שותפויות הגז ינכו מס ממחזיקי היחידות בשיעור מקסימלי
בפסק דין הצהרתי קבע בית המשפט כי השותפויות לא ינכו מס בשיעור ממוצע מבעלי היחידות אלא בשיעור מקסימלי
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע אתמול בפסק דין עקרוני, כי מיקדמות המס שמשלמות שותפויות הגז והנפט על חשבון המס בו חייבים השותפים בהן, לא ינוקו בשיעור ממוצע אלא בשיעור מקסימלי.
נסביר כי שותפויות הגז נושאות בנטל המס של מחזיקי יחידות ההשתתפות (יה"ש) של יחידים וחברות הנסחרות בבורסה בת"א, ומשלמות למס הכנסה מקדמות בגין חבות של מחזיקי יחידות ההשתתפות. שיעור המס על רווחים מנפט וגז לחברות עומד היום על 24% וזה ליחידים מגיע ל-48%. בשותפויות ביקשו לקבוע שיעור מס משוקלל ולפיו לשלם (ולאחר מכן שהיחידים והחברות יתחשבנו עם מס הכנסה על הפער). בית המשפט קבע כי הסדר זה שביקשו השותפויות ליצור לא יאושר והם ישלמו מס בגובה מקסימלי וזאת בהתאם לחוק. גורם בשוק ההון אמר הבוקר ל-Bizportal כי "מבחינת השותפויות מדובר בעניין טכני שבשום אופן לא אמור להשפיע על שווי השוק".
בהתאם לסעיף 19 לחוק מיסוי רווחי נפט, תשלום המס על הרווחים מהפקת הגז אמור להתבצע ישירות על ידי השותפות לפני חלוקת הרווחים למחזיקי יחידות ההשתתפות. מטרתו של סעיף 19 הינה להקל על רשות המסים בגביית המס ממשקיעי הגז, וזאת לאור ריבוי המשקיעים בשותפויות הנסחרות. שכן, מס הכנסה לא יכול להגיע לכל מחזיקי היחידות ברצונו לגבות מס על רווחים מעסקי הגז, ועל כן השותפות משלמת זאת כמקדמה על חשבון המס בו חייבים השותפים בה. מבחינת שותפויות הגז מדובר בתשלום מס זהה, אך אופן הייחוס למשקיעים יהיה שונה, באופן שלכל סוג משקיע (פרטיים וחברות) תיוחס מקדמה לפי שיעור המס החל עליו.
הפסיקה של בית המשפט למעשה מייעלת את אופן גביית המס מיחידים, כאשר השותפות תשלם עבורם את מלוא המס ואלו המשקיעים הקטנים לא יחויבו למלא דו"ח מיסויי בסוף שנת המס.
עוד קבע בית המשפט, כי משקיע החב בשיעור נמוך משיעור המס החל על יחידים יפוצה באמצעות תשלום שתשלם לו השותפות. עם זאת, בית המשפט לא קבע כיצד יבוצע תשלום זה.
עו"ד טלי ירון אלדר, ממשרד ירון-אלדר פלר שוורץ ושות' ונציבת מס הכנסה לשעבר, אשר מייצגת את בעלי היחידות בישראמקו, מסבירה כי "מה שהשופט לא החליט, וזה ידון בעתירה בהמשך, זה איך המס שהשותפות תשלם, ומה שיבוא לידי ביטוי בתעודת המס (האישור השנתי). בגלל שאין החלטה בנקודה זו, מתעכבות תעודות מס של משקיעים משנת 2013. בגלל שאין הכרעה עדיין, הגשנו עתירה בדרישה להוציא את תעודות המס. ללא הכרעה זו, לא ברור עדיין מה יהיו ההשפעות על השותפויות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.בירורizak 05/11/2017 14:08הגב לתגובה זו1 0משהוא יכול להסביר בפשטות מה עומד לקרות פה אני מחזיק נמיות נפט איך זה ישפיע עלי?סגור
-
7.כנס מחרטטים בוכים וקונים (ל"ת)kobes 05/11/2017 11:38הגב לתגובה זו1 0סגור
-
6.השותפויות גונבות את כל הכסף עם משכורות עתק וקומבינות (ל"ת)תום 04/11/2017 20:25הגב לתגובה זו3 0סגור
-
5.גנבים היו גנבים נשארו לא מפסיקים לגנוב את המשקיע הקטן (ל"ת)תום 04/11/2017 20:24הגב לתגובה זו4 0סגור
-
4.חומר למחשבה ל משקיעי הנפטהכי ותיק 38 03/11/2017 15:23הגב לתגובה זו5 0התיעצו עם רואה חשבון המבין ב מקלט מס היום טיסה לקפריסין יותר זולה מ טיסה ל אילת .לכן בדקו אפשרות לפתוח חשבון בנק להשקיע כדוגמה ב בורסת לונדון אל תפחדו תמיד תוכלו לטעון שילמנו מס כנדרש ב קפריסין או כל מקום אחר ולא ידענו .......הפחד לא מוצדק תראו את ליברמן יצא זך וטהור עם מליונים להזכירכם הפרסומת יקחו לכם את הTV אם לא תשלמו אגרה לכמה לקחו???? לפרומילסגור
- טען עוד
-
3.ידידינו במס הכנסהדידי 02/11/2017 16:04הגב לתגובה זו6 0אלפי משקיעים שאינם מגישים דוחות שנתיים יאלצו להגיש דוחות שנתיים למס הכנסה כדי לקבל החזר המגיע להם ורובם כנראה לא יעשו זאת. המשקיעים הגדולים יקבלו כל אגורה שיוכלו . שוב בית המשפט "דופק" את החלשים ביותר.סגור
-
2.לא מייעלת שום דברהפסיקה 02/11/2017 09:51הגב לתגובה זו4 0פשוט מלכודת מס למשקיעים קטנים שלא מגישים דוחות וישלמו מס מקסימלי ולא לפי השולי שלהם.סגור
-
1.מניות הגז רציודניאל 02/11/2017 07:13הגב לתגובה זו2 4מדובר במשהו טכני ללא פגיעה לא רציני רשות המיסים מיעלתסגור