כלכלני הפועלים: "להמשיך ולבנות פוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך הקפדה על פיזור רחב"

"השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, יש להגדיל את מרכיב הנזילות בתיק ההשקעות באמצעות השקעות שקליות קצרות"
 | 
telegram

המגמה החיובית ממשיכה לאפיין את שוק המניות המקומי, בהשראת מגמה דומה בשוקי העולם. העליות בעולם מוסברות באינדיקטורים כלכליים מסויימים בארה"ב, לפיהם חלה התמתנות בקצב ההאטה הכלכלית. הציפיות המוקדמות לתוצאות "מבחני הלחץ" של הבנקים בארה"ב תרמו לאוירה החיובית הגלובלית, כשבישראל ניתן להוסיף גם את נתוני מדדי אמון הצרכנים, אשר משקפים התאוששות מסויימת ברמת הבטחון של הצרכן הישראלי.

כלכלני בנק הפועלים מציינים, בסקירת סוף השבוע שפרסמו, כי "בטווח הקצר יתכנו ירידות שערים, כפי שנרשמו באמצע חודש אפריל, לצורך מימוש רווחי העליות האחרונות. עם זאת, בטווח הבינוני רמות המחירים הנוכחיות וההערכות כי הדרדרות הכלכלה הגלובלית נמצאת במגמת בלימה, עשויות להחזיר את המגמה החיובית לשווקים".

בפועלים ממליצים, לכן, "להמשיך ולבנות פוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של הלקוח, והתחשבות ברמת התנודתיות הגבוהה של שוקי המניות בתקופה זו. כמו כן, אנו סבורים כי נוכח הסיכון שעדיין שריר וקיים בשוק, ההשקעה דרך מדדי המניות המרכזיים עדיפה על פני ההשקעה במניות בודדות בזכות הגדלת הפיזור".

לגבי שוק האג"ח סבורים בפועלים כי בתקופה הנוכחית יש להגדיל את מרכיב הנזילות בתיק ההשקעות באמצעות השקעות שקליות קצרות. המק"מ בתשואתו הנוכחית מומלץ למשקיעים המבקשים השקעה עם תנודתיות וסיכון נמוכים.

לגבי השחרים סבורים כלכלני הפועלים כי על אף העלייה הצפויה בהיקף הגירעון, המשך רכישות על ידי בנק ישראל ימתנו את עליית התשואות הנוכחיות. "לאור האמור ובהתחשב בתנודתיות המאפיינת את האגרות הארוכות אנו ממליצים לנהל מח"מ השקעה בינוני (1.5-4 שנים) באפיק השקלי".

"עליות השערים שנרשמו באג"ח הצמודות הקצרות בחודש האחרון, וציפיות אינפלציה גבוהות הגלומות בשוק בהשוואה לתחזיות הבנק, מפחיתות את כדאיות ההשקעה באפיק זה וגם בצמודים הבינוניים. השקעה בטווחים הבינוניים עדיפה באמצעות קונצרניות בדרוג גבוה ובמח"מ עד 4 שנים, תוך שמירה על פיזור סקטוריאלי".

לגבי הצמודים הארוכים אומרים בפועלים כי "לאור ציפיות האינפלציה הגבוהות הנגזרות מהצמודים הארוכים ( 2.3% בממוצע), החשש מפני עליית תשואות על רקע הצפי לגידול בגירעון, והערכתנו כי אפיק זה ימשיך להיסחר בתנודתיות גבוהה, אנו ממליצים שלא להשקיע בשלב זה בצמודים הארוכים".

לגבי שוק המט"ח אומרים בפועלים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, הפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר ורכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל. לאור האמור לעיל, אנו עדיין ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך התמקדות בעיקר דולר, המהווה מטבע מקלט מרכזי במשבר הגלובלי".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות