הקריפטו נכשל ולא עומד בציפיות - ואולי זה דווקא טוב עבורו?
בין המטרות של חלק מפעילי עולם הקריפטו ניתן למנות פיתוח של מערכת פיננסית עצמאית לחלוטין מתלות במדינות או בבנקים מרכזיים, בטוחה מפני הונאות וגניבות וכזו ששומרת על ערכי הפרטיות בקנאות. נראה שההצלחה בהשגת המטרות הללו עדיין רחוקה מאד, או ליתר דיוק, נרשם בהן כישלון מוחלט.
הפלטפורמות השונות לא בטוחות כלל כפי שמעידים הפריצות והגניבות למיניהן שמגיעות למיליארדי דולרים בשנה, האנונימיות מוטלת בספק לאחר שבלא מעט מיקרים מתברר שניתן לעקוב אחר העברות גם שנים אחרי ביצוען ולגלות בסופו של דבר את מקורן, וכעת הולך ומתברר שגם העצמאות לא ממש קיימת כשהמדינות הופכות להיות מעורבות יותר ויותר, מתחילות לכפות רגולציה, או אף לאסור פעולות מסוימות, ומצליחות בכך.
כתבנו מספר פעמים בשבועות האחרונים על הסערה סביב פלטפורמת הטורנדו קש שמוכיחה בינתיים שהרשויות יכולות להילחם באנונמיות אם הן חפצות בכך. כעת מצטרפות הסנקציות החדשות מטעם האיחוד האירופי על רוסיה. האיחוד האירופי, בחבילת סנקציות נוספת, השמינית במספר, אוסר על מתן שירותי הקריפטו לגורמים רוסיים. "האיסורים הקיימים על נכסי קריפטו הודקו על ידי איסור על כל ארנקי נכסי הקריפטו, חשבונות או שירותי משמורת, ללא תלות בסכומים" נמסר מטעם ועדת האיחוד האירופי (עד כה ניתן היה לספק שירותים לארנקים עם נכסים בשווי של 10 אלפים דולר או פחות).
אז אם מדינות יכולת להחרים ולעקוב אחרי העברות כמו גם לאסור פלטפורמות שלא מוצאות חן בעיני הפקידים, אז מה בעצם שווה כל זה ואיפה העצמאות וחוסר התלות ברשויות?
או שאולי בעצם זה רעיון מצוין? העובדה שאין באמת אנונימיות ושניתן לעקוב אחר העברות שהתרחשו גם לפני שנים כבר סייעה לתפוס כמה וכמה פושעים ולהחזיר לא מעט מיליונים של דולרים לנגזלים. העובדה שניתן לאסור (או לפחות לנסות לאסור) על העברת כספים למדינות טוטליטריות שפולשות לשכנות השלוות שלהן ורוצחות חפים מפשע תסייע במאבק הבינלאומי להשבת הסדר העולמי. העובדה שפלטפורמות כמו טורנדו קש שמאפשרת ביצוע פשעים והעברת כספים לגורמים עברייניים נאסרות תסייע למאבק העולמי בפשיעה. למרות שהחזון של כמה אנרכיסטים מקסימליסטים שרואים בחוק וסדר את תמצית הרוע העולמי לא יצא אל הפועל, לא בטוח שהאנושות תפסיד מזה.
זה גם לא אומר, אגב, שעתיד הקריפטו נגזר לכליה. הוא יצטרך למצוא את הדרך להתאים את עצמו למערכת הפיננסית המסורתית ואז לסייע לאנושות ולהקל עליה באין סוף דרכים. מטבעות דיגיטליים יכולים עדיין לשמש כאמצעי תשלום, חסכון או למטרות השקעות. אפליקציות פיננסיות מבוזרות (DeFi) עדיין יכולות לסייע למשקיעים בדרכים שונות, ארגונים מבוזרים (DAO) עדיין יכולים ליזום פרויקטים ולנהל אותם באופן דמוקרטי, מדינות יכולות להנפיק מטבעות דיגיטליים מדינתיים ומערכות התשלומים השונות יכולות להרוויח מטכנולוגיית הבלוקצ'יין ולהפות לנוחות ומהירות יותר. אם מתעקשים אפשר למצוא שימושים מועילים גם ל-NFT. פשוט כל זה יקרה תחת החוק והסדר הפיננסים העולמיים. למה, בעצם, זה כל כך גרוע?
בתוך כך באיחוד האירופי הגיעו להסכמות סופיות בנוגע לחוקי הקריפטו באיחוד המכונים MiCA – Markets in Crypto Assets Regulation . כעת נותר לאשר את החוקים החדשים בפרלמנט האירופי. תהליך הניסוח לקח שנתיים במשא ומתן מתמשך בין העמדות השונות. על פי החוקים המסתמנים על מנת להנפיק מטבעות קריפטו יצטרך הגוף המנפיק להוציא מעין תשקיף שמכיל את המידע הנחוץ לפרויקט. מנפיקי מטבעות יציבים יעמדו בפני דרישות הון ספציפיות והם יצטרכו להחזיק נכסים שמגבים את ערך המטבעות, ייתכן אפילו שביותר מערכם. "זה מסמן את סופו של ויכוח לוהט אך הכרחי בין המחוקקים של האיחוד האירופי, שנערך כבר יותר משנתיים" נמסר מטעם ארגון הקריפטו האירופאי EUCI, יחד עם זאת ציינו בארגון שעדיין לא ניתן מענה לסוגיית ה-NFT וכן שהרגולציה בנוגע ל-DeFi לוקה עדיין בחסר.
גם בנוגע ל"חורף הקריפטו" - הירידות החדות בנכסים הללו שאנו חווים בתקופה האחרונה - שיש הרואים בו איום ממשי על התעשיה, ישנם גם כאלה מתוך התעשייה הרואים בו ברכה. לדברי כמה מנהלים בכירים בתעשיית הקריפטו ירידת ערך הנכסים תביא לסוף המסחר הספקולטיבי בנכסים הללו מה שיבטיח שחברות עם מודל עסקי טוב ישרדו והתעשייה כולה תהפוך ליותר בת קיימא. מנהל חברת ההשקעות Citadel קן גריפית' אמר בהקשר זה בראיון ל-CBNC: "כסף המושקע בנכסים ספקולטיביים לא מייצג משרות בטווח הארוך, לא מסייע ליצור שגשוג ארוך טווח שהופך את אמריקה לארץ שהיא".
לפעמים אם כן טוב זה רע ורע זה טוב. ניקוי התחום מ(יותר מדי) מסחר ספקולטיבי, רגולציה יעילה וקשוחה, יחד עם סתימת פרצות הקוראות לגנבים השונים תסייע לתעשיה להתבגר ולהפוך באמת לחלק מהמיינסטרים של תעשיית הפיננסים.
קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?
הונאות גניבות ופשיטות רגל
למרבה הצער עולם הקריפטו מספק מספיק חדשות מסוג זה באופן המספק חומר למדור בפני עצמו מדי שבוע. גם השבוע הנוכחי איננו יוצא דופן מהבחינה הזו. אולי כשהמדור הזה יעלם מחוסר בחומרים נדע שעולם הקריפטו אכן הגיע לבגרות מסוימת.
ה-SEC סגר פלטפורמת קריפטו מטקסס שהוא הגדיר כהונאת פונזי שטירגטה את הקהילה הלטינית והוציאה כ-12 מיליון דולר מיותר מ-5000 משקיעים. מאוריסיו צאבס וגיורגיו בנוונוטו שיכנעו משקיעים שישיגו דרכם תשואות חלומיות. צאבס ערך קורסים להשקעה בקריפטו דרך האינטרנט, שכל מטרתם הייתה לשכנע אנשים להשקיע דרכו. הוא השתמש ביותר מ-90% מהכסף לא למטרה לשמה גויס, אלא למימון אורח חיים ראוותני וכן ל"החזרים" מזוייפים למשקיעים, כביכול רווחים על השקעתם שהושגו במסחר,וזאת על מנת לחזק את האמינות של הפלטפורמה ולגייס כספים נוספים. בנוונוטו סייע לו ושכנע משקיעים נוספים להשקיע בתרמית. בחודש שעבר הורשע בפלורידה אדם נוסף, ג'ושוע דייויס, שביצע הונאת פונזי בקריפטו בשווי 100 מיליון דולר.
ככל הנראה לקים קרדשיאן ישאר מספיק כסף כדי להניח את הארוחה הבאה בפני ילדיה, אך היא תאלץ להיפרד מ-1.2 מיליון דולר. הכוכבת קידמה נכסי קריפטו מבלי לחשוף את העובדה שהיא קיבלה תשלום על כך, ב-SEC לא אהבו את זה: "זוהי תזכורת שכאשר מפורסמים או משפיענים תומכים בהזדמנויות השקעה, כולל ניירות ערך של נכסי קריפטו, זה לא אומר שההשקעות האלו מתאימות לכל המשקיעים" אמר יו"ר ה-SEC גארי גנסלר (לכתבה המלאה).
דרום קוריאה דורשת ממייסד הטרה לונה דו קוואן להסגיר את עצמו לאחר שהאחרון משחק בחתול ועכבר ומטריל את כוחות המשטרה המקומיים והבנלאומיים כבר מספר שבועות. בינתיים נעצר מנהל אחר בחברה בדרום קוריאה, אך שוחרר על ידי שופט לאחר זמן קצר בטענה שהמעצר איננו הכרחי.
אי השקט בפלטפורמה האמריקאית ישראלית צלזיוס נמשך, וכעת גם השותף המייסד דניאל לאון התפטר מתפקידו הניהולי בחברה. הוא מצטרף למייסד הנוסף אלכס משינסקי שהתפטר לפני כשבועיים. לאחר ההתפטרות התגלה ששני המייסדים משכו 17 מיליון דולר מחשבונותיהם בפלפטורמה, שבועות בודדים לפני קריסתה, או כמו שאומרים: הבית תמיד מרוויח.
קרן הגידור פושטת הרגל AC3 העבירה לרשות חברת הייעוץ העסקי Teneo את עסקי ה-NFT שלה שרוכזו בקרן שייסדה בשם Starry Night Capital, שאספה נכסי NFT יקרים. החברה תמכור את הנכסים ותחזיר חלק מהחובות לנושים של קרן הגידור.
במאסטר קארד השיקו כלי חדש להגנה מפני הונאות קריפטו. הכלי מסייע לבנקים ולמנפיקי כרטיסי אשראי אחרים להבין את הסיכון לפשע הכרוך בתשלומי המגיעים מבורסות קריפטו. טכנולוגיה דומה קיימת כבר ביחס למטבעות פיאט.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
.
האיחוד האירופי אם כן אסר מתן שירותים למסחר דיגיטלי עם רוסיה, וזו מצידה אסרה שימוש ב-OKX פלטפורמת המסחר בקריפטו השלישית בגודלה בעולם מבחינת נפח פעילות. האתר אף נחסם לגישה מרוסיה. לא ניתן הסבר חוץ מאמירות כלליות על בטיחות ומניעת הונאות.
הזיג זג הנוכחי של אלון מאסק שהודיע שהוא בעצם כן מתכווין לרכוש את טוויטר הקפיץ משום מה ב-8% את המטבע אותו מקדם מאסק במרץ הדוג'קוין.
וולס פארגו מוריד את הדירוג של בנק הקריפטו סילברגייט. המניה נפלה במסחר לאחר שירדה בכ-50% מתחילת השנה (לכתבה המלאה).
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
מגמה מעורבת השבוע בשוק הקריפטו, כשרוב המטבעות הגדולים עולים למעט הסולנה והקרדנו.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.98% BITCOIN 92,336 +0.98% בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,836 נמוך:89,750 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הקורלציה בין שוק המניות לביטוקין קצת איבדה מכוחה בזמן האחרון, ובמקומה נוצרה אחת חדשה בין הזהב לבין הביטקוין, וכעת היא נמצאת בשיא של 12 חודשים. יחד עם זאת עדיין לא מדובר בקורלציה גבוהה במיוחד.
קורלציה של 1.0 מסמנת שני נכסים שנעים יחד באופן מושלם, מינוס 1 היא קורלציה בין שני נכסים שנעים בכיוונים מנוגדים באופן מושלם. הזהב והביטקוין מציגים באופן מסורתי קורלציה של בין 0.2 למינוס 0.2, שכעת טיפסה ל-0.4. לשם השוואה הקורלציה עם ה-S&P 500 עומדת על 0.61, אך ב-90 הימים האחרונים הסנופי ירד -1% ואילו הביטקוין עלה ב-3%.
לראשונה מזה זמן הביטוקין מצליח להחזיק מעל לרף ה-20 אלף דולרים למטבע. סך הכל טיפס הביטקוין השבוע ב-3% למחיר של 20 אלף דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM -1.32% ETHEREUM 3,113.2 -1.32% בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,078.9 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . חברת ההשקעות פידלטי גילתה שהיא מנהלת קרן נאמנות העוקבת אחר מחיר האת'ריום בה מושקעים כבר 5 מיליון דולר. הקרן נרשמה ב-SEC רק השבוע, אך לפי התשקיף היא החלה לקבל השקעות כבר בסוף ספטמבר.
בינתייים טיפס האת'ר השבוע ב-2% למחיר של 1356 דולר למטבע.
בינאנס קוין (BNB). הבינאנס נסחר השבוע ללא שינו תמורת 284 דולר.
ריפל (XRP). הריפל ממשיך במסע צפונה עם עליה של 2% נוספים במהלך השבוע. כעת הוא נסחר תמורת 0.4887 דולר בשווי שוק של 24 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA). הקרדאנו רשם ירידה של 1.9% לרמה של 0.4285 ונסחר כעת בשווי שוק של 14.7 מיליארד דולר.
סולנה (SOL). רשת הסולנה שוב יצאה משימוש במה שמסתמן בבעיה המרכזית של הרשמת המתיימרת להתחרות באת'ריום אך בינתיים משתרכת אחרי הקרדאנו שנוצרה לאותה מטרה. הרשת שבה לפעול לאחר זמן קצר אך היא שוב מאבדת מאמינותה לאחר שהדבר קרה כבר מספר פעמים. עד כה קרסה הרשת 4 פעמים מתחילת השנה.
הסולנה רושמת שבוע שלילי עם ירידה של כ-1% בסיכום שבועי. ונסחרת תמורת 33.6 דולר למטבע בשווי כולל של כ-12 מיליארד דולר.
שני המטבעות הבאים בתור הם הדוג'קוין שטיפס השבוע 5% לשווי שוק של 8.4 מיליארד דולר והפוליגון שקפץ ב-9% לשווי שוק של 7.4 מיליארד דולר.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
>>>"איך אפשר "לשחק בשביל להרוויח"?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.It’s so cripShish Kabab 08/10/2022 08:38הגב לתגובה זו0 0Be carefulסגור
-
4.הביטקוין לפי כל הגדרה מילונית הוא הונאת פירמידה קלאסיתרחל 07/10/2022 23:03הגב לתגובה זו2 2כל מי שקונה ביטקויין ללא יוצא מהכלל קונה במטרה למכור להבא אחריו במחיר גבוה יותר מעולם לא נעשה שימוש אמיתי במטבע מאז שמישהו קנה פיצה תמורת 20 אלף ביטקויין בהליך מסורבל איטי ומתייש ברגע שהפרדימדה לא מניעה וכבר לא מצליחה לגייס שכבה מספיק גדולה שתקנה עתידו לכיון אחד מטה.סגור
-
3.העקשנותאוי 07/10/2022 17:46הגב לתגובה זו0 0אז כמה הפסדנו השבוע ?סגור
-
2.חחח דודו הולצמן אמר שזה יגיע ל400$. (ל"ת)רמי 07/10/2022 11:45הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.בקיצור בלון נפוח מלא כלום מתי הבלון יתפוצץ (ל"ת)משה ראשל"צ 07/10/2022 07:45הגב לתגובה זו1 1סגור