הפועלים על הפחתת הריבית בארץ: "המהלך אינו מפחית את האיום הנשקף לשוק מהכלכלה הגלובלית"

כלכלני בנק הפועלים ובנק לאומי סוקרים את המסחר המקוצר ונותנים את המלצותיהם
 | 
telegram

השווקים בארץ ובחו"ל התאפיינו גם השבוע בתנודתיות רבה. כלכלני לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי "השוק המקומי הגיב בירידות חדות לעובדה שאישור תוכנית החילוץ לא הציל את וול סטריט."

בפועלים מציינים את הפחתת הריבית ע"י נגיד , סטנלי פישר, שהביאה לעליות בבורסה המקומית, שכן הפעולה "מעניקה את התחושה שבנק ישראל מנסה לשלוט במצב", אך מציינים כי "המהלך אינו מפחית את האיום הנשקף לשוק מהנעשה בכלכלה הגלובלית."

שוק המניות

בלאומי מעריכים כי התנודתיות תישאר עמנו זמן מה, וכי נראה שאין בכוחה של תוכנית הממשל האמריקני, להחזיר את אמון המשקיעים: "ירידות השערים גרמו למשקיעים להבין שאין בכוחה של פעולה חד פעמית לעצור את משבר האמון, ושבוע המסחר בשוק המקומי החל בירידות חדות."

ביטוי נוסף ללחץ בשוק, לטענתם, "בא בדמות מחזורי המסחר הגבוהים, שהסתכמו בממוצע יומי של כ- 2.4 מיליארד שקלים, לעומת כ-2 מיליארד שקלים מתחילת השנה."

כלכלני לאומי מציינים את קבוצת דלק "שהודיעה כי היא בוחנת את האפשרות לחלק לבעלי המניות שלה את מניות חברת הבת דלק נדל"ן". בתגובה זינקה מניית דלק קבוצה ב-16% והאג"חים בממוצע כ-25%.

בפועלים מציינים, "לנוכח רמת הסיכון הגבוהה באפיק המנייתי" להתמקד במניות היציבות יותר, בעיקר "בענפים דפנסיביים כמו ענף התקשורת, יצרניות מזון ויצרניות אנרגיה.

בשבוע המסחר המקוצר מדד המעו"ף רשם ירידה שבועית של 5.81%, מדד ת"א 75 ירד השבוע כ-4.75%, מדד הבנקים צנח בכ-5.6%, ולעומתם, עלה מדד הנדל"ן 15 בכ-6%. יצוין, כי המסחר האחרון השבוע, זינק המדד בשיעור החד של 19%.

שוק האג"ח

כלכלני בנק לאומי נותנים בסקירתם "עדיפות להשקעה באגרות חוב ממשלתיות שקליות לטווח בינוני-ארוך". לעומתם, בפועלים טוענים כי "בשל ציפיות האינפלציה הגבוהות יחסית ולאור החשש מעודף הנפקות ממשלתיות, אנו סבורים כי הצמודים הארוכים פחות כדאיים להשקעה בתקופה הנוכחית."

"ציפיות האינפלציה הגלומות בצמודים הבינוניים ירדו מדרגה במהלך השבוע האחרון ועומדות כיום על 1.4%-1.7%בלבד" אומרים בבנק הפועלים, ולפיכך ממליצים לעליהם להשקעה, "כמרכיב עיקרי באפיק הצמוד."

בסקירות שני הבנקים מציינים עלייה ברמת הסיכון בהשקעה באג"ח קונצרני לנוכח החרפת המשבר, בעיית הנזילות, וההאטה הצפוייה, אך בפועלים מציינים כי "נוצרו הזדמנויות השקעה בחלק מאגרות החוב הקונצרניות לטווחים הבינוניים, המדורגות גבוה", אך מוסיפים כי "יש להתאימן לפרופיל הסיכון של הלקוח, ובמשקל נמוך."

בתוך כך, נותנים בלאומי עדיפות לאפיק השקלי על פני הצמוד: "על אף הירידה החדה שנרשמה לאחרונה בציפיות האינפלציוניות הנגזרות משוק ההון, אנו מעריכים כי מגמה זו תימשך נוכח הצפי להעמקת ההאטה בעולם ובישראל, ובשל ההערכה להמשך ירידת מחירי הסחורות."

שוק המט"ח

בגזרת המסחר במטבעות אומרים בפועלים, ה"שקל יושפע בעיקר מהתפתחויות במסחר בדולר מול מטבעות אחרים בעולם, ומהתנהגות שוקי המניות." בקשר להתחזקות הדולר מוסיפים כי "התפשטות המשבר מחוץ לגבולות ארה"ב, הן מהיבט פיננסי והן מהיבט כלכלי, מדגישה כי 'הדשא של השכן אינו ירוק יותר'."

בין הגורמים המקומיים התומכים בהיחלשות השקל מציינים בפועלים את "הקיטון בעודף בחשבון השוטף והמשך רכישות המט"ח על ידי בנק ישראל." לעומת זאת, טוענים הכלכלנים, "פער הריביות בין השקל והדולר, אשר נותר רחב יחסית, וחזרת כספים הביתה מספקים תמיכה" לשקל.

בסיכום שבועי, הדולר התחזק בשיעור של כ-1.1% מול השקל, ובשיעור של 1.8% מול האירו.

* הסקירות פורסמו ביום שלישי בשל יום הכיפורים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות