ג'יי פי מורגן: התקופה הרעה מאחורינו, הממשל החדש מראה להיטות לקדם את הקריפטו
האם הירידות בביטקוין הם דווקא סימן שורי?
במסגרת הקריסה הכללית בשוק בעקבות החלטת הפד' ביום רביעי ומסיבת העיתונאים שבעקבותיה גם הביטקוין חטף וירד מרמות השיא שהגיעו במהלך השבוע כבר לאזור ה-108 אלף דולר, וחזרו לרמת ה-100 אלף דולר. בכל זאת ישנו סימן מעודד ביחס לרמת הרצינות של סביבות המחירים התלת ספרתית - נכון לשעה זו, למרות ביקור קצר מתחת לרמת ה-100 אלף דולר, רוב הזמן הביטקוין מחזיק מעמד מעל הרף הסימבולי שכבש את הכותרות לאחרונה. אם הביטקוין יצליח לספוג את הנפילה הזו ולהישאר מעל הרף העגול, נראה שזה סימן שורי למדי למטבע, שירד רק בכ-5% לעומת המקבילים כמו ריפל או קרדאנו שצנחו בשיעור דו ספרתי.הורדת הריבית היא אמנם צעד יוני כביכול, אך הפעם היא נתפסת כ"הורדת ריבית ניצית", כיון שחברי הפד' צופים כעת פחות הורדות ריבית בהמשך, אינפלציה גבוהה יותר בשנה הקרובה, ריבית סופית ("נייטרלית") גבוהה יותר, וככל הנראה לא תהיה הורדת ריבית נוספת בפגישה הבאה בינואר. כל זה, יחד עם מחירים גבוהים גם ככה בשוק, הובילו למימוש חריף בכל נכסי הסיכון. במקרה של הביטקוין אולי ניתן לצרף לזה אמירה אגבית של פאוול במענה לשאלה. הוא נשאל האם הפד' יחזיק ביטקוין ברזרבה וענה ביבושת, כהרגלו בנושאים הקשורים לפוליטיקה, שהדבר אינו מותר לפי החוק, ושהוא לא מצפה לשינוי החוק.
זוהי תשובה מתחמקת כמובן, כי כוונת הממשל היא לשנות את החוק כך שיהיה מותר ואף חובה להחזיק ביטקוין כרזרבה לאומית. כבר כעת ישנה הצעת חוק שתחייב את הפד' לקנות מטבעות במהלך החמש השנים הבאות, לכן נראה שזו אמירה חסרת משמעות ולא אמורה להיות לה השפעה ממשית כלשהי על מחיר המטבע או על הצפי למדיניות העתידית. יש לציין שחלק מהראלי האחרון נובע מהציפיה שהביטקוין, בדומה לזהב ונכסים אחרים, יהפוך לנכס שישמש כרזרבה לאומית במדינות שונות, ובראשן ארצות הברית.
החדשות הטובות לא מפסיקות לזרום - "הממשל להוט" לתמוך בקריפטו
בג'יי פי מורגן משוכנעים שתור הזהב של הקריפטו כבר התחיל עם היבחרו של טראמפ, ועוד לפני שנכנס בפועל לשלטון. "לא רק שהממשל החדש מביא תחושה של ידידותיות כלפי קריפטו" נכתב בדו"ח של הבנק, "אלא שהם הראו להיטות לקדם את סוג הנכסים הזה". הממשל החדש הראה נכונות לדון ברגולציה ובפיתוח עתידי של התחום בארצות הברית, והנשיא הנבחר כבר מינה כמה אנשים שיקחו חלק בעיצוב המדיניות, כך לפי האנליסטים של הבנק.עוד נכתב בדו"ח כי "הסביבה הרגולטורית הגרועה ביותר עבור הקריפטו היא נחלת העבר, והאקו-סיסטם של הקריפטו אמור להיות כעת "בטוח יותר, שקוף יותר, ויותר פרודוקטיבי (מנקודת מבט רגולטורית) מכאן והלאה". יחד עם זאת ההשפעה לא תהיה מיידית ובבנק סבורים שייתכן שתעבור שנה שלמה בטרם נוכל לראות השפעה ממשית כזו. סביבה רגולטורית תומכת יותר תביא לרישום למסחר של יותר מטבעות בבורסות המסחר ובבורקרים, ותעודד גם הפקת מוצרים חדשניים לפי הדו"ח האופטימי של ג'יי פי מורגן.
נזכיר, שמנכ"ל הבנק ג'יימי דיימון הוא מתנגד קריפטו חריף, אך אין זו הפעם הראשונה שאנליסטים וכלכלנים בבנק מוציאים דוחות חיוביים על הקריפטו, והבנק עצמו מציע מספר שירותים בתחום.
אולי כדי לחזק את הדו"ח של ג'יי פי מורגן, דונלד טראמפ נפגש השבוע עם מנכ"ל ענקית הקריפטו "קריפטו דוט קום" באחוזתו במאר א לאגו. נמסר כי השניים דנו בפיתוח מסגרת רגולטורית ידידותית לתעשייה. זמן קצר לאחר הפגישה החברה הודיעה על ביטול התביעה שהגישה נגד ה-SEC בנוגע לפעולות האכיפה שננקטו על ידי הרשות. אכן רוחות חדשות נושבות בעולם הקריפטו.
גם בבלומברג אופטימיים ביחס לצעדים הרגולטורים הצפויים. האנליסטים של העיתון אריק בלצ'ונאס המתמחה בתעודות סל, וג'יימס סיפארט סבורים שנראה בשנה הבאה עליה משמעותית באישורי תעודות סל על מטבעות קריפטו שונים. הם צופים שיושקו תעודות חדשות על הביטקוין והאת'ר, וכן על מטבעות נוספים כמו לייטקוין, ריפל, סולנה ועוד. ייתכנו גם שילובים כגון תעודות סל על ביטקוין ואת'ריום.
חדשות טובות נוספות לתעשיית הקריפטו האמריקאית בחזית הרגולטורית מגיעות ממה שנראה כסיום תפקידה של של קרולינה קרשנאו, גורם אנטי קריפטו נוסף בתוך ה-SEC. הצבעה להארכת כהונתה שהייתה אמורה להתקיים בוועדת הבנקאות בסנאט בוטלה ללא קביעת מועד נוסף, מה שמעיד ככל הנראה שסיכויה להמשיך לכהונה נוספת צנחו, שכן זה היה היום האחרון של עבודת הסנאט הנוכחי, ובסנאט הבא יהיה רוב רפובליקני תומך קריפטו. הרפובליקנים לא ינסו להביא את הנושא להצבעה שוב. בתעשיית הקריפטו חגגו את המהלך.
ברשתות הבלוקצ'יין האחרות ממשיכים להתפתח
בעוד החדשות העיקריות בנוגע לביטקוין קשורות למחיר שלו, במטבעות אחרים כמו את'ריום הריפל או הסולנה נבחנים כל העת מקרי שימוש מעשיים מהעולם האמיתי. הנה כמה חדשות מרשתות הבלוקצ'יין המרכזיות:
את'ריום: אחד השחקנים בשוק הפיננסים המסורתי שבודק את השטח בנוגע לקריפטו יותר מפעם אחת הוא ענק הבנקאות הגרמני דויטשה בנק. כעת מתפרסם כי הבנק מבקש לפתח רשת לייר 2 שתעבוד על גבי האת'ריום.
הבעיה של הבנקים בשימוש ברשתות בלוקצ'יין רגילות היא שהם מחויבים לדעת מי נמצא "בצד השני" של הפעולה, מה שלא אפשרי ברשתות רגילות. הבנק מעוניין לפתח רשת לייר 2 כדי להנות מצד אחד מהיתרונות של הקריפטו כמו העברות מהירות וזולות, ומצד שני להיות מסוגל לעמוד בחוקי הרגולציה והפיקוח.
סולנה: המתחרה העיקרי של האת'ריום ממשיך להיות הרשת של סולנה, שמציגה עליונות בלא מעט נושאים. היא מציעה את אותם שירותים במחיר זול יותר ובמהירות גבוהה יותר, ועם יכולת לביצוע מספר פעולות רבות יותר בזמן נתון (בתוספת כמות באגים גדולה יותר).
השבוע שברה רשת הסולנה את השיא היומי שלה עם 66.9 מיליון פעולות יומיות שהגיעו עקב השקת מטבע חדש, PENGU שקשור לפרויקט NFT בשם Pudgy Penguins. מדובר בהנפקה גדולה יחסית. שווי השוק בזמן ההנפקה היה 2.3 מיליארד דולר, ולאחר מכן הוא ירד לכ-2 מיליארד דולר.
סולנה ממשיכה להוביל על האת'ריום בכל קריטריון אפשרי כמו מהירות, מחיר או נפח פעילות. 66.9 מיליון פעולות שוות לכל הפעולות בכל הרשתות האחרון באותו יום ביחד. הדבר היחידי שהאת'ריום עדיין מובילה הוא בפעילות המטבעות היציבים.
עוד חדשות טובות לסולנה מגיעות מגרמניה. ביטוויז הודיעה כי תשיק למסחר בבורסה המקומית תעודת סל על הסולנה שתאפשר סטייקינג. בארצות הברית עדיין מחכים לאישור תעודות סל על מטבעות שאינם ביטקוין או את'ריום. ביטוויז מסרה כי היא תאפשר למשקיעים להיחשף למכשיר השקעה זול, שקוף ונזיל שמציע חשיפה למטבע ה-SOL של רשת הסולנה בתוספת רווחי סטייקינג
ריפל: גם בגזרת הריפל נרשמה פעילות משמעותית השבוע, כשהמטבע זינק ביום שלישי ב-13% לאחר שהמטבע היציב RLUSD מבית ריפל החל לפעול. מאוחר יותר לאחר ישיבת הפד' המטבע צנח בחזרה למחירו טרם ההשקה. שווי השוק של המטבע היציב הגיע כעת לכ-680 מיליון דולר. אנליסטים מעריכים כי המטבע ישיג שווי שוק של מיליארד דולר בימים הקרובים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
קרן המטבע הבנלאומית הצליחה לכופף מעט את אל סלבדור שנאלצה לסגת מעט מהמדיניות פרו-הקריפטו שמוביל נשיאה הפופלרי נאיב בוקלה, כדי לקבל הלוואה מהבנק. בעוד עד כה הביטקוין היה הילך חוקי במדינה, כלומר היה חובה לקבלו כתשלום, כעת הדבר יהפוך לוונלטרי. כלומר במגזר הפרטי יוכלו לבחור אם לקבל את המטבע כתשלום או לא. בנוסף, הסקטור הציבורי יקטין את מעורבתו בקריפטו, והממשלה תקטין את מעורבתה בפרויקט המטבע הדיגיטלי צ'יבו.נראה שמדובר בוויתור קטן יחסי כדי לקבל הלוואה בגובה 1.4 מיליארד דולר, עסקה שמתנהל לגביה משא ומתן כבר כ-4 שנים. התוכנית כוללת אמצעים כלכליים נוספים שעל המדינה לנקוט וכן צעדים נגד שחיתות ורגולציה בנקאית ועוד. ההסכם יאפשר הלוואות גם מבנקים מסחריים, ואל סלבדור יכולה בסופו של דבר להגיע לסכום של כ-3.5 מיליארד דולר.
התקופה הטובה של הקריפטו לא אומרת שהבעיות הפליליות המובנות בתעשייה נעלמו. היורופול בשיתוף פעולה עם רשויות החוק בשש מדינות שונות החרים מטבעות קריפטו בשווי 26 מיליון דולר מתשעה סוחרי סמים.
ארצות הברית מנסה לפעול כנגד פעילות הקריפטו הלא חוקית של צפון קוריאה. משרד האוצר האמריקאי הודיע על סנקציות על שני אנשים ממוצא סיני וכן על יישות נוספת שמעורבת בהלבנת כספי הקריפטו הצפון קוריאנית. השניים פעלו דרך חברה הממוקמת באיחוד האמיריות בשם גרין אלפיין טריידיניג.
חברה ציבורית חדשה מעולם הקריפטו שנסחרת בבורסה מרכזית. ספקית הארנקים הדיגיטליים Exodus Movement (סימול EXOD) הונפקה בבורסת ניו יורק ביום רביעי, ועל אף הירידות החדות לרוחב השוק היא זינקה ביום המסחר הראשון ב-36% והוסיפה לטפס ב-5% נוספים במסחר המאוחר. שווי השוק כעת עומד על קרוב למיליארד וחצי דולר. קודם להנפקה נסחרה החברה "מעבר לדלפק". הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו ב-20.1 מיליון דולר והחברה רשמה הפסד נקי של 800 אלף דולר.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
שבוע תנודתי מאד במסחר בקריפטו, וכרגע המגמה שלילית לאחר הודעת הפד'.ביטקוין (BTC): לאחר עלייה חדה וירידה חדה לא פחות מחיר הביטקוין כעת שווה בדיוק למחירו לפני שבוע בשעה זו - 100.7 אלף דולר למטבע ושווי שוק שנושק ל-2 טריליון דולר.
את'ריום (ETH): האת'ריום נמצא בצד השלילי עם ירידה של 6% בסיכום שבועי. מחיר המטבע כעת 3655 דולר.
ריפל (XRP): גם הריפל עבר רכבת הרים שבסופה הוא נסחר ב-5% פחות ממחירו לפני שבוע - 2.34 דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע איבד בסיכום שבועי 2.5% ומחירו כעת 698 דולר.
סולנה (SOL): הסולנה ירד מקום נוסף לאחר שכבר היה המטבע השלישי בגודלו, אך נשאר צמוד לבייננס. שווי השוק של הבייננס קוין 100 מיליארד דולר ושל הסולנה 99 מיליארד דולר. בסיכום שבועי נפל הסולנה בכמעט 10%.
דוג'קוין (DOGE): נפילה דו ספרתית של 13% למטבע הדוג'קוין שנסחר כעת תמורת 0.36 דולר.
קרדאנו (ADA): גם הקרדאנו איבד 14% השבוע והוא נסחר כעת תמורת 0.98 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה