית בעלי המניות, בהם הוצגו השיקולים שהנחו אותו לקדם את העסקה עם מנורה. הדירקטוריון הציג עבודת הערכת שווי של שלי תשובה ממשרד דלויט. תשובה גם היה חתום על הערכת השווי שהצדיקה את מכירת ישראכרט להראל, עסקה שלבסוף לא אושרה על ידי רשות התחרות. 

הערכת השווי של תשובה קבעה טווח שווי של 2.9 עד 3.2 מיליארד שקל בתרחיש האופטימי. כלומר, העסקה נחתמת בקצה הגבוה של הטווח, אך ללא פרמיית שליטה משמעותית. מנורה בעצם קונה 33% בלבד ומקבלת שליטה. כל מוכר בעסקה כזו היה דורש פרמיית שליטה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנורה היא רוכשת טובה. היא מתחום הפיננסים, היא יודעת להשביח חברות, אבל אין בזה כדי להמעיט או להפחית את הרצון של מוכרים לקבל פרמיה על שליטה. אומנם, אין באמת תחרות על ישראכרט, גם מסתבר כפי שהערכנו שווישור לא באמת התכוונו ברצינות לרכוש את ישראכרט. בזימון לאסיפה מציינים הדירקטורים שאחרי שווישור פנתה אליהם הם חזרו וביקשו מתווה לעסקה ומאז לא שמעו מאנשי ווישור.

אלא שלמרות שאין תחרות על העסקה (אל על הציעה ומיד התקפלה), לא צריך למכור ללא פרמיית שליטה. הדירקטוריון פוחד לקחת אחריות ולחכות לתקופה טובה שבה העסק ישגשג יותר, והוא מוכן להימכר בדיסקאונט. ככה הוא על הצד הבטוח. הוא מנפנף בתקופה הקשה, באי הוודאות, במלחמה. אבל מה יקרה בהמשך שהמלחמה תסתיים והרווחים יעלו? האם הדירקטוריון לא אמור לשקול ולתת תוחלת לתרחיש כזה? זה אפילו בסבירות די גבוהה. 


הדירקטוריון התגאה בכך שהצליח להעלות את המחיר מההצעה הראשונית של מנורה, שעמדה על 3.1 מיליארד שקל, ל-3.15 מיליארד. אולם, תוספת של 50 מיליון שקל על עסקה בסדר גודל כזה (שמשמעותה תוספת של 17 מיליון שקל לחברה ), כשמדובר ברכישת שליטה, נראית זניחה.מנגד, מדובר על פרמיה של 22% ביחס למחיר רגע לפני ההצעה.


הדירקטוריון הדגיש את היתרונות בהכנסת מנורה כבעלת שליטה, בהיותה גוף פיננסי מפוקח עם ניסיון בהשבחת חברות. אולם, השאלה היא כאמור האם יתרונות אלה מצדיקים מכירת שליטה במחיר שאינו כולל פרמיה משמעותית. הטיעון של הדירקטוריון לגבי המצב הביטחוני והשפעתו על המחיר נראה חלש, במיוחד לאור העובדה שמדובר בחברת כרטיסי אשראי מובילה עם תזרים מזומנים יציב ופעילות שאומנם מושפעת מהמצב הביטחוני, אבל אם בתקופה כזו אלו התוצאות שלה, היא בהחלט יכולה להגיע ליעד של רווח של 400-500 מיליון שקל תוך שנה-שנתיים. זה היה אמור להיות שנה הבאה, אבל בגלל המלחמה זה יידחה בשנה-שנתיים.

ברווח כזה, מדובר על עסק ששווה 4 מיליארד וזה עוד מבלי להתייחס לפוטנציאל הענק - התחרות מול הבנקים. הרגולטור רוצה כעת לתת לחברות כרטיסי האשראי להתחרות עם הבנקים בעיקר בתחום הפיקודנות, כשלצד פעילות האשראי הגדולה וכרטיסי האשראי לחברות האלו יש כבר פעילות שהיא מתקרבת לזה של בנק.


מעניין לציין שהעסקה כוללת מנגנון Fiduciary Out, המאפשר לדירקטוריון לבחון הצעות מתחרות עד למועד האסיפה הכללית. אולם, פיצוי הביטול של 4% מהתמורה עלול להרתיע מציעים פוטנציאליים.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פראייר מי שמצביע בעד
    אבי 13/11/2024 20:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק במחיר של 18 ש''ח למניה שווה למכור. לא אגורה פחות.
    סגור
  • 1.
    מחיר עסקה אמור להיות באזור 18-20 שח למניה וזה ריאלי! (ל"ת)
    דנן 11/11/2024 23:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות