לאחר הפריצה הגדולה: ציון בטיחות יסייע בעקב האכילס של הקריפטו?

בבדיקה של 1500 פרויקטים של מטבעות קריפטו רק 1.2% נמצאו בטוחים לחלוטין, במה שנראה כעקב האכילס הגדולה ביותר של התחום -הבטיחות, האם "דירוג בטיחות" חדש ישפר את המצב? וגם: מוזיאון NFT אוקראיני, הסטירה של וויל סמית' והג'וב החדש של ליאונל מסי בסיכום קריפטו שבועי
 | 
telegram
(1)

האם חודש מרץ 2022 מסמל את הקאמבאק של הקריפטו? בשלושה מתוך ארבעת השבועות האחרונים נהנה שוק הקריפטו מעליות שערים, ולראשונה מתחילת השנה מסכם שוק הקריפטו חודש חיובי.

אולם למרות העליות, נראה שהשבוע הזה לא יכול להיחשב לשבוע טוב במיוחד לעולם הקריפטו, אחרי עוד פריצת ענק, הפעם כזו הנחשבת לגדולה ביותר בהיסטוריה של הקריפטו עד כה, בגובה של יותר מ-625 מיליון דולר (כעת בשווי 614 מיליון דולר, עקב ירידת ערך מטבע האת'ר מאז התבצעה הפריצה), שגילתה שוב את עקב אכילס, אולי המשמעותי ביותר, של ענף הקריפטו - האבטחה הלקויה, שטרם נמצא לה פתרון כולל.

הפריצה המדוברת התרחשה בפרויקט Ronin שקשורה למטבע Axie Infinity שהוא המטבע של משחק בשם זה. הפרויקט משמש כ"גשר" שמאפשר מעבר בין הטוקן המקומי למטבעות אחרים. דיברנו בעבר על כך שהגשרים הללו מהווים נקודות תורפה אבטחתית. אקסי הוא משחק פעיל למדי עם 2.8 מיליון משתמשים יומיים, ובעל חנות פעילה בה נפח המסחר ב-NFT הקשורים למשחק הוא הגדול ביותר מבין המשחקים הפעילים. סך הכל נגנבו בפריצה 173,600 מטבעות מסוג את'ר ו-25.5 מיליון מטבעות יציבים מסוג USDC. החקירה כבר מתנהלת על ידי רשויות החוק ועל ידי מומחי קריפטו, והרשויות יודעות בדיוק באיזה ארנק נמצאים המטבעות הגנובים (אך לא יודעים של מי הארנק הזה כמובן. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פרצות האבטחה, אם כן, ממשיכות להיות אחת מנקודות התורפה המרכזיות של עולם הקריפטו. אתר הקריפטו CoinMarketCap פרסם השבוע מחקר שהוגש לידיו, לפיו מתוך 1500 הפרויקטים הגדולים של עולם הקריפטו רק 18 נחשבים לבטוחים. המחקר שהתבצע על ידי 111 האקרים מצא שרק 1.2% מהמטבעות "עברו את המבחן" ונחשבים "בטוחים לחלוטין". כדי להיכנס לקטגוריה הזו הפרויקטים נדרשים שיהיה להם תוכנית למציאת באגים וכן ביטוח ושהקוד שלהם יעבור בדיקה. 6.5% מהפרויקטים נחשבו ל"די בטוחים" אך ללא מדיניות ביטוח שתגבה את המשתמשים במקרה שמשהו ישתבש. עוד נתון מדאיג הוא ש-20% מהפרויקטים נכשלו בתיקון באגי בטיחות קריטיים, לאחר שזוהו בדיקה.

עורכי הבדיקה מסרו כי "הפרויקטים עדיין לא מעריכים מספיק את נושאי בטיחות הסייבר, למרות שזהו אחד מהגורמים המשפיעים ביותר על החלטות ההשקעה של המשתמשים". מפעילי הפרויקט מתכוונים לפרסם "דירוג בטיחות" לכל אחד מ-1500 הפרויקטים שנבדקו. ייתכן שדירוג בטיחות כזה יהווה מוטיבציה נוספת לפתור את הבאג הקריטי הזה בעולם הקריפטו. 

חדשות נוספות השבוע האחרון

כוכב קבוצת הכדורגל פאריס סאן ג'רמיין ליאונל מסי יהיה שגריר פלטפורמת הקריפטו Socios במשך שלוש השנים הבאות, ובכך הוא יצטרף למעודון הכדורגל ברצלונה (בו כיכב בעבר), המועדון בו הוא משחק כעת וכן מנצ'סטר סיטי האנגלית שכולם כבר עובדים עם הפלטפורמה. הטוקן הזה מיועד להיות מטבע של אוהדים שבאמצעותו יוכלו להשפיע באופן קולקטיבי על החלטות המועדונים שלהם כגון השירים שיושמעו בחגיגות או מסרים שיהיו על חולצות הקפטנים וכדו'. תמורת שירותיו יקבל מסי סכום צנוע של 20 מיליון דולר, כך יוכל הכוכב לשים לחם על השולחן של ילדיו הקטנים. האם הוא שווה את הסכום הזה בשביל הפרויקט? כנראה שכן. הנה עכשיו אתם יודעים מה זה Socios. 

בטקס האוסקר השבוע התפרסמה הסטירה שהחטיף כוכב הקולונע וויל סמית' לסטנדאפיסט כריס רוק, לאחר שזה התבדח על חשבון אשתו. שוק הקריפטו לא נותר אדיש, וזמן קצר לאחר מכן הונפק מטבע בשם WSI (ווי סמית אינו) שמבוסס על צילום של הסתירה המפורסמת. הוא זינק כמובן תוך מאות אחוזים שעות לאחר השקתו. ההיסטוריה מראה שבדרך כלל לאחר ההייפ הראשוני, מטבעות מסוג הזה צונחים בחזרה בערכם ונעלמים אל תהום הנשיה. אכן, כעת הוא כבר נסחר כמעט באותו מחיר בו הונפק. 0.0000005339 דולר למטבע אחד ליתר דיוק. גם סדרה של NFT יצאה במהירות לזירת המסחר אופן סי עם יצירות ויזואליות הקשורות לאירוע. סך הכל הונפקו 2000 טוקנים מסוג זה. - שוב, לא השקעה מומלצת במיוחד למי שאין כסף מיותר.  

אחת מסדרות ה-NFT המפורסמות והיקרות הן "הקוף המשועמם" כל יצירה כזו שכוללת ציור של קוף בהבעת פנים משועממת בשלל לבושים ופוזות נסחרת בשווי של מאות אלפי דולרים. השבוע בעלים של NFT כזה מכר פעמיים בטעות יצירה שמעורכת במאות אלפי דולרים דולר תמורת 25 דולר בלבד. הסיבה לטעות ככל הנראה היא בחירת המטבע הלא נכון, כך שבמקום למכור את היצירה תמורת 125 את'ר, היא נמכרה תמורת 25 מטבעות יציבים מסוג DAI - כלומר 25 דולר. העובדה שזה קרה פעמיים לאותו משתמש מעוררת חשד שלא מדובר בטעות אלא בעוד פריצה. 

באירופה עדיין אין שקט רגולטורי. האתגר הבא שיציבו באיחוד למשתמשי הקריפטו הוא ביחס לארנקים אנונימים שלא נמצאים על גבי אחת מפלטפורות המסחר. הרגולציה המתוכננת תדרוש מבורסות המסחר את המשימה הבלתי אפשרית לוודא את זהות מחזיקי הארנקים הללו, במקרה שמתבצעת העברה לאחד מהם. פטריק הנסן, אחד מיזמי ה-DeFi הפעילים חושש שזירות המסחר פשוט יפסיקו לבצע העברות כאלה.

אוקראינה פתחה "מוזיאון NFT" עם קולקציית יצירות שמגובות בטוקן שמתארות אפיזודות מתוך הפלישה הרוסית. מחיר התחלתי של יצירה כזו יעמוד על כ-500 דולר. תחילה יונפקו NFT המתארים את שלושת הימים הראשונים של הפלישה, ולאחר מכן יונפקו אירועים נוספים. המוזיאון הושק על גבי הפלטפורמה Fair.xyz. 

שבוע שעבר דיווחנו על כך שפג התוקף של רישיון פעילות זמני בבריטניה של 16 פירמות הקשורות לקריפטו ועלה החשש שהן יסגרו. בינתיים ניתנה הארכה זמנית והן יוכלו להמשיך לפעול בממלכה עוד זמן מה, לפחות עד שבוע הבא, אז תוכרז רגולוציה חדשה במדינה. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
השבוע כאמור היה חיובי ברובו, אך בשעות האחרונות שוק הקריפטו שוב משנה כיוון כשמרבית המטבעות נסחרים בירידות חדות יחסית. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.4% BITCOIN 92,802 +0.4% BITCOIN בסיס:92,429 פתיחה:0 גבוה:94,057 נמוך:91,049 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: העליות האחרונות בביטוקין למעשה מחקו את ההפסדים מתחילת השנה. בתחילת ינואר נסחר הביטקוין ב-46,730 דולר למטבע, והשבוע נגע שוב ב-48 אלף דולר למטבע. בדרך הוא צנח עד 33,184 דולר. הרבה מאד "ידיים חלשות" שנכנסו בהייפ ונבהלו מההפסדים ומיהרו למכור הפסידו הרבה מאד כסף במסע הזה, או כאלה שביצעו מסחר ממונף ו"נמחקו" בפקודות סטופ לוז שמוכרות באופן אוטמטי כאשר אין מספיק בטחונות לגבות את המסחר הממונף. כעת מחיר מטבע אחד הוא 44.5 אלף דולר, 2% יותר יותר מאשר מחירו לפני שבעה ימים. 


את'ר (ETH) ETHEREUM +0.58% ETHEREUM 3,115.3 +0.58% ETHEREUM בסיס:3,097.3 פתיחה:0 גבוה:3,151.2 נמוך:3,070.4 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . השבוע ציין האת'ר אבן דרך מעניינת, ששווי השוק הכולל של הפרויקט עבר את הערך של מוסדות פיננסים מסורתיים כמו בנק אוף אמריקה או מאסטרקארד, וזאת לקראת השדרוג המצופה כל כך שעדיין לא ידוע מתי יקרה. לאחר ירידות של 5% ב-24 השעות האחרונות המטבע נסחר ב-4% יותר מאשר בתחילת השבוע, כשניתן לקנות מטבע אחד תמורת 3258 דולר. 

בינאנס קוין (BNB). גורל דומה הוא נחלת המטבע של בורסת המסחר בינאנס, שירד ב-4% בשעות האחרונות. מחיר מטבע אחד עומד על 420 דולר, כ-1.5% יותר מאשר בתחילת השבוע. 

ריפל (XRP). הריפל מציג מספרים דומים: ירידה של 5% בשבוע האחרון אך עדיין עלייה של 1.5% מתחילת השבוע. כעת נסחר המטבע תמורת 0.82 דולר. השבוע מייסד הפרויקט עורר את חמתם של אוהדי הביטקוין לאחר שתרם לארגון של ירוקים המתנגד לשיטת ה"הוכחה על ידי עבודה" של רשת הביטקוין שנחשבת לבזבזנית אנרגיה. 

סולנה (SOL). לאחר ראלי של 18%  בשבוע האחרון חזרה הסולנה להיות המובילה מבין שלושת המטבעות הצמודים - הסולנה, הקרדאנו והטרה, כשבחודש האחרון היא השתרכה מאחוריהם. המטבע נסחר כעת תמורת 123 דולר, ושווי השוק הכולל מתקרב שוב ל-40 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו מציג שבוע שלילי עם ירידה של 3% בשבוע ו-7% ב-24 השעות האחרונות. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 1.13 דולר. 

טרה (LUNA). הטרה, כפי שכבר הסברנו כמה פעמים, היא פרויקט שנועד לאפשר ייצוב מטבעות בעזרת תוכנה, ומשתמשת במטבע המקומי של הרשת, הלונה, כדי לבצע זאת. המטבע המיוצב הצמוד לדולר הוא UST, אך יש גם מטבעות הצמודים למטבעות פיאט אחרים. השבוע, האגודה של הפרויקט רכשה ביטקוין בשווי 1.3 מיליארד דולר כדי לסייע בביצוע הייצובים, והיא מתעתדת לרכוש עד 3 מיליארד דולר, בטווח הקצר, ובטווח הארוך יותר עד 10 מיליארד דולר. מייסד הפרויקט, דו קוון, אמר בנוגע לרכישות: "הסיבה שאנו מתעניינים במיוחד בביטקוין היא שאנו מאמינים שזהו הנכס החזק ביותר לצורך הרזרבות שלנו. UST יהיה המטבע הראשון שמשתמש בסטנדרט הביטקוין כחלק מהמדיניות המוניטרית שלו". 

הלונה שהושקה ב-2019 נסחרה בשפל כל זמנים במרץ 2020 בשווי של 0.12 דולר למטבע אחד, שברה השבוע את שיא כל הזמנים כשנסחרה במעל 106 דולר למטבע. כעת נסחר המטבע במחיר של 100 דולר לאחר עליות שבועיות של 7%, לאחר ירידה של 7% ב-24 השעות האחרונות. 

המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
לפני כמה שבועות סקרנו את מטבע המם המוביל השיבה אינו שזינק בעשרות מיליוני אחוזים בשנת 2021, ונמצא דרך קבע בין 20 המטבעות הגדולים. נוסיף אותו כעת לסקירה השבועית, לאחר שבוע נוסף בו הפגין ביצועים טובים. 

גם המטבעות הקטנים יותר סובלים מירידות בשעות האחרונות שמחקו כמעט את כל העליות השבועיות, ובחלק מהמקרים העבירו את המטבעות להפסדים בסיכום שבועי. 

בולט לחיוב ההייב עם עליה שבועית של 17%, לאחריו הפלוקס והביטורנט עם 7% והשיבה אינו, הצ'יינלינק והאוניסוואפ עם עליות של עד 3% בסיכום שבועי. 

כל שאר המטבעות הציגו ירידות כשבולט לשלילה מטבע ההליום עם ירידה שבועית של 11%. הגאלה, קדנה, סאנדבוקס, ופוליגון ירדו ב-2% השבוע. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לאחר הפריצה הגדולה תגיע הפריצה הענקית (ל"ת)
    זו רק ההתחלה 01/04/2022 10:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות