אימפריית האג"חים הצמודים
בתקופה זו פותח בישראל מכשיר השקעה ייחודי יחסית ? צמוד מדד. מכשיר זה נתן לציבור המשקיעים הגנה על שחיקת כספם מול עליית המחירים, ובעצם שימור ערך הכסף בעולם בו השטר מאבד מערכו כמעט בכל יום. המשקיעים והחוסכים בישראל אימצו את מכשיר הזה בחום, וכך האג"ח צמוד המדד הפך לאפיק ההשקעה המקובל ביותר הן באפיק הממשלתי והן בקונצרני.
העולם, כך מספרים לנו כולם, צועד במרץ לקראת איבוד האמון בשטרות. הדפסת הכסף המאסיבית מצד הממשלות, בצירוף אובדן האמון במערכת הבנקאית, גורמת ליותר ויותר אנליסטים (אישית אני מתנגד נחרצות לדעתם) להמליץ על הזהב כמכשיר ההשקעה האולטימטיבי כנגד סיכון איבוד ערכו של השטר (לא משנה באיזה מטבע מדובר).
משקיעים רבים בעולם מחפשים נכסים צמודי מדד לשם הגנה מתופעת עליית האינפלציה שצפויה להתרחש בשנים הקרובות. ורק כאן בישראל, המקום בו מכשיר ההשקעה הזה הוא הנפוץ בעולם, לא מייחסים למרכיב ההצמדה את הפרמיה המגיעה לו.
בחודשים האחרונים בהם הארתי את תשומת לבכם לשוק אג"ח הקונצרניות, דבר אחד היה עקבי והוא מרכיב ההצמדה. בין אם הצמדה למדד ובין אם הצמדה למט"ח, החשיבות להצמדה זו היא כפולה - הראשונה היא שלהערכתי שני בסיסי ההצמדה הללו ימשיכו לטפס לאורך זמן המט"ח לפחות בשנה הקרובה ומדד המחירים בשנים הקרובות. והשני מפני שהם מספקים אופציית הגנה אוטומטית כנגד סיכוני קטסטרופה.
הנחת העבודה הרווחת בשוק לגבי האינפלציה בישראל, כפי שהיא משתקפת מפערי המחירים בין האג"ח הצמוד לעומת השקלי, הינה של 0.4% לשנה, אינפלציה שנתית ממוצעת של 0.65% לשנתיים ואינפלציה שנתית ממוצעת של 1.05% לשלוש שנים. להערכתי, ציפיות אלו מאוד נמוכות לעומת המצב הצפוי בפועל, בו בתום שלוש שנים, לדעתי, תסתכם האינפלציה ביותר מכפולה (הערכה של אינפלציה ממוצעת של 2% לשנה) בהתאם להערכות .
אותם יועצים המציעים לכם להתרחק מהאפיק הצמוד בגלל מדדים נמוכים/שלילים בחודשים הקרובים, מבחינתי אינם מוגדרים כמשקיעים אלא כסוחרים. ללקוח הממוצע כמו גם למשקיע המקצועי הממוצע אין יכולת לאורך זמן לתזמן שוק כלשהוא, ולכן, למשקיעים מבינכם, בעלי אורך נשימה, אני ממליץ להתבונן לטווחים ארוכים יותר ולהשקיע באפיק הצמוד וזאת מכיוון שלא משנה באיזה מכשיר אתה משקיע וכמעט ולא משנה לאיזה תקופה, חשוב להיות בתקופה שבה הדפסת הכסף בשיאה ורמת אי הוודאות כה גבוהה, מבוטחים מפני אינפלציה.
דעתי לגבי סוג המכשיר הצמוד שבו עליכם להשתמש כבר ידועה לכם. זהו אותו תיק אג"ח שהצגתי לכם במהלך החודשים האחרונים. וראו איזה פלא, מי שעוקב אחר ההתנהגות של אותן אג"ח מדוברות (קצרות ואיכותיות להגדרתי) מגלה שתיק זה מניב יפה שנעה בין5%-10% צמוד, בסטיית תקן נמוכה, וסחירות סבירה לחלוטין. ולכן המלצתי לכם להמשיך ולהשביח את תיק הנכסים הנ"ל שמונה אג"ח חוב כגון: גינדי אג"ח א', גילץ ב', בית הזהב א', לודן, פרשקובסקי א', איי.אי.אס, בי.ג'י.איי, מנדלסון א' ודומיהם, להקפיד על פיזור רב (לא יותר מ 1%-2% בסדרה) וכך לעבור את 2009 בשלום.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה