הסולנה ממשיכה לרכז עניין - האם היא תצליח לנצח ולעקוף את האת'ריום?

נפח המסחר והעניין הכולל בסולנה גדלים בהתמדה והיא כבר מתקרבת למובילת השוק את'ריום; ההתפתחויות האחרונות בתחום השנוי במחלוקת של מטבעות יציבים; מטבעות קריפטו בשווי 2.1 מיליארד דולר הוחרמו בגרמניה; התאוששות שבועית במחירי המטבעות
 | 
telegram
(2)

האם הסולנה תהיה הלהיט הבא בעולם הקריפטו?

מטבע הסולנה, שמיועד בעיקר לאפליקציות של חוזים חכמים, היה אחד המטבעות החזקים ביותר בשנת 2023, בעיקר בסופה. גורמים שונים דחפו את מחיר המטבע משבוע לשבוע, ובסופו של דבר עלה מחיר המטבע ביותר מ-900% במהלך השנה. המתחרה העיקרי של הסולנה היא האת'ריום שהיא הרשת המובילה עד כה בתחום החוזים החכמים. 

עם תחילת שנת 2024, ובעקבות סאגת תעודות הסל, ירד מחיר המטבע אל מתחת ל-80 דולר למטבע בשבוע שעבר (לאחר שקודם לכן כבר חצה את ה-110 דולר למטבע, אבל בשבוע האחרון המטבע חוזר להתאושש, ולזמן קצר אף נסחר במחיר של מעל 100 דולר למטבע. כעת הוא נסחר תמורת 97 דולר. הסיבה העיקרית היא לעלייה המחודשת הוא המשך התעוררות העניין במטבע ובשירותים שהוא מציע, בתוספת כמה אירועים שארעו לאחרונה סביב המטבע. כל אלו מעלים מאד את נפח המסחר ומשפיעים בצורה חיובית על מחיר המטבע. 

על פי הנתונים התנועות ברשת (הזולה והמהירה יותר מהאת'ריום) מדביקות באופן עקבי את אלו של הרשת המובילה. נפח המסחר הכולל בינואר היה כ-322 מיליארד דולר, לעומת 12 מיליארד בלבד באוקטובר האחרון. לשם השוואה נפח המסחר באת'ריום עמד על כ-335 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

העליה בנפח המסחר מיוחסת בין השאר להתחלת פעילות המטבעות היציבים USDC ו-USDP על גבי הרשת. נפח המסחר עלה גם לקראת השקת הטוקן של בורסת המסחר המבוזרת  Jupiter  שיפעל על רשת הסולנה. ה"דרופ אין" (חלוקה בחינם של מטבעות כדי להתחיל את פעילות המטבע) של JUP עבר בהצלחה ביום רביעי. מחיר המטבע ההתחלתי היה 0.41 דולר. בדרך כלל ב"דרופ אין" לאחר ההשקה המחיר צונח, אולם במקרה זה הוא החל לטפס וכעת הוא נסחר תמורת 0.66 דולר ונמצא במקום ה-69 ברשימת המטבעות הגדולים.


נתונים נוספים מצביעים על התגברות העניין של המשתמשים ברשת. בין השאר מספר המשתמשים היומיים, מספר ארנקים חדשים שנפתחים מדי יום ועוד. העניין המתגבר בסולנה הוא, כאמור, המשך ישיר של ההתפתחויות ברשת בשנת 2023. במהלך השנה הוכנסו שיפורים לרשת, מספר המשתמשים גדל בהתמדה, וכן מספר העברות, נפח המסחר, ומספר המתפתחים והפיתוחים החדשים על גבי הרשת גדל בהתמדה. האם סולנה תצליח בסופו של דבר להפוך לרשת מספר אחת לחוזים חכמים ותעקוף את האת'ריום? לא מדובר במשימה קלה. כעת האת'ריום היא עדיין מובילת השוק בפער גדול עם מפתחים ומשתמשים נאמנים רבים. השווי הכולל של מטבעות האת'ריום עומד על 275 מיליארד דולר בעוד לסולנה שווי של 42.3 מיליארד דולר בלבד. אך הסולנה מתחילה לסגור פערים עם נפח המסחר שכבר מתקרב ולפעמים עוקף את האת'ריום. 
 

מטבעות מדינתיים

בעוד הוויכוח בארצות הברית בנוגע למטבע דיגיטלי מדינתי מתלהט ומתחיל להראות כעוד נושא למחלוקת בין שתי המפלגות הגדולות במדינה השסועה, בעולם ממשיכים להתקדם בפיתוח הנושא. 

באיחוד האמירויות ממשיכים במלוא המרץ בהפעלת המטבע המדינתי שלהם. העברה חוצת גבולות ראשונה נעשתה בדירהם הדיגיטלי עם תשלום בשווי 13.6 מיליון דולר שנשלח משיח' מנסור בין זאיד אל נחלה, נשיא הבנק המרכזי של האמירויות לסין. לצורך העברה נעשה שימוש ב-mBridge פלטפורמה שנוצרה בשיתוף פעולה בינלאומי שנועד להקל על העברת בין מטבעות מדינתיים של מדינות שונות. הפלטפורמה מאפשרת להגדיל את המהירות ולהפחית עלויות בהעברות בינלאומיות במקביל לשמירה על בטיחות ופרטיות.

גם באירופה עושים צעדים נוספים לקראת פיתוח יורו דיגיטלי. בספרד החל  ניסוי במטבע היציב EURM הצמוד לאירו תחת פיקוח הבנק המרכזי של ספרד. הניסוי נועד בין השאר לבחון קשרים עתידיים אפשריים בין מטבעות יציבים ומטבע מדינתי.

בבריטניה, לעומת זאת, מהססים בנוגע להשקת ליש"ט דיגיטלי בגלל חששות מנושא הפרטיות. משרד האוצר הבריטי והבנק המרכזי הודיעו כי טרם התקבלה החלטה האם להתקדם עם ההצעה להשיק מטבע כזה, ונדרשת עבודה נוספת לפני קבלת ההחלטה הסופית. הוועדה לבחינת הנושא קיבלה יותר מ-50 אלף הערות מהציבור הרחב, אנשי אקדמיה ואנשי עסקים. הרבה הביעו את דאגתם מנושא הפרטיות. עקרונית בעזרת מטבע דיגיטלי מדינתי המדינה יכולה לעקוב אחר כל פעולה כספית של המשתמשים וכן לחסום או להחרים כספים. בנוסף, פריצה למערכים הדיגיטליים של הממשלה יכולה לחשוף נתונים על המשתמשים.

תעודות סל

חברת ARK של קיית'י ווד עושה התאמות באחזקות הקריפטו שלה. החברה מכרה את תעודת הסל BITO המבוססת על חוזים עתידיים בשווי 45 מיליון דולר ובמקביל החלה לרכוש את תעודות סל של החברה העצמה, ARKB, על מחיר הספוט של הביטקוין. עד כה רכשה ARK יחידות בשווי של כ-65.7 מיליון דולר.

התחרות בתחום תעודות הסל מתחילה להשפיע. חברת אינבסקו חתכה את דמי הניהול של תעודת הסל שלה ל-0.25% ובכך היא מיישרת קו עם התעודות הזולות יותר בתעשייה. קודם לכן היא גבתה 0.39%. גם כעת היא עדיין לא התעודה הזולה בשוק.
 

NFT

נמשכת ההתאוששות הזהירה של תחום ה-NFT. אינדקסים העוקבים אחר שוק ה-NFT עלו בכ-10% במהלך החודש הראשון של השנה. כך לדוגמה מדד ה-Nansen’s NFT-500 שעוקב אחר 500 ה-NFT הגדולים ביותר עלה ב-9.35% ומדד ה-Blue Chip 10 עלה בשיעור דומה. יחד עם זאת מחיר ה-NFT הממוצע ירד ב-13% ל-107 דולר. מספר ההעברות עלה ב-30% אך נפח המסחר ירד ב-36% ל-1.1 מיליארד דולר בחודש האחרון. לפי הערכות 39% מנפח השוק הן עדיין מסוג של Wash Trading – מין מניפולציה בין המוכר לקונה (לעיתים קרובות אותו אדם) שנועדו להעלות את נפח המסחר כדי ליצור תחושה של ביקוש גבוה, או כדי לנצל הטבות שניתנות על עצם המסחר מטעם זירות המסחר.
 

אירוע החציה

על פי דו"ח של חברת הפיננסים קנטור פיצ'גרלד 11 מחברות הכרייה הציבוריות יהפכו ללא רווחיות לאחר אירוע החציה הצפוי באפריל, במידה ומחיר המטבע יישאר באזור ה-40 אלף דולר כפי שהוא כעת. הדו"ח מצביע על Argo Blockchain ועל Hut 8 Mining כשתי החברות הציבוריות שנמצאות בסיכון הגבוה ביותר. בצד החיובי הדו"ח מצא כי חברת Bitdeer הסינגפורית ו-CleanSpark האמריקאית ממוצבות בצורה הטובה ביותר להישאר רווחיות גם ברמות המחיר הנוכחיות.


מטבעות יציבים

המטבעות היציבים חוזרים לצמיחה בחודשים האחרונים. סך הכל גדלה אספקת המטבעות היציבים ב-7.8% במהלך ארבעת החודשים האחרונים, או 9.42 מיליארד דולר. זהו סימן שורי לשוק הקריפטו שכן המטבעות היציבים הם כלי חיוני שמאפשר מעבר כספים בצורה מהירה ויעילה ומאפשר לסוחרים ולבעלי עניין לפעול בשוק בקלות.

לסיום - כל מה שרע בקריפטו (פשיטות רגל, פריצות ופעילות לא חוקית)

במסגרת שימוע בבית המשפט נמסר מטעם בורסת הקריפטו פושטת הרגל FTX כי היא מצפה לפצות את לקוחותיה באופן מלא, אך באופן שיתבסס על מחירי הנכסים בזמן פשיטת הרגל. בנובמבר בזמן פשיטת הרגל מחיר הביטקוין היה כ-20,500 דולר, כעת הוא נסחר ברמה של כ-43 אלף דולר. מטבעות אחרים נחתכו אף יותר.

תהליך התשלום כפוף לכך שהתובעים יציגו מסמכים המוכיחים שהם החזיקו נכסים ב-FTX ואיבדו אותם במסגרת הקריסה. עוד התברר בבית המשפט כי החברה נטשה את תוכניותיה להפעיל מחדש את שירותיה כבורסה לסחר בנכסים דיגיטליים.

בעקבות קריסת FTX כ-30 מיליון לקוחות איבדו נכסים דיגיטליים בשווי של בין 30 ל-35 מיליארד דולר.

מטבע הריפל נפל בכ-5% לאחר ספקולציות על כך שהרשת נפרצה. מאוחר יותר פרסם כריס לרסן מנכ"ל החברה בחשבון ה-X שלו שמה שנפרץ היו חשבונות XRP אישיים אך לא הרשת עצמה. "הצלחנו לזהות את הבעיה במהירות והודענו לבורסות המסחר להקפיא את הכתובות שנפגעו. רשויות אכיפת החוק כבר מעורבות" צייץ.

משטרת גרמניה החרימה ביטקוין בשווי 2.1 מיליארד דולר. לדברי משטרת גרמניה מדובר בהחרמה בשווי הגבוה ביותר עד כה בתחום. 50 אלף המטבעות הוחרמו מאתר פיראטי המפר זכויות יוצרים. אחד משני החשודים העביר מעצמו את המטבעות לרשות משטרת גרמניה. בשנת 2023 משטרת ארצות הברית החרימה ביטקוין בשווי 216 מיליון דולר, והיא מחזיקה כעת בביטקוין בשווי  9.5 מיליארד דולר שהוחרמו בהזדמנויות שונות.
 

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון

בימים האחרונים החלה מיני התאוששות במחירי המטבעות הדיגיטליים, התאוששות שנבלמה לעת עתה בעקבות מסיבת העיתונאים של פאוול וההבנה בשוק שלא תהיה הורדת ריבית במרץ. בכל זאת בסופו של דבר מדובר בשבוע חיובי לרוב המטבעות הגדולים. 

ביטקוין  BITCOIN +1.84% BITCOIN 90,757 +1.84% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : בחודש ינואר "לוויתני" הביטקוין (מחזיקים גדולים) הוסיפו מטבעות ביטקוין לחשבונותיהם בשווי 3 מיליארד דולר, או במטבעות – בארנקים עם יותר מ-1000 מטבעות ביטקוין נוספו סך הכל בינואר כ-67 אלף מטבעות חדשים. סך המטבעות בארנקים כאלה מגיע ל-7.8 מיליון.

הביטקוין עצמו התאושש מעט השבוע לאחר שוק תעודות הסל, וכעת נסחר מטבע אחד תמורת 42.6 אלף דולר. קודם לנאום פאוול מחיר המטבע כבר התקרב ל-44 אלף דולר. 

את'ריום  ETHEREUM +1.3% ETHEREUM 3,099.6 +1.3% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : האת'ריום סיכמה את השבוע במחיר של 2286 דולר, 2% יותר מאשר לפני שבוע. 

בייננס קוין (BNB): גם מטבע זה טיפס קלות השבוע ונסחר כעת תמורת 301 דולר למטבע, 2.5% יותר מלפני שבוע. 

סולנה (SOL): הסולנה אמנם סוגרת את השבוע מתחת לרף הסימבולי של 100 דולר למטבע, אך בכל זאת לאחר עליה של כ-10%. מחיר המטבע כעת 97.43 דולר. 

ריפל (XRP): הריפל שהושפע השבוע מהפריצה ירד סך הכל בכ-2.5% למחיר של חצי דולר למטבע. 

קרדאנו (ADA): הקרדאנו רשם שבוע סולידי עם עליה של קרוב ל-5%. מחיר מטבע אחד עומד על קרוב לחצי דולר. 

אבלנש (AVAX): מפולת השלגים ממשיך להיות אחד המטבעות החזקים בשוק עם מחיר של 33 דולר ועליה שבועית של כ-7%.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ועסקת בהשמדת עם . קאתי ווד סדין לבן תנתחו הבינה לאן כי
    מלחמת הצ'יפס קיומית 01/02/2024 05:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נוראה היא.
    סגור
  • 1.
    סולנה ואוואקס המטבעות המובילים הבאים (ל"ת)
    מירה 01/02/2024 05:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות