הנפט מזנק לאור מתיחות בסעודיה ודיון על סנקציות אירופאיות על רוסיה
מחירי הנפט חזרו לטפס בימים האחרונים. עם התפרצות הקונפליקט באוקראינה זינקו מחירי הנפט, ונגעו כבר ב-140 דולר לחבית מסוג ברנט. לאחר מכן חלה רגיעה ומחיר הנפט צנח אל מתחת לרף 100 הדולרים לחבית, אך בימים האחרונים הוא שב לטפס, וכעת שוב נוגע בשיאים, כשחבית נפט מסוג ברנט נסחרת תמורת 117 דולר לחבית וחבית מסוג WTI נסחרת במחיר של 113 דולר לחבית.
מספר גורמים מהווים את הקטליזטור של העליות האחרונות. פורום שרי החוץ של האיחוד האירופי החל לדון בהצטרפות לסנקציות האמריקאיות על הנפט הרוסי אך לא הצליח הגיע להסכמות. המתנגדת העיקרית היא שוב גרמניה הטוענת שהאיחוד תלוי מידי באנרגיה הרוסית, וזאת למרות הצטברות עדויות על פשעי מלחמה רוסיים, והלחץ הציבורי להגברת הסנקציות.
גורם נוסף הוא ההתקפות אותןן ספוגת בימים האחרונים ערב הסעודית מידי המורדים החות'ים מתימן, שפוגעים בין השאר בתשתיות הנפט במדינה. ענקית האנרגיה הסעודית ארמאקו אף נאלצה להוריד את כמות הנפט המיוצרת באופן זמני עקב אותן התקפות.
ערב הסעודית סרבה לבקשת בריטניה וארצות הברית להעלות את תפוקת הנפט, כשנראה שהיא יותר מרומזת לחוסר שביעות הרצון שלה מהעמדה האמריקאית הסלחנית כלפי ארגוני הטרור מהשכנה הדרומית, וההסכם המסתמן עם אירן, כמו גם הכוונה להוציא את ארגון משמרות המהפכה האיראני מרשימת ארגוני הטרור של ארצות הברית. דובר מטעם הממלכה מסר כי "היא לא תהיה אחראית למחסור גלובלי בנפט לאחר ההתקפות האלו". נראה כי סעודיה מנסה למנף את קלף ייצור הנפט על מנת להגיע להישגים בשדה הדיפלומטי לאור המתיחות מול אירן וכל אירגוני הפרוקסי שלה הזורעים אי שקט במזרח התיכון.
כמו כן, הדו"ח האחרון מחברות קרטל אופ"ק+ מראה כי כמה מחברות הקרטל עדיין לא מצליחות לספק את הכמות המוסכמת שעליהן לספק. סך הכל אופק+ ייצרה 1.05 מיליון חביות ביום פחות מהיעד לפברואר בהמשך לפספוס של 0.97 מיליון חביות ביום בינואר. אופק+ מחויבת מאז אוגוסט למתווה של הגברת הייצור ב-400 אלף חבילות ליום מדי חודש, אך לא עומדת ביעד הזה.
גורמים נוספים שהוזכרו ביחס לעלית מחירי הנפט הן החברות האמריקאיות שמפסיקות את פעילותן ברוסיה ביניהן ענקיות האנרגיה של {ROYAL DUTCH SHELL PLC} ואקסון מוביל EXXON MOBIL -1.42% EXXON MOBIL 118.6 -1.42% סגירה:0 פתיחה:119.69 גבוה:119.69 נמוך:118.2 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כמו גם בריטיש פטרוליום וחברות נוספות, דבר שיביא לצמצום נוסף בהיצע הנפט העולמי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אירגוני הטרור של אירן מקדמים אינטרס אירני -נפטלילי 23/03/2022 08:44הגב לתגובה זו0 0המערב לא יכל ליתן הכרה מדינית באירגוני טרור ולבקש מסעודיה לייצר נפט מעבר לכמות שהיא מחויבת בו באופקסגור