הנפט מזנק ב-3% אחרי הפיצוץ בבית החולים בעזה - העולם מבין את המשמעות של המשך הלחימה

עד עכשיו נראה שהשוק לא כל כך מתמחר את הסיכון לנפט בעקבות המלחמה באזור - אבל אחרי הפיצוץ אמש בבית החולים בעזה הנפט התחיל לעלות והוא מזנק כבר ב-3% - כנראה שהעולם מתחיל להבין שהאירועים כאן בהחלט יכולים להתפשט גם לאזור המפרץ
 | 
telegram
(1)

עד כה לא נראה שהמלחמה בישראל משפיעה כל כך על מחירי הנפט, וזה הגיוני, ישראל היא לא מיצואניות הנפט הגדולות ובטח שלא עזה - אבל המעצמות הגדולות האחרות באזור - ערב הסעודית, איראן ואפילו מצרים - כן משפיעות והרבה על מחירי הנפט, וכרגע נראה שכולן בצד הפלסטיני של העימות, כל אחת מסיבותיה, ולמרות שהתפשטות פיזית של העימות לאזורים האלה היא אפשרית, המדינות הללו כנראה ישתמשו בנפט כקלף מיקוח לפני שהן ייכנסו לעימות פיזי.

אז למה האירוע בבית החולים בעזה שלח את מחירי הנפט למעלה? לפחות בהתחלה, התפיסה הייתה שישראל אחראית לפיצוץ (עכשיו העולם לאט לאט מבין שהפיצוץ קרה כתוצאה משיגור כושל של הגא"פ) ובגלל שהאירוע כל כך חריג וכל כך מזעזע, התפיסה הייתה שהמעצמות המוסלמיות האחרות יעלו הילוך במעורבות שלהן, כמו שארה"ב כבר עשתה, וישתמשו במנוף הלחץ הכי גדול שלהן - הנפט.

בדומה למהלך שפוטין עשה אחרי הפלישה לאוקראינה עם אספקת הגז לאירופה, מעצמות הנפט יכולות לסגור את הברז של הנפט ולהפחית משמעותית את הייצוא בשביל להעלות את המחיר ולהפעיל לחץ בעיקר על ארה"ב - בעלת הברית העיקרית של ישראל והשחקנית המשמעותית הנוספת בשוק הנפט. וחשוב לזכור שרק לפני חודש ערב הסעודית הודיעה שהיא מצמצמת את ייצוא הנפט במטרה מוצהרת להעלות את המחיר - מהלך ששלח את ארה"ב לסגור עסקה עם איראן במסגרתה יבוצעו חילופי שבויים ויורמו סנקציות מצדה של ארה"ב בתמורה להגברת ייצוא הנפט של איראן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אפשר להניח שחלק מהמניעים של ארה"ב לתמיכה חסרת התקדים בישראל, מעבר לתמיכה בנו כדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, היא עניין הנפט. אם מחירי הנפט מדאיגים אותה עד כדי כך שהיא מורידה סנקציות מאיראן, קל וחומר שהיא תפעל למניעת התפשטות סכסוך שיכול לאיים על מחירי הנפט.

העולם מתחיל להבין שההשפעה של העימות בישראל לא בהכרח תבוא כהשפעה פיזית - פגיעה במאגרים או אסדות - העולם מבין, ואולי באיחור, שהנפט הוא קלף פוליטי. מה שאולי כן מקשה על העולם לחזות מה יקרה פה הוא היחסים הסבוכים בין כל המדינות באזור, מעבר לסכסוך ההיסטורי בין ישראל לפלסטיניים.

בשבוע שעבר הנפט עוד נסחר סביב 84 דולר לחבית נפט גולמי, עכשיו הוא כבר ב-89 דולר. חבית נפט מסוג ברנט נסחרת ב-92 דולר. אבל למרות החששות בשוק יש נקודת אור, החוזים העתידיים לא צופים עליה כה גדולה במחירים. החוזים העתידיים של חודש ינואר כבר צופים מחיר של 84 דולר לחבית נפט, לעומת החוזים של דצמבר שצופים מחיר של 86 דולר לחבית והמחיר הנוכחי של 87.5 דולר לחבית. ההבדל בין החוזים של דצמבר לחוזים של ינואר עומד על 2 דולר - הבדל גדול יותר מבדרך כלל. לאנליסטים בבנק אוף אמריקה יש צפי לטווח הארוך למחיר של 80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט שנסחרת היום במחיר של 91.3 דולר, והם צופים שהנפט הגולמי ירד בצורה דומה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    איזה קשקוש. כמו שקשרו בין הרפורמה למצב הבורסה. (ל"ת)
    חרטטנים בשקל עם עודף 18/10/2023 21:22
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות