פשע הסייבר-קריפטו שצומח בעשרות אחוזים ופוגע גם במי שלא סוחר
מאז השקתו היה לקריפטו צד אפל שמשך פושעים למיניהם. האנונימיות (שבינתיים מתבררת כלא כל כך חזקה שכן כל ההעברות של מטבעות הקריפטו מתועדות), האפשרות להעברה ישירה בין שני משתמשים מבלי לערב גורמים שלישיים או לקבל אישור של בנק כלשהו, ופיצ'רים דומים משכו גורמים מהעולם התחתון כמו סוחרי נשק, סוחרי סמים, טרוריסטים ושאר מרעין בישין.
גם פושעי סייבר נמשכים אל התחום כמו דבורים לצוף. הנה שוכבים להם מיליונים, (כיום כבר מאות מיליארדים) בשורות קוד ורק מחכים שיקטפו אותם. אחת הדרכים הפופלריות ביותר הן תוכנות כופר למיניהן ש"חוטפות" את מפתחות הגישה למטבעות הקריפטו ומשחררות אותן רק תמורת תשלום.
על פי חברות המחקר סוניקוול ישנו כעת שינוי מגמה מסויים בדרך שבו הפושעים מנסים לנצל את הקורבנות כשמספר המקרים של תוכנות כופר שמושתלים במחשבים יורד בהתמדה במחצית הראשונה של שנת 2022 ובמקומם צץ סוג אחר של תקיפות סייבר, "שקט יותר", שאמנם הוא לא חדש אבל הוא צובר יותר פופלריות. מדובר על מה שמכונה קריפטוג'קינג (cryptojacking).
התוקפים מתקינים תוכנה ללא ידיעת המשתמש על המחשב שלו והתוכנה עוסקת ללא ידיעתו בכריית מטבעות קריפטו, לעיתים קרובות דרך הדפדפן. כידוע כרייה היא תהליך בו משתמשים מתוגמלים בעזרת מטבעות קריפטו על פתרון בעיות חישוביות שמטרתם תיעוד עסקאות ויצירת בלוקים הנדרשים לאבטחת הרישום של הפעולות, ובכך מחליפים בעצם את פעולת הבנקים או הגופים שתפקידם לפקח על העיסקאות בעולם הפיננסי הרגיל. בנוסף, הכרייה הזו היא הדרך היחידה לשחרר מטבעות קריפטו חדשים לשוק.
הבעיות החישוביות איתן מתמודדים הכורים הן סבוכות ודורשות כוח חישוב. לכן מיוצרים מחשבים רבי עוצמה או חוות שרתים, וישנן אף חברות ציבוריות שעוסקות בהקמת מרכזים כאלה. כל אלו עולים כסף רב כמובן ועלויות תפעול כוח החישוב, בעיקר בציוד ואנרגיה הן גבוהות. הפושעים מחפשים קיצורי דרך ומה טוב יותר מבחינתם מאשר לנצל כוח חישוב של מחשבים של אחרים בעזרת וירוס שמוחדר למחשבים? כך הם בעצם גונבים כוח חישוב על מנת להשיא רווחים.
בעבר הותקפו בעיקר גופים ממשלתיים, בתי חולים ומוסדות חינוך אך כעת תוקפים סקטורים נוספים. על פי חברת המחקר ההתקפות על תעשיית הקמעונאות זינקו ב-63% השנה ואילו על הסקטור הפיננסי ב-269%. כמובן שגם מחשבים אישיים יכולים להיות יעד להתקפה כזו.
אחד היתרונות של סוג התקיפה הזו היא שתקיפה מוצלחת אחת יכולה לתת דיבידנדים לפושעים לאורך זמן, לעיתים גם שנים, לפני שהנתקף יודע משהו, אם בכלל הוא יגלה אי פעם. לעיתים היא תעבוד עד סוף חיי המחשב מבלי שהקורבן ידע בכלל שהוא סיפק הכנסה נאה לתוקפים. ייתכן שהנתקף יחוש שהמחשב שלו עובד לאט יותר, שישנם לאגים (עיכובים) בביצוע פעולות, התחממות יתר ושימוש מוגזם בחשמל, או לעיתים שימוש לא נורמלי במשאבי הענן, אך בהרבה מקרים אפילו לזה הוא לא ישים לב, או סתם יחשוב שהמחשב הזדקן. כך לפי חברת המחקר: "שלא כמו בתוכנת כופר, שמודיעה על נוכחותה ומסתמכת על תקשורת עם הקורבנות, קריפטוג'אקינג יכול להצליח מבלי שהקורבן יהיו מודע לכך אי פעם. ישנם פושעי קריפטו שמרגישים שהסיכון הנמוך יותר שווה וויתור על פוטנציאל רווח גדול יותר".
מהן הדרכים הפופלריות לגנוב את כוח החישוב שלכם? הדרך המסורתית היא פשוט לעודד אתכם להתקין תוכנות כרייה במחשב שלכם ללא ידיעתכם. מייל שמעודד לחיצה על לינק שמתקין תוכנה, קישור באתר אינטרנט מפוקפק ועוד דרכים רבות יכולות לגרום לתוכנה כזו לרוץ ברקע במחשב האישי מבלי שנשים לב. זה הזמן לעודד אנשים שלא ללחוץ על לינקים מפוקפקים כאלה לעולם.
זו הדרך הוותיקה יותר, אך התוקפים מחפשים להרחיב את מעגל המחשבים שעובדים בעבורם וכעת פורצים גם לשרתים, מכשירי רשת ואפילו מעבדים של אינטרנט של הדברים, למרות כוח החישוב הקטן יחסית שלהם. שרתים מרכזיים הם יעד נחשק מהבחינה הזו בגלל כוח החישוב העוצמתי שהם מספקים. ההאקרים גם שותלים קודים דרך חבילות קוד פתוח בהם משתמשים מפתחים כדי לפתח תוכנות לגיטימיות. כניסה לתוך קוד כזה תאפשר חדירה למיליוני מחשבים של משתמשים שישתמשו בתוכנה שיייצרו אותם מפתחים תמימים.
עוד יעד נחשק הוא מחשוב הענן שהולך ומתפשט בכל התעשיוות. גיא ארזי מ פאלו אלטו +0.32% פאלו אלטו 388.06 +0.32% סגירה:0 פתיחה:385.2 גבוה:389.03 נמוך:383.03 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כתב על כך בבלוג: "היום, תוקפים מכוונים לשרותי ענן בכל דרך כדי לכרות יותר ויותר מטבעות קריפטו, כיון ששרותי הענן מאפשרים להם להריץ את החישובים שלהם בקנה מידה גדול יותר מאשר במכונה מקומית אחת, בין אם הם משתלטים על סביבת הניהול של המשתמש בענן או שהם מנצלים תוכנות SaaS (תוכנה כשרות) כדי לבצע את החישובים שלהם".
כדי להימנע מליפול קורבן לפשע כזה על משתמש הקצה ראשית כל להימנע מכל לחיצה על קישורים שאינו בטוח במקורם, וכן להימנע מהורדת תוכנות ממקורות לא בטוחים. בנוסף כדאי לשים לב לתפקוד לא תקין של המחשב שהופך לאיטי יותר או מתמחם במהירות. כמו כן יש להקפיד על הגנת המחשב על ידי תוכנות מתאימות כולל בדיקות תקופתיות. ארגונים צריכים להתמודד עם הסיכון ברמות שלהם עם הגנת סייבר מתאימה. אף אחד לא חסין.
קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפיים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?
פשיטות רגל ופשעים נוספים
גם השבוע ישנן שלל חדשות בנוגע לפירמות הקורסות ומעלליהן. בנוסף, שלל ידיעות על חקירות ופשעים נוספים בעולם הקריפטו:
זיפמקס - היא פושטת הרגל האחרונה שנפלה קורבן לחורף הקריפטו. בורסת המסחר התאילנדית לנכסים דיגיטליים ביקשה השבוע הגנה מפני נושים, ללאחר שבשבוע שעבר היא כבר הקפיאה את האפשרות למשוך כספים. הבקשה תקנה לה טווח זמן של 30 יום בו תנסה להתגבר על בעיות הנזילות שלה. גם המקרה הזה מתחיל בנפילה של הטרה, עובר דרך קרן הגידור פושטת הרגל 3AC ולבסוף מגיע לזיפמקס שתיכנס עכשיו לאותה קטגוריה של וייג'ר, באבל, צלזיוס ועוד - כל אלו כבר הגישו בקשות להגנה מפני נושים, וכל אלו קשורים בצורה כזו או אחרת לנפילת הטרה וחלקם גם ל-3AC.
וויאג'ר: הרשויות בארצות הברית הורו לפירמת הלוואות הקריפטו פושטת הרגל להפסיק להטעות את הלקוחות כאילו יש לה הגנה או ביטוח ממשלתי כלשהו לכספי הלקוחות. כך נאמר בהודעה: "וויאג'ר עצמה יצרה כמה מצגים אונליין כולל באתר שלה, באפליקציה ובחשבונות המדיות החברתיות שמצהירים או מציעים ש: 1. וויאג'ר עצמה מבוטחת על ידי המדינה. 2. הלקוחות שהשקיעו את כספם במטבעות בפלטפורמה של ווייאג'ר מבוטחים על ידי המדינה... 3. המדינה תבטח את הלקוחות כנגד פשיטת רגל של וויאג'ר עצמה. כל המצגים הללו שקריים ומטעים... ". אם אתה לקוח של וויאג'ר וסמכת על כך שממשלת ארצות הברית תדאג לכספך, כדאי שתדע שזה לא יקרה.
עוד בעניין וויאג'ר: החברה דחתה את הצעת הרכישה של FTX המנוהלת על ידי סם בנקמן פרייד בטענה שהעיסקה רעה עבור לקוחותיה. פירמת רואי החשבון המייצגת את וויאג'ר מסרה לבית המשפט: "כל מי שקורא את ההצעה אפילו באופן שטחי יראה שאפילו התוכנית העצמאית שפרסמה וויאג'ר מסוגלת לספק הרבה יותר ערך ללקוחות מאשר ההצעה של FTX שמעבירה ערך משמעותי ל-FTX". עוד נמסר מטעם החברה כי זוהי "הצעה נמוכה שמתחפשת להצלה אבירית". בנקמן זועם על ההחלטה.
קוינבייס COINBASE GLOBAL -0.26% COINBASE GL 324.57 -0.26% סגירה:0 פתיחה:321.85 גבוה:327.22 נמוך:315.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : במסגרת התביעה בגין מסחר על פידע פנים כנגד עובדים בקוינבייס עליה דיווחנו בשבוע שעבר (כאן וכאן) הוגדרו 9 מטבעות כניירות ערך, במהלך שחורג בחשיבותו מהמקרה הספציפי של הסחר לפי מידע פנים. השבוע הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) ממשיכה במהלך והחלה בחקירה כנגד קוינבייס בנוגע לרישום 7 מטבעות למסחר ללא הפעולות הנדרשות למסחר בניירות ערך. קוינבייס דוחה את הטענות (לכתבה המלאה).
עוד בנוגע לקוינבייס - מנהלת ההשקעות המפורסמת קיית'י ווד נפטרה מאחזקתה בחברה בשווי 75 מיליון דולר. בעבר הייתה ווד מחזיקת המניות השלישית בגודלה בבורסת מטבעות הקריפטו. מי יודע, אולי לאור הביצועים המפוקפקים של ווד לאחרונה זהו דווקא סימן טוב לחברה שנפלה כ-73% מהשיא.
קראקן - בורסת מסחר נוספת בקריפטו שתחת חקירה, במקרה זה בהפרת הסנקציות נגד אירן, בכך שהיא מאפשרת ללקוחות מהרפובליקה האיסלמית לסחור במטבעות קריפטו. החקירה מתנהלת כבר 3 שנים לפי הניו יורק טיימס. עוד מפרסם העיתון שיחה שהוקלטה עם מנכ"ל החברה שאמר כי הוא מוכן להמשיך לעבור על החוק אם הרווחים שנוצרים מכך גבוהים מהקנס שהוא עלול לשלם. חשיבה עיסקית. קראקן גם התנגדה למניעת מסחר ללקוחות רוסיים בעקבות הסנקציות הבנלאומיות עליה.
הסוכנות למאבק בפשע באנגליה החרימה בשנה האחרונה יותר מטבעות קריפטו מאשר מזומן, כך לפי דו"ח שהתפרסם השבוע. נכסים דיגיטלים בשווי 32 מיליון דולר נלקחו מפושעים במהלך 12 החודשים שהסתיימו בסוף מרץ השנה, לעומת מזומן שהסתכם ב-30.9 מליון דולר. נכסים פיזיים אחרים כמו מכוניות וכדו' שהוחרמו היו בשווי של 8.4 מיליון דולר. השימוש המועדף בקריפטו של הפושעים שכספם הוחרם היה הלבנת כספים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
האם מטבעות קריפטו מהווים איום על הכלכלה העולמית? אחת הטענות כנגד עולם הקריפטו הייתה שהנכס הספקולטיבי עלול להוות סיכון לעולם הפיננסי המסורתי במידה והאוויר יצא מהבועה. ובכן, הרבה אוויר יצא מהבועה מאז נובמבר האחרון אך המערכת הפיננסית העולמית לא נפגעה עד כה. כעת מודה בכך קרן המטבע הבנלאומית, ומצטרפת בזה לבנק המרכזי של אנגליה שפרסם הצהרה דומה. הקריפטו, נכון לעכשיו, לא מהווה סיכון למערכת הפיננסית העולמית.
ברזיל - בית ההשקעות סאנטנדר ברזיל, שלוחה של הבנק הספרדי הגדול סאנטנדר, יאפשר מסחר במטבעות קריפטו, ובכך יצטרף לפירמות דרום אמריקאיות מפורסמות שלא מתחום הקריפטו כמו מרקדו ליברה או פיקפיי שהחלו להציע שרותים דומים. "אנו מכירים בכך שהשוק כאן כדי להישאר, זה לא בהכרח תגובה לעמדות המתחרים עצממם, זה פשוט החזון שהלקוחות שלנו דורשים לסוג כזה של נכסים, אז אנו צריכים למצוא את הדרך הטובה והחינוכיות ביותר לעשות זאת" לדברי הבנק.
ארצות הברית - שני סנטורים נוספים, פטריק טומי, וקריסטן סינמה, קוראים להחריג העברות קריפטו נמוכות מ-50 דולר מתשלום מס. אחד המכשולים הגדולים בפני שימוש בקריפטו כאמצעי חליפין הוא העובדה שכל העברה יכולה להיחשב אירוע מס, וכחלק מהתקנות שמנסים להעביר בבתי הנבחרים בארצות הברית מנסים להגדיר פעולות קטנות כפטורות ממס. טומי, הסנטור הרפובליקני הוותיק ביותר בוועדת הבנקים של הסנאט אמר: "בעוד למטבעות דיגיטלים יש פוטנציאל להפוך לחלק מחיי היום יום של האמריקנים, חוקי המיסוי הנוכחיים שלנו עומדים בדרכם".
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
השבוע היה תנודתי יחסית. בחלקו הראשון נרשמו ירידות שערים אולם בימים האחרונים נרשמת התאוששות במקביל לעליות החדות בשוק המניות השבוע. סך הכל חודש יולי היה חודש חיובי ראשון מזה זמן רב לעולם הקריפטו עם עליות בשיעור דו ספרתי במרבית המטבעות.
יש גם נפגעים מהמיני ראלי האחרון. על פי חברת המחקר קוינגלאס 88,140 סוחרים "הונזלו" תוך יממה אחת השבוע, כלומר בוצע להם מרגין קול והם איבדו את השקעתם, רובם היו בפוזיציית שורט. סך הכל הפסידו השורטיסטים 274 מיליון דולר בתוך 24 שעות. הסוחרים על האת'ר הובילו את המפסידים עם 165 מיליון דולר, 120 מתוכם בפוזיציית שורט. בביטקוין הפסידו הסוחרים 116 מיליון דולר, 82 מיליון מתוכם בפוזיציית שורט.
בתחום המטבעות היציבים נרשמת רגיעה כבר מספר שבועות. לאחר קריסת הלונה-טרה איבד התחום מאמינותו וגם המטבע היציב המוביל טית'ר איבד מיליארדי דולרים, אולם מזה כמה שבועות שהמספרים יציבים יחסית. הטית'ר מוביל עם שווי שוק של כ-66 מיליארד. לאחריו ה-USDC עם קרוב ל-55 מיליארד והמטבע השלישי הוא המטבע היציב של בורסת בינאנס עם שווי נכסים של קרוב ל-18 מיליארד. שלושת המטבעות נמצאים ברשימת עשרת המטבעות הגדולים ביותר בעולם הקריפטו מבחינת שווי שוק. מטבע נוסף שנמצא ב-15 הראשונים הוא ה-Dai עם שווי שוק של 7.5 מיליארד דולר.
ביטקוין (BTC)
BITCOIN
+1.21%
BITCOIN
93,548
+1.21%
בסיס:92,429
פתיחה:0
גבוה:94,057
נמוך:91,049
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
. הביטקוין מסייים את השבוע בטון חיובי יחסית במחיר של 23,800 דולר, לאחר שקודם לכן אף חצה לזמן קצר את 24 אלף הדולרים. סך הכל נרשמה עלייה שבועית של 2.5%. בסיכום חודשי עלה הביטקוין ב-17%.
את'ר (ETH) ETHEREUM +1.08% ETHEREUM 3,130.6 +1.08% בסיס:3,097.3 פתיחה:0 גבוה:3,151.2 נמוך:3,070.4 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הניסוי האחרון לפני המיזוג באת'ר נקבע לתחילת אוגוסט, ויתצבע על הרשת הניסויית גוארלי. הניסוי הקודם בתחילת החודש הנוכחי על רשת ספוליה עבר ללא תקלות. ביוני התקיים ניסוי מוצלח על הרשת רופסטן. למיזוג עצמו נקבע תאריך יעד חדש ל-19 בספטמבר, זאת בתנאי שהניסוי האחרון יעבור בהצלחה. כזכור תאריך היעד כבר נדחה כמה פעמים.
בינתיים משקיע הביטקוין מיקל סיילור מנכ"ל מיקרוסטרגי MICROSTRATEGY INC CL A +11.89% MICROSTRATE 430.54 +11.89% סגירה:0 פתיחה:389.5 גבוה:449 נמוך:381 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מפקפק במטבע. הוא מטיל ספק האם הוא יהיה יציב בכלל ב-3 השנים שלאחר המיצוג, והאם הוא באמת עומד בסטנדרטים טכניים, אתיים או כלכליים. למרות זאת סוחרי האת'ר לא מתרגשים והעלו את מחיר המטבע ב-8.5% השבוע. מטבע אחד נסחר תמורת 1720 דולר בשעה זו. סך הכל עלה האת'ר בחודש האחרון ב-49%.
בינאנס קוין (BNB).
גם הבינאנס קוין חווה שבוע חיובי עם עליות של 4% למחיר של 276 דולר למטבע. בשלושים הימים האחרונים טיפס הבינאנס קוין ב-21%.
ריפל (XRP). הריפל עלה בשיעור צנוע של 1.3%. מחיר מטבע אחד הוא 0.37 דולר ושווי השוק הוא 18 מיליארד דולר. הריפל מסכם חודש סולידי יחסית עם עליות של 9%.
קרדאנו (ADA).
הקרדאנו סוגר פערים מהריפל ושווי השוק שלו נמוך מזה של הריפל בפחות מ-400 מיליון דולר. המטבע עלה השבוע ב-3.2% והוא נסחר תמורת 0.52 דולר. הקרדאנו טיפס החודש ב-9% אף הוא כמו הריפל.
סולנה (SOL). באקט יחצני מקימה סולנה "שגרירות" באחד המיקומים היוקרתיים בעולם - מנהטן ווסט סייד בניור יורק. מטרת השגרירות, הדומה בעיצובה לחנויות אפל, היא להיות "מרכז תרבותי" שבו אנשים יוכלו להיחשף לעולם הווב3 והשימושיות שלו, כמובן עם דגש על סולנה. "בפנים, תוכל ללמוד איך סולנה עובדת, מה זה ווב3. ניתןן לך ארנק ואת ה-NFT הראשון שלך ונדריך אותך דרך פעולות הרשת הראשונות שלך" צוייץ בחשבון הרשת בטוויטר.
בסיכום שבועי הסולנה נסחרת ללא שינוי, אך ב-24 השעות האחרונות היא זינקה ב-9.5%. מחיר מטבע אחד עומד כעת על 43 דולר ושווי השוק הכולל הוא 14.9 מיליארד. בחודש האחרון עלתה הסולנה ב-20%.
מטבע שרשם את העליה השבועית המרשימה ביותר מבין 15 המטבעות הגדולים הוא האוניסוואפ שכמו הפוליגון והאחרים נועד לאפשר פעילות על רשת האת'ריום בצורה יעילה יותר. המטבע זינק ב-27% במהלך השבוע האחרוןן. המטבעות מן הסוג הזה נהנים אף הם מאפשרות השידרוג המתקרבת של האת'ר. הפוליגון עלה בחודש האחרון ב-84% והאוניסוואפ ב-86%. זוהי ככל הנראה גם הסיבה שמטבע האת'ריום קלאסיק (שפוצל מהאת'ריום בשנת 2016) זינק 50% בשבוע האחרון ומעל 150% בחודש האחרון.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
>>>"איך אפשר "לשחק בשביל להרוויח"?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בדרך הישרלרון 29/07/2022 10:59הגב לתגובה זו0 0כשאמזון קופצת 13% אני מוכר חלק,כמובן אל תעשו כמוני אני IQ לא בשמיים,אגב בישראל יש מניית שמיים שם הייתי נזהרסגור
-
1.מדועלרון 29/07/2022 08:23הגב לתגובה זו0 0להתעקש ולכתוב בפרטי פרטים על נושאים פליליים???בכוח לגרות עוד "לא ישרים" להכנס לפעילות? הייתי ממשיך עוד אך אעצור כאן!סגור