סוף סוף: נבחרו האתרים בצפון לקליטת הגז מ"לוויתן" - אבנר זינקה 2.4%

המועצה הארצית לתכנון ובנייה בחרה שתי חלופות יבשתיות לטיפול בגז. אתר תחנת הכוח חגית ליד יוקנעם ואתר נוסף ליד קיבוץ עין החורש
 | 
telegram
(8)

המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בראשות מנכ"ל משרד הפנים עמרם קלעג'י, בחרה שתי חלופות יבשתיות לטיפול בגז טבעי מתגליות ימיות בנוסף לטיפול בגז במתקן ימי. מניות הגז הגדולות, אלו השותפות בתגלית 'לוויתן', סגרו בעליות חדות. {אבנר יהש} טיפסה 2.4% ו ניו-מד אנרג יהש -1.11% ניו-מד אנרג 1,155 -1.11% ניו-מד אנרג יהש בסיס:1,168 פתיחה:1,148 גבוה:1,169 נמוך:1,148 תמורה:8,974,941 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עלתה 3.2%. נציין כי תחילת ההזרמה בנקודה הצפונית אמורה להיות ב-2016, כך לפי העדכון האחרון של נובל.

החלטת המועצה גררה תגובות סוערות מצידם של כ-500 תושבי המועצות שבשיטחן צפויים לקום מתקני קליטת הגז הטבעי, שבאו למחות על החלטת המועצה. במועצה האזורית עמק חפר כינו את ההחלטה "החלטה אומללה" והצהירו כי הם מתכוונים לנקוט בצעדי מחאה בעלי אופי אישי כנגד שר האנרגיה והמים, לנדאו, שלדבריהם סירב לפגוש אותם טרם ההחלטה.

החלופות היבשתיות שנבחרו יוקמו בצמוד לאתר תחנת הכוח 'חגית' ליד יוקנעם ומתקן טיהור השפכים מרץ שבעמק חפר ליד קיבוץ עין החורש, שבהן קיימת קרבה לחיבור למערכת הולכת גז ארצית, החלופות אינן פוגעת בייעוד קרקע במקום, החלופות מרוחקות מיישובים ומימושן מצמצם פגיעה בסביבה.

וזאת בהתאם להחלטת המועצה לטיפול משולב ימי ויבשתי בגז טבעי, אשר בסופו יבחרו 2 אתרים ימיים ושני אתרים יבשתיים לטיפול בגז טבעי, כך שתהייה אמינות באספקה לצרכנים, במטרה לאפשר ייצור חשמל בישראל באמצעות גז טבעי, שיצמצם את זיהום הסביבה בישראל.

למועצה הוצגו חמשת החלופות היבשתיות, שנבחרו מבין 25 אתרים שהוצעו. במקביל בסוף 2012 יבחרו 2 אתרים ימיים מבין 6 חלופות שהוצעו. החלופות היבשתיות שנבחנו הם: דור צפון, עין אילה, חגית מזרח, מט"ש מרץ ומט"ש חדרה.

המועצה שמעה את הגורמים הרלוונטיים בנושא, המתכננים, המשרד להגנת הסביבה ונציגי התושבים באזור ובחנה את החלופות בהתאם למגוון רחב של שיקולים, ביניהם: מרחק מהים, עלויות, קיום תשתיות צנרת הולכת גז, צמצום הפגיעה בסביבה, שמירה על ייעוד הקרקע ואפשרויות פיתוח עתידיות וכד'.

לנדאו מצפה שההחלטה תקודם בדרך המהירה ביותר

שר האנרגיה והמים, ד״ר עוזי לנדאו, שהגיע לישיבת המועצה במיוחד מכנס אילת אילות לאנרגיות מתחדשות אמר: ״אנו רואים חשיבות רבה באישורן של שתי חלופות צפוניות. יש לכך חשיבות רבה הן לגבי יצירת ביטחון אנרגטי לישראל, והן ליצירת תחרות במשק זה. לשם השגת מטרות אלו, לא ניתן להסתמך על צינור אחד בלבד. אני מברך על החלטת המועצה, ומצפה שתקודם בדרך המהירה ביותר שניתן, למען אזרחי מדינת ישראל״.

חוף הכרמל ניצל

בהחלטתה זו המועצה הארצית קיבלה למעשה את דרישת ראשי המועצות בחוף כרמל והחליטה להקים את תחנת הקליטה לגז הטבעי בצמוד לתחנת הכוח "חגית".

מטה המאבק חוף כרמל הביע שמחה גדולה על החלטת המועצה. לדברי מטה המאבק מדובר בהחלטה ששמה את ביטחון התושבים במרכז תוך שמירה מרבית על הסביבה הכפרית של חוף הכרמל. לטענת מטה המאבק, ההחלטה סוללת את הדרך לבחינה מעמיקה של טיפול מרבי לגז בים ולצמצום השטח הנדרש להקמת מתקן קליטת הגז.

איציק בקיש, יו"ר מטה המאבק חוף כרמל: "זהו הישג יוצא מן הכלל, רוב מכריע של חברי המועצה הארצית תמך בחלופה אותה הצענו. 3 שנים של מאבק ציבורי הביאו את תושבי חוף הכרמל להמשיך ולחיות בביטחון והרחק מהחשש של מתקן גז טבעי מסוכן".

"החלטת המועצה הארצית מהווה ציון דרך בהליכי התכנון של ישראל, הוכח כי ניתן להקים מתקנים עתירי סיכון לצד הצורך בהגנה על ביטחון התושבים ואיכות הסביבה".

החלטה אומללה

ראש המועצה האיזורית עמק חפר, רני אידן אמר בתגובה להחלטה: "החלטת הוועדה הארצית היא החלטה אומללה שהתקבלה למרות התנגדות של המשרד לאיכות הסביבה והגורמים הסביבתיים שטוענים שיש בהחלטה זו פגיעה סביבתית קשה בתושבי עמק חפר. כראש מועצה אין בכוונתי לעבור על כך בשתיקה. כבר שבועות אני מבקש פגישה עם שר האנרגיה והמים אשר בוחר להתעלם מפנייתי באופן מופגן. אנו מתכוונים לנהל מאבק גדול על מנת לבטל החלטה זו.

יוני ארי ראש מטה המאבק מטעם התושבים במועצה האזורית עמק חפר הוסיף: "בושה וחרפה כיצד מתקבלות החלטות ברמה הלאומית! מגיע שר האנרגיה עוזי לנדאו למועצה הארצית כפחדן, לאחר שעזבו מאות מתושבי עמק חפר שהפגינו ברעש רב נגד המתקן, והביעו את המחאה כנגד הקמת המתקן ביבשה. הוא הגיע לאחר כארבע שעות בהם ראש המועצה רני אידן ומטה המאבק הביעו ההתנגדות נחרצת להקמת המתקן היבשתי בעמק חפר. נציגי המועצה הארצית שהיו צריכים לשמור על האינטרסים ולשמור על הביטחון והבטיחות של תושבי ישראל נכנעו ללחץ של הממשלה. אנחנו נחושים להמשיך ולהחריף את המאבק! ההחלטה הזאת תגרום לאסון סביבתי ואקולוגי ולא ניתן לכך יד! נמשיך להאבק שהמתקן יהיה בים!"

תגובות לכתבה(8):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    לא יקום ולא יהיה מתקן גז בחגית
    אלי, רמות מנשה 13/12/2012 00:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא ניתן להניח פצצה בכניסה לביתנו אם ככה מתנהלים הדברים - עוד הרבה זמן לא יהיה גז בצנורות הבג"ץ בדרך
    סגור
  • 7.
    תקברו את המתקן מתחת לאדמה ולא תהיה בעיה
    איתן 28/11/2012 11:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ותכסו אותו בשכבה של 5 מטר בטון. עוד 20 מליון דולר להקים אותו... פחות 100 מליון דולר לשמירה עליו.
    סגור
  • 6.
    עדיף לתושבי עמק חפר לעבור לחבל אשכול
    אריה 27/11/2012 19:06
    הגב לתגובה זו
    1 1
    שם לפחות ימגנו להם את הבית וקסאם יהיה רק קסאם ולא מליון טון גז נוזלי
    סגור
  • 5.
    מתקן הגז"
    מקס הזועם!!!!!!!!!!! 27/11/2012 18:16
    הגב לתגובה זו
    2 2
    אני מוכן שיתקינו את מתקן הגז בגינה שליד ביתי מה יש... ברפתות של הקיבוצים הריח הרבה יותר מסריח מהגז היקר שעומד לשנות את האויר שיש לנו."לטובה"וגם להוזיל את מחיר החשמל...לא?????????????????אז לכל הצבועים אני אומר קבלו את המתקנים באהבה...בשמחה ןששון.......................ושלום על כל ישראל...
    סגור
  • 4.
    מט"ש מרץ קרוב מדי לגדר ההפרדה
    אור 27/11/2012 18:10
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אפשר להתווכח על החלופות עד מחר אבל העובדה היא פשוטה: מט"ש מרץ נמצא 6.3 ק"מ קו אווירי משוויכה וטול כרם. הקמה של המתקן במט"ש מרץ משולה להקמה של המתקן בעוטף עזה ואין איש יכול להבטיח למשקיעים או לתושבים שהמתקן יהיה מוגן מירי פצמ"רים. בטווחים האלה שום כיפת ברזל לא תגן ואנחנו כבר מכירים איך הדברים האלה עובדים.
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    500 קשקשנים דופקים 7 מיליון איש כבר שנתיים (ל"ת)
    עזרא 27/11/2012 17:59
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • 2.
    לדעתי מתחם בזל בתל אביב הכי טוב לקלוט את הגז
    מייק 27/11/2012 16:43
    הגב לתגובה זו
    2 4
    גם ככר המדינה מקום נהדר לעשות את העבודה.
    סגור
  • 1.
    בודאות שיוגש ערר עי איזה אגודה נעלמת ולכן צריך.....
    ישראלי 27/11/2012 16:34
    הגב לתגובה זו
    3 3
    לסגור ענין במהירות לסרב לעיריור או לקנוס את מי שמגיש ערור עם לא יתקבל אחרת כל האגודות יגישו ערר אחרת מה זכות קיומם למדו מהעבר לוגמה בקידוח שמן בוזבז כסף סתם בגלל צלול והחברב להגנת השטיות עם זה היה עולה להם כסף כמו לחברה הקודחת אף אחד לא היה מגיד ערעור
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות