כלכלני בנק לאומי: "התחזקות הדולר מול השקל תימשך בטווח הקצר"

על אף החוזקה היחסית שהפגין השבוע השוק המקומי, בלאומי מעריכים כי בטווח הקצר השוק יתנהל בקורלציה לשווקים בעולם. "חברות רבות נסחרות במחירים המשקפים להם ערך נמוך מערכן הכלכלי", מציינים, אך מוסיפים כי ההאטה והפחד ימשיכו להשפיע
 | 
telegram

"השבוע בלט השוק המקומי בהתנהגות רגועה יחסית לטלטלה מעבר לים", כך בחרו כלכלני לאומי לפתוח את סקירתם השבועית, לאור החוזקה היחסית שהפגין השוק המקומי, כשלא נכנע השבוע לירידות הקיצוניות בשווקים בחו"ל.

למרות זאת, בלאומי דבקים בהערכתם כי בטווח הקצר השוק המקומי יתאפיין בתנודתיות תוך קורלצייה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים. כמו-כן, בלאומי ממשיכים להעריך גם השבוע כי "אלמנטים פסיכולוגיים ימשיכו להשפיע באופן משמעותי על התנהגות המשקיעים."

השבוע פורסם מדד המחירים לחודש ספטמבר, שהפתיע ונותר ללא שינוי, זאת בעוד שההערכות היו כי המדד יעלה בכ-0.4%. היוותרותו של המדד ברמתו מעידה על ההאטה הנמצאת בפתח, שעליה מבשרים גם מחירי הסחורות היורדים. בנוסף, הישארות המדד ברמתו הגבירה את הציפיות להפחתת נוספת, בהתאם לציפיות דומות ברחבי העולם.

שוק המניות

בלאומי חושבים כי מחירי מניות רבות בשוק הינם אטרקטיביים, זאת לאור הערכתם כי "חברות רבות נסחרות במחירים שמשקפים להם ערך נמוך מערכן הכלכלי." עם זאת, מוסיפים בלאומי כי השוק המקומי יושפע בטוח הקצר מההאטה העולמית, ומעוצמת הפחד הקיימת בשווקים.

בסיכום שבועי, מדד המעו"ף רשם ירידה של 5.88%, כשמדד ת"א 75 איבד 6.45% מערכו. מדד הבנקים ירד בכ-3.33% ומדד הנדל"ן 15 ירד בכ-8%. מחזור המסחר הממוצע השבוע עמד על כ- 1.6 מיליארד שקל, זאת לעומת ממוצע של כ- 2 מיליארד שקל מתחילת השנה. נציין כי השבוע ימי המסחר היו קצרים מהרגיל בעקבות החג.

שוק האג"ח

בהתייחס לשוק איגרות החוב, בלאומי ממליצים כרגע על השקעה באגרות חוב שקליות לטווח בינוני-ארוך.

מכיוון שההאטה צפוייה לפגוע בסקטור העסקי, מתעדפים בלאומי את האג"חים הממשלתיים על פני הקונצרניים: "לנוכח החרפת משבר הנזילות בעולם וההאטה הצפויה בצמיחה המקומית העלולים לפגוע בפעילות הסקטור העסקי, יש לתת כיום עדיפות להשקעה באגרות החוב הממשלתיות." בלאומי צופים כי האג"חים הקונצרניים ימשיכו להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבץ עם נטייה לירידות.

"מדדי התל בונד עלו וירדו בשיעורים חדים שלא היו מביישים אף מדד מניות", כך נאמר בסקירה. השבוע מדד התל בונד 20 והתל בונד 40 עלו ב-2.73% ו-3.87% בהתאמה.

כמו כן, על אף הירידה החדה שנרשמה לאחרונה בציפיות האינפלציוניות הנגזרות משוק ההון, כלכלני לאומי מעריכים כי המגמה תמשך, זאת נוכח הצפי להעמקת ההאטה בעולם ובישראל, ובשל ההערכה להמשך ירידת מחירי הסחורות.לכן, טוענים בלאומי, "עדיין קיימת עדיפות מה לאפיק השקלי על פני זה הצמוד."

בעקבות הצפי להמשך הפחתת הריבית במשק המקומי, בלאומי מעריכים כי ניתן לשמור על בינוני-ארוך ברכיב השקלי בתיק. עוד מציינים כי "למשקיעים באפיק השקלי קיימת כדאיות להשקעה באגרות חוב בעלות טווח בינוני - ארוך (מח"מ של 4-7 שנים)." למשקיעים באפיק השקלי הצמוד, אומרים בלאומי, קיימת עדיפות להשקעה באגרות חוב בעלות טווח בינוני (מח"מ של 5-7 שנים).

תשואות המק"מים המשיכו לרדת גם השבוע, והגיעו לרמה של כ- 3.3% היום, לעומת כ- 3.64% בסוף השבוע שעבר. מקור הירידה בתשואות בציפיות להפחתת ריבית נוספת, אך סיבה נוספת היא "בהיות אפיק זה נזיל ובטוח, המהווה מקור מפלט בעיתות של תנודתיות כה חדה."

שוק המט"ח

בגזרת המט"ח מציינים בלאומי את ההתפתחות מהותית השבוע, בה רשם השטר הירוק התחזקות של כ- 5.8% לעומת השקל, במחזור גבוה יחסית. כלכלני לאומי מעריכים כי התחזקות הדולר מול השקל תימשך בטווח הקצר.

העליה בערכו של הדולר התחזקה השבוע לאחר פרסום המדד, שכאמור העלה את ההסתברות להורדת ריבית. בלאומי מעריכים כי מקור התחזקות זו "הינו בשל התחזקות הדולר בעולם, אך גם בשל היות הדולר עדיין כמטבע שנתפס כמטבע בטוח."

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות