הראלי מתחזק: הביטקוין מתקרב לשיא כל הזמנים
69 אלף באופק - שיא כל הזמנים יישבר בקרוב?
לאחר מנוחה של שבוע הראלי בביטקוין התחדש ואף התחזק מתחילת השבוע, והביטקוין מתקרב בצעדי ענק לשיא כל הזמנים. ביום רביעי הוא כבר הגיע למחיר של 64 אלף דולר ואז נסוג מעט עד 59 אלף וחזר לטפס לאחר מכן. כעת הוא קרוב למחיר של 62 אלף דולר למטבע. קרוב מתמיד לשיא ההיסטורי.נזכיר ששיא כל הזמנים מנובמבר 2021 הוא 69,045 דולר למטבע. מאז מחיר המטבע הספיק להתרסק עד כ-15 אלף דולר וכעת הוא חוזר להתקרב לשיא. רבים חשבו שהוא יתאושש אבל נראה שהראלי האחרון מפתיע אפילו חלק לא מבוטל מהאופטימיים בעוצמה ובמהירות שלו. העליה מתחילת השנה מגיעה כבר ל-45% וזאת לאחר עליה של 150% בשנת 2023. בשבוע האחרון נוספו עוד כ-20% לשוויו. נציין, שמטבעות אחרים ברשימת המטבעות הגדולים עדיין מאד רחוקים משוויים בשיא של סוף 2021 למרות עליות לא מבוטלות בחודשים האחרונים.
התנועה האחרונה כלפי מעלה החלה כבר בתחילת השבוע בשווקי אסיה, עוד לפני פתיחת המסחר בארצות הברית, כשרוב הפעילים נמו את שנתם, מה שמראה שהעניין בביטקוין הוא בנלאומי. בנוגע לשוק הבנלאומי נציין שהביטקוין טרם הגיע לשיא כל הזמנים מול הדולר האמריקאי, אבל בשלל מטבעות אחרים הוא כן נמצא בשיא (עקב התחזקות הדולר מאז 2021 ביחס למטבעות אחרים). בין השאר גם השקל שלנו נמצא ברשימה הזו, יחד עם הין היפני, הרופי ההודי, מטבעות מזרח אסייתים נוספים כמו המטבע המלזי הטיוואני, הדרום קוריאני, היואן הסיני ועוד. גם הדולר האוסטרלי הראנד הדרום אפריקאי הפסו הצ'ילאני ועוד מטבעות רבים נמצאים ברשימה של המטבעות בהם הביטקוין כבר נמצא בשיא כל הזמנים.
המנוע העיקרי לראלי ממשיך להיות תעודות הסל שמזרימות ביקושים הולכים וגוברים, גם לאחר חודש וחצי מאז הנפקתם. הביקושים היומיים שמגיעים מצד תעודות הסל גבוהים כעת בערך בפי 10 מקצב הכרייה היומי. כך ביום שלישי השבוע נקנו 9163 מטבעות על ידי תעודות הסל ונכרו רק 900 מטבעות. ביום רביעי הביקוש מצד תעודות הסל כבר היה גבוה מ-10,000 מטבעות אל מול אותו קצב כרייה יומי של כ-900 מטבעות.
It's official..the New Nine Bitcoin ETFs have broken all time volume record today with $2.4b, just barely beating Day One but about double their recent daily average. $IBIT went wild accounting for $1.3b of it, breaking its record by about 30%. pic.twitter.com/MiCs1rzttM
— Eric Balchunas (@EricBalchunas) February 26, 2024
חוסר האיזון המתמשך הזה בין הביקוש וההיצע יוצר לחץ מחירים קבוע שהולך ומתגבר. לכך מצטרף בימים האחרונים ה-FOMO של כל אלו שחוששים להפסיד את הרכבת וממהרים להצטרף להמראה ומגבירים עוד יותר את הביקושים החזקים גם ככה. כשכך הם פני הדברים, קשה לראות מה יעצור את הראלי הזה בקרוב. אולי רק אם הביקוש לתעודות הסל יגיע בקרוב לרוויה מסוימת. רוויה כזו לא נראית באופק. תעודות הסל הכניסו את הביטקויין לשוק הנכסים המנוהלים שמקיף בערך 100 טריליון דולר. סך הנכסים המנוהלים בתעודות מגיע כבר ל-16 מיליארד דולר, ואם נוסיף את הקרן של גרייסקייל שפעלה עוד קודם לכן נגיע לקרוב ל-40 מיליארד דולר. זה הרבה ביחס לשוק הקריפטו (כ-3% משווי השוק של הביטקוין, וחשוב לזכור שחלק גדול מהמטבעות שלכאורה במחזור נמצאים בהקפאה עמוקה בארנקי הלוויתנים הגדולים שלא מזיזים ביטקוין כבר שנים ארוכות), אבל זה שום דבר ביחס לשוק ניהול הנכסים העולמי.
ברקע עומד טריגר נוסף. הפעילים בשוק כבר מצפים לאירוע החצייה שאמור להתקיים בחודש אפריל (ויש ספקולציות שאולי הוא יגיע עוד קודם לכן, הכל תלוי בקצב הכריה של בלוקים חדשים ברשת הבלוקצ'יין), שיוריד עוד יותר את ההיצע. אירוע החציה מתרחש אחת לבערך 4 שנים, וחותך את התגמול שמתקבל על כריית בלוק ברשת הביטקוין בחצי, כך שנוצרים פחות ביטקוינים חדשים על כל בלוק שנוצר. כלומר, ההיצע הפוטנציאלי יורד. זה צפוי להיות גורם שיאפשר את המשך הראלי, או לכל הפחות המשך תמיכה חזקה ברמת המחירים הנוכחית. אם הביקוש מצד תעודות הסל ימשך הפער בין הביקוש להיצע ימשיך להיות ברמות לא בנות קיימא שילחצו את המחיר אף יותר.
התנועה המשמעותית היחידה שמהווה מעט משקל נגד לביקוש הענק שיוצרות תעודות הסל היא יציאת הכספים מהקרן היקרה ביותר, זו של גרייסיקל. הקרן הזו מחזיקה ביטקוין בשווי עשרות מיליארדי דולרים, ופעלה קודם לכן כקרן נאמנות. אז, בימים שטרם תעודות הסל, היא הייתה האופציה הכמעט יחידה למוסדיים בשוק האמריקאי להיחשף למטבע, ואיפשרה גם ללקוחות מסורתיים להחזיק ביטקוין מבלי להסתבך עם פתיחת ארנקים או פעילות בבורסות קריפטו מפוקפקות. עך, בתור אופציה יחידה בשוק, היא צברה עשרות מיליארדי דולרים, בדמי ניהול מוגזמים של 2.5%.
הקרן הפכה לתעודת סל יחד עם שאר התעודות שאושרו, אך מנהליה החליטו לשמור על דמי ניהול גבוהים למדי יחסית למתחרות, מה שגרר יציאה המונית של כספים מהתעודה. נכון ליום שישי האחרון יצאו מהתעודה מעל 7 מיליארד דולר, ונשארו בה כ-23 מיליארד דולר. אבל גם התנועה הזו הולכת ונחלשת. השבוע הפידיונות כבר ירדו לפחות מ-100 מיליון דולר ליום. בינתיים החברה ממשיכה לגבות 1.5% בשנה על מיליארדי הדולרים שבקרן, ונראה שאם מגמת ההתמתנות בפידיונות תמשך ייתכן שההחלטה שלא להוריד את דמי הניהול תשתלם לה לפחות בטווח הנראה לעין. אם כי את הכספים שיצאו הם יתקשו מאד להחזיר ברמת המחירים הנוכחית.
האת'ריום מצטרף לחגיגה
מלבד הביטקוין גם האת'ריום על הגל. ניתן להצביע על שלוש סיבות לראלי במטבע השני בגודלו בשוק. ראשית, הוא מושפע מההייפ סביב הביטקוין שמקפיץ את כל שוק הקריפטו (בדומה למטבעות גדולים אחרים). שנית, גם לו מצפה (או לא) אישור לתעודות סל שיעקבו אחריו, מה שעשוי להזניק את הביקוש כפי שקורה כעת עם הביטקוין. שלישית, בקרוב צפוי עדכון נוסף לאת'ריום כחלק ממפת הדרכים של פיתוח הרשת, פיתוח שאמור להגביר את הפעילות על גבי הרשת ובכך לתמווך במחיר המטבע.ה-SEC אמור להחזיר תשובה בנוגע לבקשת VenEck להשקת תעודת סל על מחיר הספוט של האת'ריום עד ה-23 במאי. על פי ניסיון העבר ה-SEC יחכה ככל הנראה עד השניה האחרונה ואולי קצת אחריה כדי להחזיר תשובה. נראה שה-SEC יתקשה לתת סיבה טובה מדוע לא לאשר את התעודה, למרות שהוא ינסה. המקרה של הביטקוין הוכיח שבית המשפט לא אומר אמן על כל החלטה של הרגולטור. פסיקת בית המשפט לבטל את החלטת ה-SEC ולהחזיר את שאלת אישור תעודת הסל של גרייסקייל הייתה רגע מפתח באישור תעודות הסל של הביטקוין, ונראה שלאחריה ה-SEC יתקשה להחליט אחרת גם בנוגע לאת'ריום.
ישנן חברות נוספות שהגישו בקשה דומה, ביניהן ARK ו-Hashdex. אם ה-SEC ינקוט באותה דרך שנקט בנוגע לביטקוין הוא ישאף לאשר את כל התעודות ביחד כדי לא ליצור יתרון לא הוגן לאחת מהן. לגרייסקייל יש כיום קרן נאמנות על האת'ר, בדומה למה שהיא הפעילה על הביטקוין, עם נכסים מנוהלים בגובה 7.4 מיליארד דולר. לאישור תעודות הסל, אם כן, צפויה השפעה דומה לאישור של הביטקוין, במידה ואכן תתרחש כצפוי.
בגרייסקייל טוענים עם זאת שהראלי באת'ריום צריך להיות מיוחס בעיקר לשדרוג המכונה דנקאן הצפוי באמצע מרץ ולא לנושא תעודות הסל. אנליסט החברה ווליאם אוגדן כתב בדו"ח שהשדרוג ישפר את היכולת לבצע העברות על הרשת במחיר נמוך יותר, ויאפשר לרשת להיות תחרותית מול המתחרות הצעירות שנושפות בעורפה כמו סולנה או קרדאנו. בגרייסקייל מציינים גם את תהליך הדיפלציה שמשפיע לחיוב על המטבע. באת'ריום יש מנגנון של "שריפת מטבעות" שמפחית בהתמדה את מספר המטבעות שבמחזור. גורם חיובי נוסף הוא האפשרות הקלה (יחסית לביטקוין) להרוויח כסף באמצעות סטייקינג שמגדיל את העניין במטבע, וגורם לפעילים להחזיק במטבעות לזמן ארוך יותר.
חדשות נוספות
על רקע הראלי במחירי המטבעות הדיגיטליים חברת המסחר הגדולה בארצות הברית קוינבייס חוותה תקלה מביכה. חלק מהלקוחות גילו שהחשבונות שלהם מראים אפס יתרות. החברה ייחסה את הבעיה לעומס גדול של תנועה והודיעה כי תפתור את הבעיה ושכל נכסי הלקוחות בטוחים. הבעיה טרם נפתרה ברגעים אלו.
<We are aware that some users may see a zero balance across their Coinbase accounts & may experience errors in buying or selling. Our team is investigating this & will provide an update shortly. Your assets are safe.
— Coinbase Support (@CoinbaseSupport) February 28, 2024
You can track this incident at https://t.co/a3pl4WiDhZ
מיקרוסטרטגי ממשיכה לרכוש עוד ביטקוין. מייקל סיילור הודיע כי החברה השקיעה 155 מיליון דולר נוספים בקניית 3000 מטבעות במחיר ממוצע של 51,813 דולר. המחיר הממוצע בה קנתה החברה את 193 אלף המטבעות שלה הוא 31,544 אלף דולר, כלומר היא עם רווח על הנייר של כ-100% על ההשקעה. סיילור חזר על עמדתו שלחברה "אין שום כוונה" למכור את אחזקותיה בטווח הנראה לעין.
<MicroStrategy has acquired an additional 3,000 BTC for ~$155 million at an average price of $51,813 per #bitcoin. As of 2/25/24, @MicroStrategy now hodls 193,000 $BTC acquired for ~$6.09 billion at an average price of $31,544 per bitcoin. $MSTR https://t.co/micudbYf3P
— Michael Saylor⚡️ (@saylor) February 26, 2024
רשות המיסים האמריקאית (IRS) סחרה את שירותיו של בכיר לשעבר בבייננס US, מומחה בתעשיית הקריפטו, כדי לקדם את תקנות המס על המטבעות הדיגיטלים. כנראה שיהיו הרבה רווחים למסות בזמן הקרוב.
בספרד מנסים לעשות סדר בשוק הפרוע שהתפתח סביב השקעות קריפטו. הרגולטור הפיננסי בספרד סגר 18 חברות קריפטו שעובדות במדינה ללא רישוי מתאים לכאורה. מטעם הרגולטור נמסר: "החברות האלו לא מורשות לספק שירותי השקעות או פעילויות שנמצאות תחת הפיקוח של הרגולטור". לדבריו ישנן 30 חברות שכן קיבלו אישור כזה בשנה האחרונה וסך הכל ישנן 83 חברות בספרד, כך שאופציות למסחר בטוח יותר לא חסרות. בין אלו שיש להם רישיון במדינה נמצאות ענקיות הקריפטו בייננס, קריפטו.קום ועוד.
תרמית נוספת? במה שנראה כתרמית מסוג "משיכת שטיח" חברת מסחר בקריפטו בסינגפור בשם BitForex נעלמה מעל פני האדמה ללא עקבות. עם כספי הלקוחות כמובן. הלקוחות לא יכולים לגשת לחשבונותיהם או שהם רואים אותם עם יתרות אפס, ובמשרדי החברה לא עונים. לא ניתן לגשת לרוב הדפים באתר החברה. בימים שלפני ההעלמות הוצאו מעל 50 מיליון דולר מארנקי החברה.
ה-NFT על רשת הסולנה השיג אבן דרך משמעותית כשהמכירות בכל הזמנים עברו את 5 מיליארד הדולר. לאחר ירידה בנפח המסחר ביולי עד אוקטובר האחרונים החלה התאוששות. בנובמבר מ-40 מיליון דולר באוקטובר עלו המכירות ל-80 מיליון דולר בנובמבר, ומשם ל-365 מיליון דולר בדצמבר. המומנטום ממשיך ב-2024 עם עסקאות בשווי מאות מיליוני דולרים מדי חודש.
דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית לשעבר ומי שככל הנראה יהיה מועמד המפלגה הרפובליקנית בבחירות הקרובות, היה בעבר מתנגד לביטקוין, ואף כינה אותו "תרמית". לאחרונה הוא מצטרף לטרנד תומך הקריפטו המאפיין את המפלגה הרפובליקנית. בראיון לרשת פוקס אמר טראמפ כי "הוא יכול לחיות" עם הביטקוין. הוא הוסיף כי צריך רגולציה מסוימת אך שאי אפשר להתכחש לעובדה שיותר ויותר אנשים משתמשים בביטקוין.
מה עשו המטבעות גדולים בשבוע האחרון
הראלי לא מתרכז רק בביטקוין אל מקיף את רוב המטבעות. שווי השוק הכולל של הקריפטו הוא 2.23 טריליון דולר, עדיין רחוק משיאו בנובמבר 2021, אז הוא היה יותר מ-3 טריליון דולר.
ביטקוין BITCOIN +1.32% BITCOIN 90,293 +1.32% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : השבוע הנפלא של הביטקוין הסתכם בעליה של כ-19% וכעת הוא נסחר במחיר של 61,362 דולר למטבע ובשווי שוק של 1.2 טריליון דולר.
את'ריום ETHEREUM -0.04% ETHEREUM 3,058.4 -0.04% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ריום זינק ב-16% בשבוע וכעת מחירו עומד על 3404 דולר למטבע ושווי שוק של 409 מיליארד דולר.
בייננס קוין (BNB): הבייננס קויין טיפס השבוע בכ-10% למחיר 412 דולר למטבע ושווי שוק של 61.6 מיליארד דולר.
סולנה (SOL): גם הסולנה מצטרפת לחגיגה עם זינוק של 18.5% לשווי שוק של 54 מיליארד דולר ולמחיר של 122 דולר למטבע.
ריפל (XRP): הריפל הסתפק בעליה מתונה בהרבה של 6% למחיר 0.576 דולר למטבע ושווי שוק של 31.5 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA): הקרדאנו טיפס אף הוא ב-9% ומחירו כעת עומד על 0.63 דולר למטבע ושווי שוק של 22.7 מיליארד דולר.
הדוג'קוין (DOGE): המטבע האהוב על אילון מאסק חזר בסערה לרשימת המטבעות הגדולים עם זינוק של 39% השבוע למחיר 0.116 דולר למטבע ושווי שוק של 16.6 מיליארד דולר.
אבלנש (AVAX): הדוג'קוין אמנם עבר שוב את האבלנש, אבל לא בגלל שהאבלנש נחלש. למעשה הוא גם התחזק בכ-10%. מחיר מטבע אחד עומד על 42 דולר לשווי השוק הוא 15.5 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.שוקפאר 03/03/2024 10:14הגב לתגובה זו0 0שחור במיטבו אסון לאנושותסגור
-
4.הוא המלך!!!!..הסבלנות השתלמה. (ל"ת)בן 29/02/2024 09:40הגב לתגובה זו4 0סגור
-
3.לפי דעתי אין שום הסבר למטבעות הקריפטו חוץ מהונאת פונזי (ל"ת)דש 29/02/2024 06:28הגב לתגובה זו5 7סגור
-
2.הצ'יפ אותו צ'יפ וקרנות האד'ג משכו השטיח מתחת לרגלייך (ל"ת)הבינה והדעת והבועה 29/02/2024 06:14הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.בועת כל הזמנים והאחרונים נשחטים . (ל"ת)הבינה והדעת והבועה 29/02/2024 06:12הגב לתגובה זו4 7סגור