נתפסו על חם: תחנת "פז קרסו" מכרה דלק ובו פי 19.5 מכמות המים המותרת

התחנה שנתפסה היא הרביעית שנתפסת בתקופה האחרונה, ומאז יישום החוק החדש ● השר בן אליעזר: נמשיך באכיפה המוגברת למען הציבור
 | 
telegram

החל מתחילת חודש ינואר השנה, מחויבות כל תחנות הדלק לממן בדיקות תקופתיות של איכות הדלקים, המבוצעות בידי מעבדה חיצונית ניטראלית במטרה להגביר את האכיפה, להעצים את מספר בדיקות איכות הדלק הישראלי ולמזעור תופעת מהילות הדלקים.

ביום לפני יומיים בשעה 13:45, ניטלה דגימת סולר תחבורה ע"י "המעבדה במכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה" מתחנת "פז קרסו" בשדרות ההסתדרות בצומת וולקן בחיפה, לצורך בדיקת התאמת הדגימה לתקן הישראלי של סולר תחבורה.

המעבדה דווחה למשרד התשתיות כי דגימת הסולר שנבדקה הכילה כמות של 3900 מ"ג לק"ג של מים במקום מקסימום 200 מ"ג לק"ג כנדרש בתקן.

מנהל מינהל הדלק הורה לתחנה להפסיק את מכירת הסולר, לפנות את הסולר הפגום מהתחנה ולהזמין סולר חדש. הרשאה לחידוש המכירה מותנית בביקורת נוספת שתיערך בתחנה, לקיחת דגימות חדשות, העברתן למעבדה וקבלת תוצאות התואמות את דרישות התקן.

השר בנימין (פואד) בן אליעזר מציין כי "החוק החדש מהווה אבן דרך חשובה על מנת שהאכיפה על תחנות הדלק תיעשה באופן מקיף הרבה יותר. אני מקווה שכלל תחנות הדלק יעמדו בתקני איכות הדלק, אנחנו מצידנו נמשיך באכיפה המוגברת למען ציבור הצרכנים".

"תחנת דלק אינה מורשית למכור דלק מבלי שערכה הסכם לבדיקת דלקים עם מעבדה חיצונית", מסביר חן בר יוסף, מנהל מינהל הדלק במשרד התשתיות הלאומיות. "המעבדות בודקות את איכות הדלק באופן אקראי וללא התראה שש פעמים בשנה, בנוסף לבדיקות אותן עורך המשרד". כיום לאחר יישום החוק, מספר בדיקות בכל תחנה צפויות להגיע בממוצע לפי 3 ממספר הבדיקות עד כה.

השבוע פורסם כי בבדיקות שנערכו בתחנות 'המפרש' בראשון-לציון, 'פז' (ד.אפרתי ובניו סוכנות פז בע"מ), שברחוב פייר קניג בתלפיות בירושלים, ו-'סונול' במושב נהורה נמצא סולר עם שיעור גופרית גבוה מהמותר בתקן.

הגברת האכיפה מתאפשרת הודות לחוק שעבר בכנסת ב-2008 אותו יזמו אותו חברי הכנסת מאיר פרוש וניסים זאב, בעידוד ובדחיפה של שר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן אליעזר והודות לתקנות אותם קבעו גורמי המקצוע במשרד.

החוק מחייב את התקשרות התחנות עם המעבדות החיצוניות ומגביר את הענישה בתחום. הקנס על היעדר חוזה עם מעבדה חיצונית, הינו 67 אלף שקל ליום, והקנס על מכירת דלק מהול הינו עד 300 אלף שקל (בניגוד לאלפי שקלים בודדים לפני החלת החקיקה) והשבתת המשאבה עד לבדיקה מחודשת.

התחנות שנתפסות כשהן אינן עומדות בתקן הדלק, מפורסמות באתר משרד התשתיות הלאומיות באינטרנט וכמו כן מדווחות לאמצעי התקשורת.
כיום פועלת בארץ מעבדה מורשית לבדיקת בנזין וסולר, "המבדקה הכימית" בבית העמק, וכן מעבדה נוספת לבדיקת תקן הסולר בלבד הנמצאת "במכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות