לקראת שינוי מגמה? לראשונה מזה שנה ירידה קלה ביתרות המט"ח - 204 מיליארד דולר

לאחר שהגיעו בחודש הקודם לשיא של 206 מיליארד דולר, היתרות ירדו החודש מעט ל-204 מיליארד דולר. האם בנק ישראל ישמח אם יגיעו ירידות בשווקים?
 | 
telegram
(1)

בנק ישראל ממשיך לנסות לתמוך בשער הדולר כאשר יתרות המט"ח לחודש ספטמבר קטנו ב-1% (או 1.917 מיליארד שקל) ל-203.99 מיליארד דולר, לעומת 205.907 מיליארד דולר בחודש אוגוסט. בכך היתרות מהוות 46.3% מהתמ"ג.

בנק ישראל רכש למעשה כ-1 מיליארד דולר גם בחודש ספטמבר. במקביל העברות המגזר הפרטי עמדו על כ-138 מיליון דולר והעברות הממשלה מחו"ל בסך של כ-150 מיליון דולר, אך שיערוכי מטבע בסך 3.21 מיליארד דולר הקטינו בכל זאת את היתרות.

עדיין מדובר ביתרות מט"ח גבוהות מאוד - בסמוך לשיא כל הזמנים, וכמובן עוד מוקדם לומר אם יש כאן שינוי מגמה והיחלשות ההתערבות של בנק ישראל במסחר במט"ח ורק נזכיר כי באוגוסט לפני שנה עמדו יתרות המט"ח של הבנק המרכזי על 161.68 מיליארד דולר, וגם אז היה מדובר בהיקף גבוה בעשרות מיליארדים ביחס לשנה קודם לכן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דולר שקל רציף -0.7% דולר שקל רציף 3.7 -0.7% דולר שקל רציף בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.73 נמוך:3.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  > לשער הדולר היציג לחצו כאן


>>>> הדולר לאן- אייטם מתגלגל - עדכונים שוטפים על הדולר
 

נזכיר כי בעקבות הנפילה בשער הדולר לשפל של 3.11 שקל לדולר באמצע ינואר האחרון הודיע הבנק על תכנית רכישות בסך 30 מיליארד דולר במהלך 2021 ולפני מספר חודשים אמר הנגיד שייתכן והתכנית אף תחצה רף זה. מאז אמנם הדולר חזר להיסחר ברמות גבוהות יותר מ-3.3 שקלים, עדיין נמוך באופן יחסי אבל יותר טוב ליצואנים לעומת שער של 3.11, אלא שמאז הוא חזר שוב לרדת. היום שערו היציג נקבע על 3.228 שקלים. כלומר, רכישות המט"ח האגרסיביות של בנק ישראל לא מצליחות לעצור באופן משמעותי את היחלשות הדולר מול השקל. כן, הוא קונה דולרים בעשרות מיליארדים כדי להשפיע על שער הדולר אבל הבורסות בוול סטריט עולות ולכן הדולר ממשיך להיחלש מול השקל.

הבעיה הגדולה באמת מבחינת השווקים, היא הדפסת הכסף האין סופית של הפד' בעקבות הקורונה, שגורמת לאינפלציה להרים ראש בארצות הברית - ואלה נתונים מאקרו כלכליים שקצת גדולים על בנק ישראל. אל תתפלאו אם יגיעו בהמשך ירידות בבורסה. מבחינת בנק ישראל זה דווקא עשוי להיות חיובי - ירידות יגרמו לאנשים לגדר סיכון, כלומר לקנות דולרים, ואז השער שלו עשוי פתאום לשנות כיוון ולזנק. אז האם זה בעצם אומר שירידות בשווקים טובות לבנק ישראל?

כך או כך, עד משבר הסאב פריים 2008 עמד מאזן הפד' על פחות מטריליון דולר (כ-0.9 טריליון דולר). ברגע אחד, בעקבות המשבר, זינק מאזן הפד' בכ-1.5 טריליון דולר נוספים, ובשנים הבאות המשיך הפד להזרים כסף לשווקים - עד שהגיע ב-2014 לכ-4.5 טריליון דולר. בעקבות התפרצות מגפת הקורונה וההשפעה ההרסנית על העולם, כאשר נרשמו ההתכווצויות הגדולות ביותר בכלכלות העולם מאז מלחמת העולם השנייה, הזרים הפד' לשווקים תוך שלושה חודשים עוד 3 טריליון דולר ומאז מאזן הפד' ממשיך לטפס לאיטו (באופן יחסי) והגיע כבר לכ-8.45 טריליון דולר. (קישור לגרף נע של מאזן הפד')
 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הדולר קורס ובנק ישראל ממשיך לקנות אותו, בסוף אנחנו נפול (ל"ת)
    555 07/10/2021 23:51
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות