חברת האנרגיה הגרעינית ווסטינגהאוס תימכר בשווי של 7.9 מיליארד ד'
ברוקפילד תרכוש 51% תמורת 2.3 מיליארד דולר, בעוד שהשאר ילך לחברת קאמקו (49%, 2.2 מיליארד); רק לפני 4 שנים יצאה החברה מפשיטת רגל, והמלחמה הרוסית-אוקראינית שפוגעת באספקת האנרגיה לאירופה, יחד עם הקריאה של הסוכנות לאנרגיה עולמית שלהקטין את הפליטה ל-0% עד שנת 2050 יתכן ויעזרו לחברה בשנים הקרובות
חברת האנרגיה הגרעינית האמריקאית Westinghouse Electric דיווחה כי תימכר לקונצריום השקעות ענק של החברות ברוקפילד ריניואבלד פארטנרס וקאמקו, ספקית דלק האורניום מהגדולות במדינה, וזאת בתמורה ל-7.9 מיליארד דולר, כך דווח בעיתון הפיינאנשל טיימס. הרוכשות דיווחו כי במסגרת הרכישה, תרכושנה את כלל הטכנולוגיות אשר משמשות את ווסטינגהאוס ברחבי העולם – קרוב ל-210 כורים גרעיניים ברחבי העולם.
את הרכישה תממנה החברות מההון העצמי והנפקה של מניות, כאשר חברת ברוקפילד תממן את הרכישה מקרן נוספת אשר מנהלת את חטיבת ההשקעות הפרטיות שלה, בעוד שקאמקו הודיעה כי תמכור מניות בשווי 650 מיליון דולר – זאת על מנת לממן את העסקה. בעקבות הדיווח של קאמקו צנחו מניותיה בכ-13% במסחר המאוחר בניו יורק.
ברוקפילד תרכוש 51% מתוך כלל מניותיה של ווסטינגאוס בעבור 2.3 מיליארד דולר, בעוד שקאמקו תרכוש 49% מכלל המניות של החברה בעבור 2.2 מיליארד דולר. בעקבות חובות של 3.4 מיליארד דולר אשר נמצאים כעת בספרים של ווסטינגהוס, עלות הנכס תסתכם לרוכשים בכ-7.9 מיליארד דולר.
רכישת ווסטינגאוס מהווה עסקה טובה לברוקפילד. בעבר השקיעה החברה מיליארד דולר ברכישת החברה לאחר שחברת חשמל נוספת – טושיבה, המחזיקה הקודמת של ווסטינגהוס – תבעה פשיטת רגל בשנת 2017, זאת לאחר שפרוייקטים שהחלה להקים במדינות האמריקאיות גאורגיה ודרום קרולינה.
רק לפני ארבעה שנים יצאה ווסטינגהאוס מפשיטת רגל, וחצי השנה האחרונה התאוששה אף יותר בעקבות המלחמה הרוסית האוקראינית – כאשר ההשקעה באנרגיה ירוקה חזרה למרכז העניינים לעומת תעשיית הגז והנפט. לדברי החברות, את הרכישה הן מבצעות בתקווה שתחום ההשקעה באנרגיה גרעינית ירקיע שחקים בשנים הקרובות.
מרבית הפוליטיקאים המערביים פעלו בשנים האחרונות על מנת למנוע הקמה של כורים גרעיניים לייצור של אנרגיה ירוקה, זאת בעקבות החשש מעליות מחירים ואובדן של זמן. מנגד, המדיניות החדשה להתמודדות עם משבר האקלים החזירה את התחום לראש סדר העניינים, וזאת בהתחשב בעובדה שזו מאפשרת ייצור ללא שימוש או פליטה של פחמן, ועבודה רצופה סביב השעון, ללא התחשבות במזג האוויר הנוכחי.
סוכנות האנרגיה העולמית אמרה כבר בעבר שייצור כורים גרעיניים יאלץ להכפיל את עצמו על מנת להגיע לשנת 2050 עם אפס פליטות של גזים מזהמים.
בעקבות הלחימה הרוסית באוקראינה, שמשבשת כעת את אספקת האנרגיה לאירופה, חייבה את המדינות המקומיות להגיב בהתאם. בגרמניה דנו על נושא השימוש באנרגיה גרעינית בחריפות מאז החלה המלחמה, בעוד שצרפת התחייבה להקים 14 כורים נוספים עד שנת 2050.
ווסטינגהאוס והבעלים החדשים שלה יקוו שבכך תגדל הפעילות בתחום ההשקעה באנרגיה גרעינית, ויתכן ואף תיכנס בשנים הקרובות למדינות אירופאיות כמו צ'כיה, הונגריה, סלובקיה, בולגריה ופינלנד, על מנת לספק תחלופה לנפט ולגז.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה