נדל"ן ירוק: "מחירי דירות בבנייה ירוקה ישמרו על ערכם ויפתחו פער חיובי בהשוואה לדירות אחרות"
בפברואר אשתקד החלה הבנייה הירוקה בישראל לצבור תאוצה, כאשר הערים הגדולות בישראל, החברות בפורום ה-15, הצטרפו לאמנה הבינלאומית של ארגון ICLEI להפחתת זיהום האוויר ולהגנת האקלים העולמי. ובכך נטלו על עצמן 15 הערים מחוייבות מפורשת להצבת יעדים כמותיים ברורים להפחתת פליטות גזי החממה וזיהום האוויר בעיר, ולהכנת תוכנית פעולה עירונית שתביא להגשמת יעדים אלה.
שכונה ירוקה הינה שכונה הנבנית תוך תשומת לב ודגש מיוחד על מרכיביה הסביבתיים, הן בהיבט המבני (שימושי קרקע, קווי בניין, אקלים הבניין, אוריינטצית המבנה) והן בהיבט הסביבתי (מניעת השפעות הדדיות שליליות של השכונה על הסביבה ושל הסביבה על השכונה), זאת תוך שימוש בשיטות למניעת רעש, זיהום אוויר, מים וקרקע (חיסכון באנרגיה, שימוש במקורות אנרגיה נקיים וכדומה) וכן הרחבת מגוון חומרים למחזור (מי נגר עילי, חומרי בנייה, התקנת מכלים להפרדת פסולת במקור ועוד).
"בנייה ירוקה זה לא עוד טרנד, אלא הכרח המציאות", מציינת ד"ר רינה דגני, מנכ"ל גיאוקרטוגרפיה. לדבריה, למעלה ממחצית רוכשי הדירות מייחסים חשיבות רבה לבנייה ירוקה. "אומנם, הבנייה הירוקה עשויה לייקר את העלות בכ-5%, כלומר בכ-9000 עד עשרת אלפים דולר לדירה ממוצעת, אולם לכ-60%מהרוכשים הפוטנציאלים קיימת נכונות לשלם תוספת זו כדי לגור בסביבה ירוקה", מציינת דגני.
איל גלעד, שמאי מקרקעין ויזם הבונה את פרויקט view בשכונה הירוקה בכפר סבא, מציין כי כיום מתחילות הרשויות המקומיות לכלול בהיתרי הבנייה גם דרישות ירוקות, המעלות את עלות הבנייה בלפחות 5%. להערכתו, בתוך כ-3 עד 4 שנים הדרישות הירוקות יהפכו לחלק מהסטנדרט, לכן מחירי דירות בבנייה ירוקה ישמרו על ערכן, ואף יפתחו פער חיובי בהשוואה לדירות שאינן בבנייה ירוקה.
אחת החלוצות בבנייה ירוקה היא כפר סבא, בה הולכת ונבנית בימים אלו שכונה על פי תב"ע ירוק. (במערב העיר, סמוך למחלף). על פי התכנון ייבנו בשכונה כ- 5000 יחידות דיור בבנייה רוויה, בגודל דירה ממוצע של 107 מ"ר, וכן 150,000 מ"ר תעסוקה. השכונה מתוכננת על שטח של כ-1350 דונמים, מתוכם ההקצאה לשטחים ירוקים עומדת על 417 דונמים.
ראש עיריית כפר סבא, יהודה בן חמו, מציין: "השכונות הירוקות מהוות חלק אינטגרלי מהעיר כפר סבא ותוכננו כחלק מהמארג הכולל של העיר, תוך שמירה על עקרון רצף ההתחדשות, לפיו יש למנוע מצב של הזדקנות העיר ונטישת הדור הצעיר. על מנת לממש עיקרון זה ולמנוע מצב בו מתוכננת יחידת שטח עצמאית מנותקת המשרתת את עצמה ומשאירה את העיר ללא פוטנציאל ההתחדשות החיוני, הושם דגש רב על חיבור השטח המתוכנן לשכונות העיר בכל הרמות".
"מדובר בפעם הראשונה בה התב"ע עצמה מתווה את הנושא האקולוגי, נושא בעל חשיבות גבוהה, שלדעתי יתפוס תאוצה והכרה בשנים הקרובות. חברות בנייה פרטיות, אינן יכולות להרים פרויקט בסדר גודל כזה, לבדן, בטח שלא בצורה רצינית, ללא תמיכת העירייה והרשויות", מציין אבי זיתווני, מנכ"ל א.זיתוני, הבונה 200 יחידות דיור בשכונה הירוקה.
"מסקר שערכנו זה עתה, בקרב קהל היעד של הפרוייקט, עולה כי האוכלוסייה שתגיע לשכונה היא בעלת פוטנציאל גבוה, והבנה ערכית טובה של הנושא האקולוגי. אוכלוסייה זו תהיה מוכנה לשלם עד 15% יותר, בממוצע מעל מחיר הדירה, על מנת לקבל ערך מוסף של מגורים בשכונה ירוקה" מסכם אבי זיתוני.
גיל שנהב, אדריכל ושותף במשרד כנען שנהב אדריכלים, הממונה על הפרויקט מוסיף: "הטרנד החם ביותר כיום בחו"ל בכנסים ובאירועים בנושאי בנייה ותכנון הוא הנושא האקולוגי. במסגרת למידת הנושא, נסענו לאמסטרדם לאחרונה ושאבנו השראה מפרוייקטים חדשים שנבנו בסמוך לנמל אמסטרדם, כמו למשל: "בורינאו איילנד".
עוד מציין שנהב: "בישיבות האחרונות, על סדר היום של הפרוייקט העלנו בין היתר את הנושאים הבאים: ניצול של אוצרות טבע כמו אנרגיה סולארית באמצעות קולטים על גגות המבנים לתאורת החללים הציבוריים, ניצול מושכל של משאבים קיימים, כמו שימוש במי המזגנים להשקיה, נבדקו עלויות של מתקן ראשי לטיהור מים בכל המבנים, וכן נבדקים חומרי בנייה מחומרים ממוחזרים לפיתוח הסביבתי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה