הדולר היציג נפל 0.55% ל-3.792 שקלים; צלל כ-7% ב-3 חודשים
אהבת הסיכון חזרה לשוק ההון ברחבי העולם ובאה לידי ביטוי בעליות השערים בבורסות השונות, וגם בשוק המט"ח המקומי והעולמי. המשקיעים עוזבים את חוף המבטחים שמקנה להם הדולר ועוברים להשקעה במטבעות מסוכנים יותר ובהם האירו וגם השקל.
עם קביעת השערים היציגים על ידי נחלש שערו של הדולר ב-0.55% ונקבע על 3.792 שקלים. מאז סוף יולי, אז קבע הדולר שיא רב שנתי כשנגע ברמה של 4.077 שקלים, הוא לא מפסיק להיחלש ועד כה מסתכמת הנפילה בו תוך שלושה חודשים בכ-7%. בכך יורד הדולר לרמתו הנמוכה ביותר מאז מאי - שפל של כחצי שנה.
האירו היציג טיפס ב-0.329% ונקבע על 4.978 שקלים. בעולם מתחזק שערו של האירו כנגד הדולר בכ-0.35% לרמה של 1.31 דולר, רמתו הגבוהה ביותר מאז ה-17 בספטמבר.
ההתחזקות בשערו של האירו ומושפעת גם מכך שסוכנות הדירוג מודיס אישררה את דירוג האשראי של החוב הספרדי ברמה אחת מעל לרמה הנחשבת לאג"ח זבל ולא הפחיתה את הדירוג, כפי שחששו בשוק. הדבר מעודד את המשקיעים באירופה וגורם לירידה חדה של 4.86% בתשואות על האג"ח של ממשלת ספרד שנסחרות כעת ברמה של 5.537% בלבד.
"היעד הסביר הבא - 3.776 שקלים"
לדברי משה שלום, ראש מחלקת המחקר ב-FXCM ישראל "השקל ממשיך להתחזק למרות פרסום המדד - הדולר צפוי להמשיך לרדת לכיוון 3.776 שקלים".
ומסביר, " (0%) ביטל למעשה את הלחץ על בנק ישראל להעלות את הריבית. השקל היה צריך להיחלש כתוצאה מפרסום המדד, אבל מה שקורה בפועל הוא המשך הירידה האיטית לרמות מחיר נמוכות יותר בדולר המקומי. אם הירידה המתמשכת אינה נובעת מפעילות אופציונאלית של הבנק המרכזי, עלינו לחפש את הסיבות במקום אחר".
"לאירו יש השפעה גדולה כיום על הדולר, זאת כאשר גם שוק המניות בארה"ב וגם הזהב לא נראים חיוביים כמו המטבע האירופאי, ולכן הדולר בעולם וגם מול השקל, ממשיך לסבול. טכנית, מצב מכירות היתר עדיין לא נמצא במצב קיצוני מדיי, ואין עדיין סיבה לחשוב שמצאנו כאן תחתית. היעד הסביר הבא עומד ברמה של 3.776 שקל, אם המגמה לא תשתנה לפני כן."
יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו אמר כי "הציפייה כי אירופה מגיעה להבנה באשר לפריסת חובות הריבוניים של המדינות הבעייתיות ובראשן ספרד, גררה ירידה חדה בתשואות האג"ח של ספרד, איטליה ויוון ומנגד לעלייה בתשואת האג"ח של גרמניה. תנועות ההון לעבר נכסים נקובים באירו לצד ההתאוששות בשוקי ההון בצל ההרחבה הכמותית בארה"ב, תרמו להתאוששות מרשימה בשער האירו.
"היחלשות הדולר מול מטבעות מרכזיים בעולם כמו האירו, הליש"ט והפרנק השוויצרי באה לידי ביטוי גם בזירה המקומית, בדמות של השקל. להערכתנו, בשלב הנוכחי, אף כי טרם מוצא פוטנציאל התחזקות השקל, פוטנציאל זה מוגבל בטווח הקצר ואנו נראה בטווח הבינוני – ארוך אנו עשויים לראות את הדולר מתייצב מתחת לרמות של 3.80 שקלים לדולר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.כמה טוב לקרוא אחרי כשבוע וחציבלשית 27/10/2012 20:39הגב לתגובה זו0 0ולראות את הטעויות. "הדולר צפוי להמשיך לרדת לכיוון 3.776 שקלים.." והוא עלה. ביזפורטל, תנו לי בבקשה לעבוד אצלכם. גם אני יכולה לזרוק תחזיות. אחת ל- 50% אני מבטיחה לקלוע!סגור
-
4.רק לאסוף דולרים במחירים כאלהשמיר 18/10/2012 16:57הגב לתגובה זו1 0תרגיל פה תרגיל שם כל המדינה מלאב בתרגילי חירום להיות עירניים .סגור
-
3.ירידה לצורך עלייהדני 18/10/2012 16:50הגב לתגובה זו1 0השקל ממש " חזק"סגור
-
2.פישר חייב להוריד את הריבית במשק!כלכלן 17/10/2012 10:57הגב לתגובה זו4 1פישר חייב להוריד את הריבית במשק כדי לעודד את הצמיחה, ועל מנת להביא אותה לרמת הריביות הנהוגה במדינות אירופה וארה"ב. מה שמנע עד עכשיו מפישר מלהוריד את הריבית, היו המדדים הגבוהים יחסית שהיו לנו בחודשים האחרונים. אך ככל שהזמן חולף, עניין הורדת הריבית הופך להיות דוחק יותר ויותר ומחייב את ביצועו (רמז לכך נתן פישר השבוע כשדיבר על המשבר העולמי שעדיין לא הסתיים ושעלול להתחדש ביתר עוצמה). אין לי ספק שמדד אפס שראינו, תאפשר את הורדת הריבית ע"י בנק ישראל. בנוסף לעידוד הצמיחה, הורדת הריבית תביא לעלייה בשער הדולר - דבר שיקל על התעשיינים והיצואנים, יאפשר להם לקלוט עובדים חדשים, ויצמצם את נתוני האבטלה לקראת הבחירות המתקרבות (זה טוב למפלגת השלטון). גם בועת הנדל"ן ההולכת ומתנפחת מציקה לפישר, ולכן, לאחר הורדת הריבית פישר יקבע שני שערי ריבית: 1) ריבית נמוכה לכלל המשק 2) ריבית גבוהה יותר לשוק המשכנתאות על מנת לרסן אותו ולהוציא מעט אויר מבועת הנדל"ן. הורדת ריבית של 0.25% לא תהיה אפקטיבית, ופישר יוריד אותה ב 0.5% כבר בסוף החודש הזה, ועוד 0.5% במהלך שנת 2013.סגור
-
1.שלושה פרושים לירידה בדולרחי במינוס 17/10/2012 10:41הגב לתגובה זו2 01. יצוא מוגבר 2. יבוא מועט. 3.זרים בבורסה.סגור