הפריצה הגדולה: 530 מיליון דולר נגנבו מזירת מסחר במטבעות וירטואליים

אחת מזירות המסחר הגדולות ביפן, דיווחה כי האקרים גנבו 523 מיליון מטבעות דיגיטליים מסוג NEM. עד כמה חשופים המשקיעים במטבעות הווירטואליים?

 | 
telegram
(2)

אחת הבעיות הגדולות של המטבעות הדיגיטליים, מעבר לעניין הבסיסי שמדובר בבועה, היא אבטחת מידע. זירות המסחר של המטבעות האלו לא חסינות מפריצות של האקרים וגניבות של מטבעות דיגיטליים. הפריצה האחרונה מבטאת את הסיכון - Coincheck, אחת מזירות המסחר הגדולות ביפן, דיווחה כי האקרים גנבו 523 מיליון מטבעות דיגיטליים מסוג NEM בשווי מוערך של 530 מיליון דולר. בעצם, הפורצים נכנסו לחשבונות של לקוחות ורוקנו את החשבונות שלהם.

הפריצה הפכה להיות הגדולה ביותר בעולם המטבעות הווירטואליים, כאשר ב-2014 נגנבו מטבעות ביטקוין בשווי של כ-450 מיליון דולר מזירת המסחר Mt. Gox היפנית שהתמוטטה בעקבות זאת.

הפריצה ב-Coincheck והיקפה, מראים עד כמה חשופים המשקיעים בתחום הזה – אין הגנה מוחלטת, אין חסינות. זה נשמע בטוח כשמסבירים לכם על הארנק הדיגיטלי ועל הקודים המוצפנים, אבל האקרים מגיעים גם לשם ומסתבר שלא לעתים נדירות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסיכון במטבעות האלו הוא יותר מאשר בכספים שנשמרים בבנקים. למעשה, בשונה משמירת מזומנים, כאשר המשקיעים שמים את כספם בשוקי המטבעות הקריפטוגרפיים, הם חשופים גם לסיכונים של פריצות. אגב, גם בבנקים תיתכן פריצה באבטחת המידע, והאקרים יכולים לפרוץ גם לחשבונות בנק, אבל מעבר לכך שבהרבה מקומות יש למחזיקי החשבונות ביטוח, הפריצות האלו יותר קשות להאקרים.

"דרך ארוכה עוד לפנינו עד שנגיע לאותה רמה של אבטחה כמו במוסדות הפיננסיים המסורתיים", אמר על רקע הפריצה, טיילר מור, פרופסור לאבטחת סייבר באוניברסיטת טלסה. לדבריו, "הבורסות שעוסקות בביטקוין ובמטבעות קריפטוגרפיים אחרים הן מטרות אטרקטיביות ורווחיות לפשעי סייבר".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לקנות קרנות על המטבעות להרוויח טוב ולשלם מס שווה שקט (ל"ת)
    בנקאי 29/01/2018 16:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • תגובה לא נכונה משתי סיבות
    שמוילק 01/02/2018 10:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1. ב GBTC (אני מניח שהכותב מדבר על הקרן הזו) עלות כל מניה בקרן משקפת מחיר גבוה ב 60-80% על מחיר היטקוין. איל לך שוב ערוב שפרמיה זו זו לא תיקטן בעתיד ואתה עלול להפסידהמון כסף גם אם מחיר הביטקוין לא יתשנה 2. דרך קרנות כאלו אתה לא יכול להשקיע בכל המטבעות . ליתר דיוק אתה יכול להשקיע רק במטבע אחד- ביטקוין 3. אם אתה יודע לשמור על המפתח הפרטי שלך כמו שצריך אז הסיכון לגניבת ביטקוינים ממך לבין גניבת ביטקוינים מהקרן זהה. וברור לך שאם יגנבו ביטקויינים מהקרן אז המחיר שלה יתרסק אפילו יותר משווי הגניבה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות