חוזרים למניות הדשנים: כיל משלימה מהלך של כ-25% בשלושה חודשים
במחצית השנייה של 2008 קרסו בחדות מחירי הסחורות ואיתן גם מניות האגרוכימיה. מתחזיות אופטימיות לעליות מחירי האשלג הבלתי פוסקות החלו יצרניות הדשנים לצמצם תפוקות כדי לתמוך במחירים.
אבל, ההתעניינות סביב ענקיות הדשנים גוברת בימים האחרונים על רקע הצפי לשיפור בתנאי הכלכלה העולמית. האנליסטים ב-RBC העלו אמש את המלצתם למניית פוטאש והעניקו של 150 דולר למניה, הגבוה בכ-50% ממחיר הסגירה בבורסת ניו יורק אתמול.
ארגון החקלאות העולמי שיגר שלשום את תחזית היבולים החקלאים עבור השנים 2009-2010. בארגון החקלאות העולמי מעריכים שיבולי הזרעים בהשוואה להיצע יישארו יציבים בשנים האמורות.
ארגון החקלאות מעריך כי יבולי התירס בארה"ב יעלו ל-155.4 בושלים לכל אקר באותם השנים, וזו צפויה להיות הרמה השנייה הגבוהה ביותר בהיסטוריה. בהתבסס על קיצוצי אספקת האשלג עליהן הודיעו חברות הדשנים בחורף ובאביב נוכחי, ההערכות של ארגון החקלאות מביאות לאופטימיות לגבי הפוטנציאל של מניות האגרו כימיה.
בינתיים גם מניית כיל ממשיכה להציג עוצמה ביחס ליתר מניות המעו"ף. היום עולה מניית החברה כנגד הזרם בכ-1%. לגבי תוצאות הרבעון הראשון מעריכים ב-UBS שכיל תציג נסיגה משמעותית בתוצאות לאורך כל הדוח. בשנת 2009 כולה צפויות הכנסות בהיקף של כ-4.9 מיליארד דולר ורווח נקי של 1.17 מיליארד דולר, וב-2010 גידול בהכנסות לכ-6.42 מיליארד דולר ורווח של כ-2.05 מיליארד דולר.
ממשלת סין הודיעה השבוע כי היא מתכוונת להשקיע בשנתיים הקרובות בהגדלת יכולת אחסון התבואות שלה. גלעד אלפר, אקסלנס נשואה אמר כי סין כנראה מתעדת להמשיך ולקנות כמויות ענק של תבואות כדי לתמוך במחירים המקומיים ולהמשיך לתת מוטיבציה לאיכרים הסינים להמשיך ולגדל למרות לחץ המחירים כלפי מטה. סין נאלצת להגדיל את יכולת האחסון כי לפחות בינתיים היא לא מצליחה למכור את מלאי התבואות הענק שאגרה עד כה.
"אם מחירי הסויה בעולם ימשיכו לעלות (אולי אם מצב הכלכלה העולמי ישתפר), הדבר אמור לעזור לסינים להיפטר מהמלאים שאגרו אולם בינתיים צריך לזכור שלפחות חלק ממלאי הסויה האמריקאי שיורד פשוט מחליף מיקום ועובר להיות מלאי סויה בסין", מציין עוד אלפר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה