עסקאות המט"ח בינואר עלו 12% ל-98 מיליארד שקל, מה חלקם של הזרים?
חודש ינואר היה החודש הראשון מזה ארבעה חודשים בו הצליח הדולר לשוב ולהתחזק אל מול השקל, זאת בעקבות המשך צמצום תכנית הרכישות של הפד ולאחר התערבות של - אשר רכש כ-1.84 מיליארד דולר בינואר. חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) המשיך לרדת ועמד בסוף ינואר על כ- 30%, בעוד השקל נשחק בשיעור של 0.8% כנגד הדולר.
על-פי הנתונים, היקף המסחר במט"ח עמד בחודש ינואר על 98.1 מיליארד דולר - עלייה של 12% לעומת חודש דצמבר. גם מבחינת היקף מסחר יומי מדובר על עלייה, כאשר בחודש ינואר עמד המסחר היומי על היקף של 4.46 מיליארד דולר לעומת 4.15 מיליארד דולר בדצמבר.
עוד עולה כי המשקיעים הזרים ביצעו פחות עסקאות מט"ח באחד העם בחודש ינואר לעומת דצמבר ואילו אצל המשקיע הישראלי התמונה הפוכה. כך, היקף העסקאות של המשקיעים הזרים עמד בחודש ינואר על 28.8 מיליארד דולר - ירידה של כ-4%. היקף העסקאות של המשקיע הישראלי בחודש ינואר עמדו על 69.2 מיליארד דולר - עלייה של 21% מחודש דצמבר.
בחלוקה הפנימית עולה כי הגופים המוסדיים (כולל חברות הביטוח) הגדילו את היקף עסקאות המט"ח שלהם בשיעור הגבוה ביותר - עלייה של 61% לעומת חודש דצמבר להיקף של 11.8 מיליארד דולר.
ההערכות הן כי מדובר למעשה בתהליך של גידור ההשקעות במניות חו"ל: במהלך 2013 הבורסות המובילות בעולם עלו יותר מאשר בת"א ועל-כן, המוסדיים הגדילו את חלקן של מניות חו"ל ל-50% ואף יותר. בהתאם, הגופים הללו רכשו יותר מט"ח בכדי להגן על שינויים בדולר ובשווי הנייר אותו הם מחזיקים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה