ריי דאליו משנה גישה: "אני מתרחק מאגרות חוב, ורוכש זהב וביטקוין"

ההסבר האמיתי לעליית הביטקוין וגם - המטבע שעלה ב-1,800% בשנה, מי מסרב לקנות ביטקוין בתוקף, וגם, מה מחיר היעד החדש של הביטקוין לשנת 2025?
 | 
telegram
(5)

שבוע תנודתי בשוק המטבעות הדיגיטליים, אבל בסופו של דבר המטבעות המובילים נמצאים פחות או יותר באותו מקום שהיו בשבוע שעבר, כלומר עבור הביטקוין זה אומר קצת מעל ה-100 אלף דולר למטבע. במבט רחב יותר ניתן לראות שכשנותרו רק שלושה שבועות לסוף השנה רוב המטבעות הגדולים עם תשואה תלת ספרתית, וגם אלו שלא הגיעו לרמה תלת ספרתית עלו במהלך השנה עד כה עשרות אחוזים. במקום ה-20 אנחנו מוצאים את PEPE עם תשואה ארבע ספרתית (מעל 1800% בזמן כתיבת שורות אלו).  עוד מוקדם לסכם אך כבר ניתן לומר שזוהי שנה היסטורית עבור עולם הקריפטו, החל מאישור המסחר בתעודות סל בתחילתה ועד בחירתו של טראמפ בסופה, הכל הלך עבור הקריפטו בשנת 2024, מה שהביא את שווי השוק הכולל (של כלל מטבעות הקריפטו) למעל 3.5 טריליון דולר - יותר מהחברה הגדולה ביותר בעולם. 

בוול סטריט ג'ורנל ניתחו את הסיבות לעליית מחיר הביטקוין והצביעו על סיבה אחת טריוואלית - מחסור בהיצע, שהולך ומתגבר. החשבון הוא פשוט. סך כל אספקת הביטקוין עומד על 21 מיליון מטבעות, מתוכם נכרו כבר כ-19.7 מיליון. יחד עם זאת מטבועת רבים אבדו ככל הנראה לתמיד במהלך השנים כך שההיצע בפועל נמוך בהרבה. כמו כן, מספר לא מועט של מחזיקים נוקט באסטרטגיה של להחזיק לתמיד או לטווח ארוך מאד ומפחית עוד יותר את הנזילות בשוק ומצמצם את ההיצע. התוצאה היא שמספר המטבעות הסחירים, ובמיוחד אלו הנמצאים בבורסות המסחר הולך ויורד. כעת נמצאים בבורסות המסחר כ-2.24 מיליון מטבעות לעומת 2.7 מיליון מטבעות בינואר (למרות שמאז ינואר נכרו אלפי מטבעות נוספים), בעוד הקושי של כריית מטבעות חדשים זינק מאז אירוע החצייה האחרון. הביקוש מצד שני עולה והמשוואה הכלכלית הפשוטה של היצע יורד וביקוש עולה הוא עלייה במחירים. 

ככל שמחירי הביטקוין מטפסים כך הוא ממשיך לצבור תומכים, גם בקרב המיין סטרים של עולם ההשקעות. המומר האחרון לטובת הוא לא אחר ממייסד קרן הגידור הגדולה בעולם, ריי דאליו, שבעבר היה מאד סקפטי ביחס לקריפטו. "אני רוצה להתרחק מנכסי חוב כמו אגרות חוב ולהחזיק בכסף קשה כמו זהב וביטקוין" אמר דאליו בנאום שנשא בשבוע הפיננסים שנערך באבו דאבי, איחוד האמירויות. הוא ציין שכל הכלכלות הגדולות למעט גרמניה רואים את החוב שלהם תופח בקצב חסר תקדים, ולכן, הן יוכלו להימנע ממשבר חוב בשנים הקרובות שיגרום לירידה חדה בערך הכסף שלהן. הפתרון, כאמור, הוא השקעה ב"כסף קשה". אך לפתע גם הביטקוין נמצא בקטגוריה הזו לצד הזהב. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדובר בשינוי קוטבי בעמדתו של דאליו. רק בשנת 2023 הוא אמר בראיון לרשת CNBC שהוא "לא אוהב ביטקוין". בשנת 2020 הוא חשב שהמטבעות הדיגיטליים לא הולכים להצליח בדרך בה אנשים מקווים. יחד עם זאת הוא הודה עוד בשנת 2021 שהוא מחזיק בביטקוין. 

מי מסרב לקנות ביטקוין ומי ממשיך לקנות כאילו אין מחר?

מהפכת הקריפטו טרם הגיעה למיקרוסופט. בעלי המניות דחו ברוב גורף את ההצעה להתחיל לרכוש את מטבע הביטקוין כהשקעה עבור החברה. מייקל סיילור שהפך את מיקרוסטרטגי לחברה לקניית ביטקוין הגיעה לאסיפת בעלי המניות וניתנו לו שלוש דקות לשכנע את בעלי המניות לתמוך בהצעה. מנגד חברי הנהלת החברה הפצירו בבעלי המניות לדחות את ההצעה בגלל התנודתיות הגבוהה של הנכס. התוצאה הייתה שפחות מאחוז מבעלי המניות תמך בהצעה, שתיארה את הנכס כגידור מפני אינפלציה. סך הכל מחזיקים של 28.23 מניות תמכו בהצעה אל מול 5.148 מיליארד שהתנגדו ו-22.6 מיליון שלא הצביעו. 

חברה ציבורית שכן בוחרת להחזיק בביטקוין כהשקעה היא חברת הכרייה MARA Holdings שהעלתה לאחרונה את האחזקה הכוללת שלה למעל 40 אלף מטבעות בשווי 3.9 מיליארד דולר, לאחר שרכשה 11774 מטבעות נוספים. MARA החליטה לאחרונה לא להסתפק במטבעות שהיא כורה כחלק מפעילותה השוטפת והחלה ברכישת מטבעות במימון הנפקת אג"ח להמרה. מחיר הקניה הממוצע היה 96 אלף דולר למטבע. ביולי אימצה החברה מדיניות HOLD (להחזיק לתמיד) ביחס לכל המטבעות שהיא כורה. בשונה ממיקורסטרטגי האסטרטגיה הזו בינתיים לא מסייעת למניית החברה, שנמצאת באותו מחיר בו נסחרה בתחילת השנה. 

בינתיים מיקרוסטרטגי לא עוצרת. בין ה-2 ל-8 בדצמבר רכשה החברה עוד 21,550 מטבעות בשווי 2.1 מיליארד דולר במחיר ממוצע של 98783 דולר למטבע. סך המטבעות שבידי החברה מוערך במעל 40 מיליארד דולר. יחד עם זאת גם האחזקות של החברה, אפילו אם נניח פוטנציאל עליות של 100% בשנה הקרובה במחיר הביטקוין, יתקשה להצדיק את שווי החברה שעומד כיום על קרוב ל-100 מיליארד דולר.  

מה יקרה בשנת 2025?

אז שנת 2024 הייתה שנה היסטורית, האם 2025 תמשיך את המומנטום? חברת ניהול נכסי הקריפטו ביטוויז פרסמה דו"ח עם עשר תחזיות סופר אופטימיות. כצפוי, הם מאד שוריים ביחס לקריפטו גם בשנה הנכנסת. הנה כמה מהתחזיות הללו:

הכותרת הראשית של הניתוח של ביטוויז היא מחירי היעד. בביטוויז נוקבים במחיר יעד של 200 אלף דולר לביטקוין ו-7000 דולר לאת'ר, בשני המקרים תשואה של כ-100% או יותר. הם צופים שהסולנה תגיע ל-750 דולר למטבע, פי שלוש ממחירו הנוכחי.

מה שיניע את הראלי הצפוי לדעת האנליסטים של ביטוויז הוא המשך הזרימה של הכספים לתעודות הסל, זרימה שתאפיל על זו של השנה הנוכחית, שהייתה לכל הדעות מצויינת עבור תעודות הסל. בנוסף, ייתכן שהקלות רגולטוריות יביאו לכך שיהיה קל יותר לרכוש נכסי קריפטו לחשבונות הפנסיה של האמריקאים. הרגל השלישית של הביקוש הוא המדינות. בביטוויז צופים שמספר המדיניות שיחזיקו בביטקוין יוכפל מ-9 כעת ל-18.

גם המטבעות היציבים יכפילו את ערכם. לא של המטבע הבודד, שתמיד יהיה שווה דולר אחד, אלא את שווי השוק. השבוע הגיעו המטבעות היציבים לראשונה לשווי כולל של 200 מיליארד דולר, התחזית היא שבשנה הבאה המספר יהיה 400 מיליארד. 

בביטוויז מצפים שבשנה הבאה ירשמו כמה הנפקות ראשוניות בבורסה של חברות קריפטו. בין המועמדות חברת המטבעות היציבים סירקל, חברת ההלוואות Figure, חברת המידע צ'יינאלסיס, בורסת המסחר קראקן ועוד. חברת קוינבייס שהיא כבר חברה ציבורית יכולה להגיע למחיר של 700 דולר, תשואה של למעלה מ-100%, ואולי אף להיכנס למדד ה-SP500, וזאת במקביל לכניסתה הצפויה של מיקרוסטרטגי למדד הנאסד"ק 100. 

עוד חברה שמאמינה בקוינבייס היא Needham שהעלתה את מחיר היעד לבורסת הקריפטו ל-420 דולר למניה לעומת מחיר נוכחי של 313.8 דולר למניה, וזאת לעומת מחיר יעד קודם של 375 דולר למניה. הסיבה להעלאת היעד הוא הזינוק במסחר באלטקוינים (מטבעות דיגיטליים שאינם ביטקוין) ועל רקע עליה חדה בנפח המסחר במטבעות אלו בחודש האחרון. לדברי אנליסט החברה נפח המסחר בדצמבר בדרכו להיות הגבוה מאז ומעולם. החברה מייחסת את העלייה בנפח המסחר לעליה בעניין של המשקיעים הפרטיים. מחיר מניית קוינסייז עלה בכ-80% מתחילת השנה. 

מה קורה במטבע השני והשלישי בגודלם?

תעודות הסל בניהול בלקרוק ופדילטי קנו בימים האחרונים את'ריום בשווי חצי מיליארד דולר. למרות פתיחה פחות טובה מתעודות הסל על הביטקוין, כעת התעודות על האת'ריום רושמות התעוררות מסוימת, וזוהי אחת מהסיבות שהאת'ריום החל לאחרונה לצבור מומנטום חיובי ועבר לראשונה מזה זמן רב את רף ה-4000 דולר למטבע. כעת נסחר האת'ריום קרוב לרף הזה.

המחלקה לשירותים פיננסים של מדינת ניו יורק אישרה את הנפקת המטבע היציב של חברת ריפל, ה-RLUSD, כך לדברי מנכ"ל החברה. החברה הודיעה על כוונתה להנפיק את המטבע היציב שיתחרה בטית'ר וב-USDT כבר באפריל, באוגוסט החלה בניסויים על גבי רשת הבלוקצ'יין שלה, ריפל, באוקטובר היא חתמה על הסכמים עם כמה בורסות מסחר, וכעת, לדברי החברה, היא קיבלה אישור רגולטורי להפעלתו.

בחברה אופטימיים מאד ביחס לעתידו של המטבע החדש, אולי אופטימיים מדי. הם מעריכים שהוא יכול להגיע לשווי שוק דימיוני של 2 טריליון דולר עד שנת 2028. נציין ששוי כל שוק הקריפטו כיום הוא 3.6 טריליון דולר אחרי העליות החדות בשנה האחרונה ובעיקר בחודשים האחרונים. לאחרונה הושקו כמה מטבעות יציבים של חברות חזקות, ובראשם פייפאל עם PYUSD. ריפל הוא אחד המטבעות המובילים השנה עם זינוק של קרוב ל-300% מתחילת השנה, חלק גדול ממנו התרחש לאחר הבחירות, מה שהפך אותו למטבע השלישי בגודלו לאחר הביטקוין והאת'ריום (לא כולל הטית'ר). 


מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
בסופו של דבר לא נרשמו שינויים משמעותיים בהשוואה למחיר המטבעות לפני שבוע, אם כי בדרך נרשמה תנודתיות חזקה.

ביטקוין (BTC): מחיר המטבע בזמן כתיבת שורות אלו הוא 100700 דולר, כ-2.5% פחות ממחירו בשעה זו לפני שבוע. 

את'ריום (ETH): מחיר האת'ר כעת 3903 דולר, כאחוז יותר ממחירו לפני שבוע.

ריפל (XRP): הריפל ממשיך להיות המטבע השלישי בגודלו והוא נסחר כעת במחיר 2.45 דולר למטבע, עליה של כ-6 ממחירו לפני שבוע. 

סולנה (SOL): הסולנה ירד השבוע ב-3% למחיר 229 דולר. 

ביננס קוין (BNB): המטבע שעד לאחרונה היה השלישי בגודלו ירד השבוע ב-1.5% ומחירו כעת 716 דולר. 

דוג'קוין (DOGE): מטבע ה"ממ" התממש השבוע בכ-9% ומחירו כעת 0.415 דולר. 

קרדאנו (ADA): גם הקרדאנו ירד השבוע בכ-6% ומחירו כעת 1.14 דולר למטבע. 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    ביטקוין זה בדיחה של אנשים רעים ומשועממים
    שי.ע 12/12/2024 09:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק טרוריסטים משתמשים בזה
    סגור
  • 4.
    שורט צים זהב.שורט אל על. שורט פועלים (ל"ת)
    חיים 12/12/2024 09:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 3.
    לא קונה בישראל כלום אולי אפל או עלי באבה (ל"ת)
    אלעד 12/12/2024 09:16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    להזהר מהביקויין בשלב הזה .תנודתי. (ל"ת)
    עודד 12/12/2024 09:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    קשה לקנות ביטקוין . אני קונה אגח מוכר ברווח (ל"ת)
    טומי 12/12/2024 09:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות