"למרות הייסוף בשקל, ספק אם בנק ישראל יוריד את הריבית בקרוב"
שער האירו אירו שקל רציף -0.62% אירו שקל רציף 3.9 -0.62% בסיס:3.93 פתיחה:0 גבוה:3.95 נמוך:3.9 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יורד מול השקל ב-0.6% ונסחר סביב 4.141 שקל. האירו ירד בכ-3% מתחילת החודש, אך מתחילת השנה רשם עליה של כ-10%.
מנגד, הדולר דולר שקל רציף -0.49% דולר שקל רציף 3.71 -0.49% בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.75 נמוך:3.71 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נשאר יציב ונסחר סביב 3.874 שקל. כזכור, אתמול ובשישי עלה המטבע הישראלי כשבמקביל מתנהלת מלחמה בישראל והמערכה בעזה רק מתרחבת.
מאז נאום נסראללה, ממנו ניתן להבין כי בשלב זה המלחמה לא תתרחב גם באזור הצפון (למעט מה שקיים כרגע באזור), הדולר נמצא בעליה. כמובן, כל התרחבות נוספת של המלחמה, לרבות הצטרפות מדינות אחרות או מנגד, הסכם על הפסקת אש או החזרת השבויים, יכול לשנות את התמונה.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, טוען כי למרות הייסוף ספק אם בנק ישראל יוריד את הריבית בקרוב. לדבריו: "מסיכומי דיוני החלטת הריבית בבנק ישראל עולה שהפיחות בשקל (והעלייה בפרמיית הסיכון) כתוצאה מהמלחמה היו הגורמים העיקריים שתרמו להחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי. דבר שגם הודגש בדברי הנגיד במסיבת העיתונאים ובדברי המשנה לתקשורת".
עוד הוא אמר: "השבוע בנק ישראל הכריז על הקלת נוספת לעסקים קטנים (וזעירים) שנפגעו מהלחימה שיוכלו לקבל אשראי בתנאים משופרים. בנק ישראל הקצה סכום של עד 10 מיליארד שקל לתוכנית כאשר חלק מהסיכון 'לוקח' בנק ישראל על ידי הלוואות מקבילות למערכת הבנקאית בריבית משתנה של ריבית בנק ישראל מינוס 1.5 נקודת אחוז, זאת כנגד הלוואות שהבנקים יעניקו לעסקים. נוסף על כך, קיימים דיווחים בתקשורת על כוונת הממשלה להגדיל משמעותית את ההוצאה הציבורית (מלבד ההוצאה הישירה על המלחמה) ללא איזונים פיסקאליים משמעותיים (כגון שימוש בכספים הקואליציוניים וצמצום מספר השרים). להערכתנו, שתי תוכניות אלו (הסיוע הממוקד לחלק מהגופים העסקיים שנפגעו והגדלת ההוצאה הציבורית) מרחיקות את המועד בו בנק ישראל יוריד את הריבית. יחד עם זאת, אם נמשיך לראות התחזקות של השקל לא ניתן לפסול הפחתה מדודה של 0.25 נקודת אחוז בריבית בנק ישראל".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו, אמר כי "היצעי המט"ח של תחילת החודש הקלנדרי תומכים בעודפי ההיצע והיחלשות הדולר. להערכתנו, על רקע אי הוודאות הגבוהה באשר להשלכות המלחמה ועתיד התמרון הקרקעי, פוטנציאל ייסוף השקל בשלב הנוכחי נותר מוגבל. בראייה לטווח הבינוני, לדולר פוטנציאל תנועה בטווח שערים רחב של 3.83-4.12 שקל. הגירעון התקציבי והלחצים האינפלציוניים, במיוחד בעקבות הפיחות החד, צפויים לאתגר את משרד האוצר ובנק ישראל ולחייב שינויים בתקציב המתוכנן ל-2024".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בנק ישראל חייב להעלות את הריבית !נחשון 08/11/2023 04:21הגב לתגובה זו1 0אחרת אנחנו נשלם מחיר כבד על האינפלציה .באינפלציה צריך להילחם ללא שום רחמים אחרת היא עלולה להצאת משליטה ולעשות לנו קטסטרופה כלכלית . גם כך המלחמה הזאת תעלה לנו ביוקר ,האוייבים יודעים שללא כלכלה חזקה אין צבא חזקסגור
-
1.בנק ישראל מנסה להילחם באינפלציה ע"י תיסוף השקל,זליג 07/11/2023 15:25הגב לתגובה זו0 0אבל את האינפלציה מייצרת הממשלה והסקטור הציבורי.סגור