10 דברים שצריך לדעת על השקעה במטבע הביטקוין
בתקופה האחרונה, עם עליית שער המטבע, אנחנו רואים עניין גובר בביטקוין ובטכנולוגיה שלו. מתחדדת ההבנה שהביטקוין מהווה מהפכה טכנולוגית המצעידה את הכלכלה לעידן חדש של שקיפות, יעילות והעצמה אישית. עם זאת, ומכיוון שמדובר בטכנולוגיה חדשה יחסית, חשוב להכיר את הסכנות בתחום וללמוד כיצד להתגונן מפניהן. על מנת לסייע, ריכזנו מספר עצות שיסייעו לכם לצלוח את השלבים הראשונים ולצמצם את הסיכונים בתחום:
1. האחריות עליכם: ביטקוין נותן לכל אחד את הכוח לשמור את כספו בעצמו, אך עם כוח גדול באה אחריות גדולה, ואתם אלה שאחראים על הגנת הכסף שלכם מגניבה ואובדן. במקרה של ביטקוין, אין בנקים מפוקחים אשר יכולים לשמור את הביטקוין אצלם. לכן, עליכם לשים לב כיצד אתם שומרים על הכסף ואיך אתם מאחסנים אותו בצורה מאובטחת.
2. אל תתפתו לשירותי צד שלישי: בורסות ביטקוין רבות בעולם מציעות לשמור עבורכם את הביטקוין על מנת לסחור בו. חשוב להבין כי זוהי דרך פעולה מסוכנת ולא מומלצת, שכן מקרים של פריצות לבורסות ביטקוין נפוצים הרבה יותר מפריצה וגניבה של ארנק פרטי.
3. הבינו את מושג ארנק הביטקוין: ארנק ביטקוין הוא המקום בו אתם שומרים את כספכם. בפועל מדובר בתוכנה, המאפשרת לבצע העברות כספים. הארנק יכיל בדרך כלל שני מפתחות, הדומים לכתובות דואר אלקטרוני. הראשון, פומבי, המקביל למספר חשבון הבנק, ואליו ניתן להעביר כספים. השני, סודי, המקביל למספר כרטיס אשראי, אשר בשימוש בו ניתן למשוך את הכסף.
4. אל תיפלו קורבן לארנקים מזויפים: שימו לב כי ארנק הביטקוין בו אתם משתמשים הוא ארנק מוכר וידוע בקהילה ואינו ארנק מזויף, היכול להביא לגנבת כספכם. ארנקים מומלצים הינם Multibit ,Bitcoin core ,Mycelium ,Breadwallet ,Trezor ואחרים. רשימת ארנקים מוכרים ניתן למצוא באתר איגוד הביטקוין.
5. הכירו את ארנקי הנייר: כמו כל תוכנת מחשב, גם את ארנקי הביטקוין המאובטחים ביותר ניתן לפרוץ. אחת השיטות לשמירה על כספכם היא שיטה המכונה "איחסון קר". במקום תוכנה, תוכלו להדפיס את שתי כתובות הביטקוין, הסודית והפומבית ולהעביר כספים אליהן ומתוכן באמצעות אותם הקודים. העובדה כי הארנק הקר אינו מחובר לשום רשת מחשב אמורה לספק שכבת הגנה נוספת. אתר Bitaddress מאפשר לכם ליצור ארנקים כאלו בחינם.
6. חשוב מאד לשמור על גיבוי של הארנק: קיימים מקרים רבים של אנשים שלא דאגו לגיבוי כראוי, ואיבדו את כספם כשהמכשיר בו החזיקו את הארנק אבד או ניזוק. גם במקרה של ארנקי נייר - חשוב ליצור להם עותקים פיזיים נוספים, אשר יוחזקו במקומות בטוחים, שכן אובדן של הכתובות משמעותו אחת - אובדן גמור ומלא של כספכם.
7. שימו לב שקיבלתם ביטקוין: כאשר קונים ביטקוין, עליכם לשים לב כי קיבלתם לידכם את המטבעות עצמם ולא רק רישום שלהם בפלטפורמות מסחר. ניתן לוודא כי קיבלתם את המטבעות על ידי הקלדה של הכתובת הפומבית שלכם באתר Blockchain info.
8. לעבוד עם חלפנים מוכרים ובעלי מוניטין: מומלץ לעבוד רק עם זירות מסחר בעלות מוניטין. בארץ שני השירותים הוותיקים בתחום הם Bits of Gold ו-Bit2c. בעולם קיימות בורסות רבות, אך לא תמיד משתלם לעבוד עם בורסות בחו"ל בגלל עלויות ההעברה והאישורים הנדרשים.
9. להתייעץ עם מי שמבין: ביטקוין ובלוקצ'יין הם מושגים חדשים יחסית. הביטקוין הראשון יוצר רק בשנת 2009, והתעשייה לא חדלה להתפתח מאז. עם זאת, בישראל קיימת קהילה שוקקת של מביני דבר בנמצאים בחוד החנית העולמי בתחום. בתל אביב פועלת שגרירות הביטקוין ובה נמצאים כמעט כל יום נציגי הקהילה שיוכלו לסייע לכם להיכנס אל עולם זה. כמו כן, ניתן גם להיכנס לאתר איגוד הביטקוין או לקבוצות הפייסבוק השונות, בהן "ביטקוין ישראלי".
10. לא מקום להתעשרות מהירה: אם שמעתם על ביטקוין בהקשר של עליות בשער, ואתם רואים בו הזדמנות להתעשרות מהירה, חשוב להבין שזוהי טעות. שער הביטקוין תנודתי מאוד, והמסחר בו בטווח הקצר טומן סיכונים רבים. ביטקוין הוא טכנולוגיה כלכלית-חברתית חדשנית, והשקעה בו צריכה לבוא ממקום של הבנה ואמונה בטכנולוגיה ובמטבע לטווח ארוך.
הכותב: מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי.
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מקיף וממצה. תודה! (ל"ת)אלעד 05/01/2017 18:46הגב לתגובה זו5 0סגור