המצב החדש שוב יוצר צורך של הסוחרים ב'מטבע מפלט'
יום שלישי שעבר המדדים האמריקאים עלו ב-3% ובכך סגרו עליה מרשימה של כמה שבועות. עקומת העלייה של המדדים כמו שהייתה בשבועות האחרונים הייתה בזוית חדה כל כך שכבר שנים לא הייתה ובטח שלא לאורך זמן ארוך כל כך.
באותו שבוע הזרז של העלייה הגיע מ-Wells Fargo שדיווח על הכנסות גדולות מהצפוי וגרר אחריו את כל סקטור הפיננסים עם תקווה שיצא מהביצה הטובענית. אך הימים האחרונים לא היו מדהימים באותו מידה, אבל עדיין היו חיובים (אופייניים לימים של חגים).
לא מפתיע שהבנקים מתמקדים בשירותים העיקריים שלהם (הלוואות) מאז תוכנית ההאצה של הממשל האמריקני. הם צריכים להרוויח הרבה כסף, בייחוד כשריבית ה'פד' עומדת על 0.25%, הם לוקחים מרווחי נאים ביותר - לאורך תקופה זה יחזק את האופטימיות ואת התוצאות.
בחודש האחרון החל תהליך רגיעה מהפאניקה שפקדה את השווקים (אפשר לראות את זה יפה ב VIX שסוחרים רבים יושבים אליו שורט בציפייה לרגיעה). הדעה הרווחת אצל האנליסטים הוא צפי לעוד מהומות, קרי תנודתיות בשווקים, אבל בסופו של דבר זה הכול תלוי בצמיחה ובהתפתחות שתבחן דרך התמ"ג והמהלכים שימשיך לבצע ברק אובמה כדי להמריץ את המשק. אך כנראה ניתן לומר שלא ניראה עוד כאוס כלכלי עוצמתי כמו זה שרק עברנו.
ההפתעה הגיעה משוק המטבעות ששיתף פעולה עם האופטימיות החדשה שנוצרה והדולר עלה ב-1.3% מול היורו וכמעט אחוז מול היין. המצב החדש שנוצר יוצר צורך של הסוחרים למטבע מפלט ומחזיר את צורת ההסתכלות של הסוחרים מבחינת ריביות ומעגל הכלכלה למה בטוח ולא מה כדאי.
חוץ מהמטבע האוסטרלי והניו זילנדי, כל מסחר הריביות כבר לא אטרקטיבי והמצב הזה יישאר כנראה עוד זמן מה. הסוחרים של המסחר הטכני והפונדמנטלי מתמקדים בטווח הקצר. שני סוגי הסוחרים חוזרים לבחינת המפה לפי נתונים של שוק רגיל ולא של פאניקה. אבל הסיכון שהם מוכנים לקחת גדל ונקודה נוספת מעניינת, המסחר חוזר לאיטו לעבוד לפי הודעת כלכליות לעומת תקופת המיתון שבה לא סחרו לפי הנתונים הכלכליים שהתפרסמו.
ביום שלישי התפרסם נתון הסחר של ארה"ב: גירעון של 26 ביליון דולר. נתון שנראה חיובי, אבל הירידה הגיעה בעיקר בגלל נפילת היבוא. אפשר ללמוד מזה שהצרכנים עדין חוסכים ולא חזרו לצריכה רגילה לפחות כך פירשו הסוחרים את המצב והיורו דולר עלה ל 1.33. השוק כבר קיבל גם את המצב העכשווי בתור נקודת התחלה. נתוני האבטלה גדלו שוב ל 600 אלף מובטלים, שבוע עשירי ברציפות והשוק לא הגיב.
למרות כל הנתונים הרעים שארה"ב ממשיכה לספוג, היורו-דולר עשה את דרכו לאזור ה-1.3160. אפשר בבירור לראות שהתחזקות הדולר נעשית בווליום מאוד גבוה ואילו ההיחלשות שלו נעשית בווליום נמוך.
לסיכום, מוקדם להגיד שיצאנו מהמשבר אבל כן אפשר לצפות לפי המחזורים וגם ולפי התנהגות הסוחרים שמחפשים את הטוב בנתונים האמריקנים דבר שכנראה נותן למטבע האמריקני סיכוי נוסף להתחזקות בתקופה הקרובה.
*יועד דרוז הינו מנהל חדר המסחר ב-Real Stream Trading.
**אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור בשוק המט"ח והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה