המטבע שזינק ב-100% והאם זה מוצדק?
מאז היוודע תוצאות הבחירות משקיעי הקריפטו חיים בחלום שלא נגמר. ערך המטבעות השונים עולה ועולה ונראה שהשמיים הם הגבול. השיא האחרון אליו הגיע הביטקוין הוא 93 אלף דולר. קצת מספרים נתונים שפרסמנו כבר השבוע: שווי השוק של הביטקוין עבר את זה של הכסף (המתכת) והוא כעת הנכס השמיני בעולם מבחינת שווי שוק. תעודת הסל של בלקרוק על הביטקוין מנהלת יותר נכסים מהתעודה של בלקרוק על הזהב, וזאת תוך עשרה חודשים בלבד מאז השקתה. שווי שוק הקריפטו בכללותו במרחק נגיעה מ-3 טריליון דולר. אם הדוג'קוין היה מניה, הוא היה בעל שווי גבוה יותר מ-94% מהחברות הכלולות ב-SP500. מספרים בלתי נתפסים.
במקביל השורטיסטים מלקקים את הפצעים. על פי סוכנות הידיעות רויטרס, בין ה-6 ל-8 בנובמבר הפסידו שורטיסטים על מניית מיקרוסטרטגי 1.2 מיליארד דולר. מתחילת השנה ההפסדים הצטברו ל-6 מיליארד דולר. הם כמובן לא היחידים. השורטיסטים על מניות קריפטו אחרות - קוינבייס, והכורות ריוט וMARA Holdings איבדו ביחד עד אותו תאריך 1.2 מיליארד דולר נוספים. שורט זה עסק מסוכן.
הבסיס לכל הראלי הזה הוא כמובן העמדה תומכת הקריפטו שהציג טראמפ והמפלגה הרפובליקנית בקמפיין הבחירות. מה בעצם הבטיח טראמפ והצוות המלווה אותו בנוגע לקריפטו? בתמצית: טראמפ אמר שהוא יהיה "פרו קריפטו", הבטיח להפסיק מכירת מטבעות על ידי הממשל (מטבעות בשווי מיליארדי דולרים שהוחרמו מפושעים ונמצאים בחזקת הממשל), ואף ליצור "רזרבת" קריפטו (יוזמה שכבר החלה להיות מקודמת על ידי סנטורים), אמר שיפטר את יו"ר ה-SEC האנטי-קריפטו גארי גנסלר, שיקדם את הכרייה בארצות הברית, כך שהיא תשלוט בתחום הכרייה, והבטיח למנות מועצה מייעצת שתוודא שהחוקים הנוגעים לתעשייה ייקבעו על ידי "קריפטופילים" ולא "קריפטופובים". האם זה מספיק כדי לדחוף את שווי השוק של הביטקוין לעבר ה-2 טריליון דולר? לשוק הפתרונים.
תחזיות האנליסטים - 100 אלף דולר המספר השולט
שלל אנליסטים מנסים לחזות מה יעשה המטבע הדיגיטלי עד סוף השנה, והסנטימנט הכללי מאד שורי. באתר קוינטלגרף סיכמו תחזיות של 9 אנליסטים שנעות בין "מעל 100 אלף" בתחזית האופטימית ביותר ל-58 אלף מצד אחד הדובים היחידים על הביטקוין. יחד עם זאת גם האנליסטים השוריים מזהירים מפני מימוש אפשרי, ובזה סוגרים את הפינה על האפשרות שאין להם מושג מה יהיה. להלן התחזיות מלמעלה למטה:
לניקס לאי מחברת OKX - למעלה מ-100 אלף דולר למטבע. המנהל מבורסת הקריפטו מסביר שאנחנו רואים סימנים ל"שינוי פרדיגמה לתוך השלב הבא של הצמיחה בקריפטו". לא ברור מה בדיוק זה אומר חוץ מזה שהוא חושב שהביטקוין ימשיך לטפס.
פאב האנדל מחברת Swyftx - רואה את מחיר הביטקוין בסוף השנה ב-103 אלף (בדיוק?), בהתבסס על תבנית פיבנוצ'י מעולם הניתוח הטכני.
ג'וש גילברט מחברת איטורו מצביע על המספר העגול - 100 אלף דולר. הוא מציין כמובן על ניצחונו של טראמפ בבחירות, בתוספת המשך הורדת הריבית וצמיחה חזקה בכלכלה האמריקאית כמו גם תיאבון מוגבר של המוסדיים שמזרימים ביקושי שיא לתעודות הסל כגורמים אפשריים להמשך העליות.
גיא ערמוני מ-HDI Fund סבור שבעוד חודש וחצי הביטקוין ייסחר "בסביבות ה-100 אלף דולר. לדבריו הביטקוין עוד לא ראה את השיא האחרון בסייקל הזה והטרנד הנוכחי צפוי להימשך. הוא מתייחס להתפשטות אימוץ המטבע ברחבי העולם וסביבה רגולטורית ידידותית יותר בארצות הברית. לדבריו לא רק שנראה את ה-100 אלף השנה, השוק השורי צפוי להימשך לתוך 2025, ואף מזכיר לגבי ההמשך את המספר 250 אלף דולר.
בן סימפסון מ-Collective Shift גם מצביע על המספר העגול 100 אלף דולר. למרות שייתכנו תיקונים בטווח הקצר, המגמה השורית צפויה להימשך עד סוף השנה. בחירתו של טראמפ מוזכרת כסיבה, כמו גם הורדת הריבית והקלה מוניטרית אפשרית בהמשך יחד עם זרימה יציבה לתעודות הסל. הוא מוסיף ש-100 אלף הוא רף פסיכולוגי חשוב שיכול להצית מימושים רחבים ו"קיר" של פקודות מכירה.
מאטי גרינספאן מ-Quantum Economics מסתפר בהגדרה "גבוה יותר" מבלי לנקוב במספר ספציפי, וסבור שהשוק השורי ימשך "זמן ארוך", ולא כמה ימים או אפילו כמה חודשים.
אם נרד מעט בדרגת האופטימיות נקבל רק שני אנליסטים פחות חיוביים.
תום וואן, אנליסט עצמאי, עדיין שורי למדי, נוקב בטווח רחב - בין 80 ל-95 אלף דולר למטבע. הוא גם מציין את המספר 100 אלף כמחסום פסיכולוגי קשה לשבירה שעלול לגרום לגל מכירות מאסיבי.
קי יונג ג'ו מחברת CryptoQuant הוא הדובי ביותר מבין האנליסטים שנסקרו. הוא חושב שמחיר הביטקוין בסוף שנה יהיה 58 אלף דולר, וזאת בהתבסס על שוק החוזים העתידיים.
גם בחברת QCP Capital ממליצים להיזהר מפני מימוש אגרסיבי. לדבריהם השוק באופוריה ועומד בפני הסיכון של נסיגה שתוחמר על ידי המינוף העצום שמלווה את העליות. "בעוד אנחנו שוריים באופן מבני, אנחנו זהירים מפני מימושים, במיוחד כתוצאה משטיפה של (פוזיציות) ממונפות".
מאט הוגן מחברת ביטוויז לא מופיע בסקירה של קוינטלגרף אבל מספק תחזית שורית מכולם, גם אם לא ביחס ל-2024. לדבריו מחיר היעד הוא לא פחות מחצי מיליון דולר. הוא מעודד משקיעים חדשים להיכנס לשוק, שכן הוא חושב שמי שעוד לא מושקע במטבע עוד לא איחר את המועד, והראלי עוד יהיה ארוך. כשהמחיר יהיה 500 אלף דולר, אז, לדבריו, יהיה מאוחר מדי.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
הקריפטו מספק לנו הקשרים הזויים לא פעם, אבל נראה שהמקרה שנציג להלן הוא יוצא דופן אפילו בסטנדרטים של עולם הקריפטו. טראמפ הודיע על הקמת גוף חוץ ממשלתי חדש שנועד לייעל את עבודת הממשלה. בראשות הגוף יעמדו היזמים המליארדרים וויוואק רמסוואמי ואילון מאסק. עד כאן ידיעה רגילה אם כי מעט יוצאת דופן ממדורי הפוליטיקה והכלכלה. מה הקשר לקריפטו? אין ממש קשר. חוץ מהעובדה שראשי התיבות של הגוף החדש הוא DOGE, אותיות שבמקרה או שלא הם גם הסימול של מטבע ה"ממ" דוג'קוין, המטבע, שבמקרה או שלא, מקודם לא פעם על ידי אילון מאסק, כן אותו אחד שמונה להוביל את הגוף החדש. האם זה אומר שזה קשור או שתהייה השפעה כלשהי על המטבע? בפשטות לא. אבל הזהות בשם, והנפשות הפועלות, הספיקו למשקיעי הקריפטו להזניק את מטבע הדוג'קוין ב-100% בשבוע האחרון. מה הקשר? כאמור, אין קשר, ובכל זאת מדובר בכמה עשרות מיליארדי דולרים אמיתיים לגמרי שנוצרו יש מאין.
אתר ההימורים (או בשם המכובס - "תחזיות") מבוסס הקריפטו פולימרקט התפרסם לקראת הבחירות ככזה שחזה את ניצחונו הסוחף של טראמפ הרבה לפני הסקרים הרשמיים. אמש פשטו סוכני ה-FBI על ביתו של מנכ"ל האתר שיין קופלן והחרימו את הטלפון של קופלן ומכשירים אלקטרוניים אחרים. קופלן עצמו לא נעצר ולא הואשם בכלום. דובר החברה אמר שמדובר ב"פעולת נקם פוליטית" של הממשל היוצא. האתר אמור לחסום פעילות מארצות הברית, אך אזרחים אמריקאים פועלים באתר באמצעות VPN ואמצעים דומים. ייתכן שההחרמה מגיעה על רקע זה.
שינוי כיוון של בכיר הפד' ניל קשקרי? נשיא הפד' במינסוטה ידוע כאחד מהניצים מבין חברי הפד', וגם כמתנגד קריפטו חריף שהגדיר את המטבעות הדיגיטליים כ"חסרי תועלת" ו"שטויות". באתר קוינדסק טוענים שלאחר "שיחה קצרה" עם כתבי האתר הוא אמר שהוא "ישמור על ראש פתוח" ביחס לקריפטו. יחד עם זאת הוא עדיין מתקשה למצוא יישומים מעשיים בחיי היום יום לטכנולוגית הקריפטו.
על רקע ניצחונו של טראמפ אפליקציית המסחר רובינהוד מוסיפה מטבעות קריפטו לפלטפורמה שלה. המטבעות שנוספו הם הסולנה, מטבע ה"ממ" PEPE, קרדאנו וריפל. גם קוינבייס הוסיפה את ה-PEPE השבוע, לאחר ששלושת המטבעות האחרים כבר נסחרים בפלטפורמה. המטבע זינק בכ-1800% מתחילת השנה והוא כבר ה-14 בגודלו עם שווי שוק של מעל 10 מיליארד דולר. קונבייס רשמה למסחר מטבע "ממ" נוסף, ה-Dogwifhat, אחד מהמטבעות הלוהטים בחודשים האחרונים, שזינק ב-21% נוספים בעקבות ההודעה של קוינבייס. עד כה זינק המטבע ב-2666% מתחילת השנה, והוא בעל שווי שוק של 4.2 מיליארד דולר ונמצא במקום ה-26 מבחינת שווי שוק.
רישום מטבעות חדשים נחשב עד כה בעייתי לאור עמדת ה-SEC שמערים קשיים ותביעות על אתרי המסחר, אולם כעת מקווים באתרים הללו שהרגולציה תהיה מקלה יותר, וכבר מקדמים את האפשרות הזו.
גם אתר ביזפורטל לא התעלם מטרפת הקריפטו, ומספר כתבות בנושא עלו מאז הבחירות:
הביטקוין נושק ל-90 אלף דולר - איך אפשר להשקיע בו ומהם הסיכונים? תעודות הסל שעוקבות אחרי הביטקוין וגם - הסיכון העצום בהשקעה במטבע הוירטואלי (לכתבה המלאה).
אחרי תשלום כופר של מיליון דולר קנדי - מנכ"ל חברת הקריפטו הגדולה בקנדה שוחרר מידי החוטפים (לכתבה המלאה).
FTX תובעת את אנתוני סקרמוצ'י: מנסה להשיב כסף לנושים. התביעה נגד סקרמוצ'י ו-SkyBridge Capital היא חלק ממהלך רחב של FTX להשבת כספים בעקבות הקריסה. החברה טוענת כי ההשקעות שביצע סם בנקמן-פריד נועדו לרכישת השפעה ולא הניבו תועלת אמיתית (לכתבה המלאה).
מיקרוסטרטג'י ממשיכה לרשום רווחים עצומים מהשקעותיה בביטקוין. הביטקוין שבר שיא כשהגיע ל-80 אלף דולר, מיקרוסטרטג'י היא החברה הגדולה בעולם באחזקת ביטקוין, והיא נהנת מכך. כמה מטבעות יש לחברה? (לכתבה המלאה).
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
ובכן, הם בעיקר זינקו, ובהרבה אחוזים.
ביטקוין (BTC): בדקות אלו נסחר הביטקוין תמורת 91.3 אלף דולר, זינוק שבועי של קרוב ל-20% שמשלים עלייה של 114% מתחילת השנה.
את'ריום (ETH): האת'ריום לא הרבה מאחור בשבוע האחרון עם עליה של 13%, אולם מתחילת השנה עלה המטבע ב-40% "בלבד". מחירו כעת עומד על 3204 דולר למטבע.
סולנה ׁׁׁ(SOL): עם עליה שבועית של 12% משלים הסולנה עליה של 112% YTD. מחירו כעת 215 דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע של בורסת בייננס קצת נשכח מאחור, עם עליה שבועית של 2.4% בלבד. יחד עם זאת מתחילת השנה עלה המטבע בקרוב ל-100% ומחירו כעת 620 דולר.
דוג'קוין (DOGE): הכוכב של השבוע זינק ב-94% ונסחר כעת תמורת 0.39 דולר למטבע. מתחילת השנה טיפס הדוג'קוין ב-335%.
ריפל (XRP): בעקבות הזינוק של הדוג'קוין הריפל ירד במקום אחד, אולם גם הוא טיפס ב-27% בשבוע האחרון. מחיר המטבע כעת 0.7 דולר. מתחילת השנה עלה המטבע רק ב-13.5%.
קרדאנו (ADA): חזר לתפוס את מקומו בין המטבעות הגדולים לאחר היעדרות ארוכה, וזאת בעקבות זינוק שבועי של 54%. עם זאת מתחילת השנה המטבע עדיין בטריטוריה שלילית. המחיר הנוכחי, 0.58 דולר, משקף ירידה של כ-3% לעומת מחירו בתחילת השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.טימטום שייגמרלרון 14/11/2024 08:25הגב לתגובה זו2 2ההוכחה שה"גדולים" לא שם! למה להמשיך ולשיפ פיתיונות לתמימים? אני מכרתי היום קרן דאו שעשתה 45% !!!!!השוק גבוה וההייפ לא במקום,הנפילה בפברואר 25סגור
-
מה? מי? בלקרוק מכיר? פידליטי?בומר 14/11/2024 15:00הגב לתגובה זו2 0לא מספיק גדולים?סגור