בראיה לשנה-שנתיים קדימה: 3 מניות שכדאי לשבת עליהן

מיכה צ'רניאק, מנכ"ל בית ההשקעות להבה, מתייחס הפעם לשוק המניות
 | 
telegram

הציפיות, לפחות שלי, למימוש בשווקים, התממשו בצורה חלקית ביותר. שוק האג"ח בעיקר המדינה והמדורגות גבוה אכן התממש בצורה נאה ועדיין ממשיך במסלול הירידות שלו (מספיק להתבונן במה שמתרחש מעבר לים).

הייתי אומר אפילו שהשוק של האג"ח הקונצרנים בדירוגים הגבוהים ביותר מגלה אפילו עוצמה גדולה יותר מזה של האג"ח הממשלתי, מספיק אם נתבונן באג"ח 3 של שטראוס (השקלי) ונשווה אותו לגילון 817, ממנו נגזרת התשואה של 3 של שטראוס, ונגלה אבסורד בשוק אכן יש אג"ח קונצרנים הנסחר בפרמיה על מחירו של אג"ח ממשלתי.

התחושה שעולה מכך שיש גופים גדולים ש"דואגים" לתשואות התיקים שלהם. לפחות מבחינת האג"ח הממשלתי הכיוון כרגע די ברור, אנחנו בסביבה בה ישנה עלייה בסביבת האינפלציה, התיאבון לסיכון עולה ותשואות האג"ח הממשלתי עדיין מתחת לרמתם הממוצעות הרב שנתית.

שוק המניות הוא סיפור אחר. הציפיות האישיות שהיו לי למימוש בסדר גודל של כ 10% לא התממשו. המימוש המקסימאלי שהיה בשוק בשיעור של כ-3% הביא כל פעם לגל קונים שדחפו את השוק לרמות גבוהות יותר מקודם. זה מה שקורה כאשר יש ים של כספים על הגדר והריביות בבנקים הן אפס.

אני נזכר בשיחות שניהלתי עם משקיעים רק לפני כחמישה חודשים ובהן תיארתי בפניהם את פוטנציאל הרווחים בשוק. התשובה שזכיתי לה הייתה "אני מוותר על הרווחים ומעדיף לא להפסיד". רק חמישה חודשים אבל איזה היפוך בתחושה. משנאת סיכון מוחלטת לנטייה ללקיחת סיכונים אפילו מופרזת. בכול זאת הייתי חוזר על ההזהרה הקודמת, שוק המניות זקוק למימוש על מנת שיהיה לו את הכוח לעלות לגבהים חדשים.

לכל המשקיעים המעוניינים בשוק המניות אני מצרף את החלק הבא. הדוחות לרבעון הראשון, להערכתי, היו טובים מהציפיות המוקדמות של הפעילים בשוק. סעיף המימון אמנם היה קריטי בתרומה שלו לשיפור ( אפסית, עליית הדולר וכמובן הרווחים העצומים על תיקי ההשקעות), אבל גם התוצאות התפעוליות היו חיוביות ביחס לציפיות המוקדמות של השוק.

הסיבות לכך רבות אבל הבסיס העיקרי הם צעדי ההתייעלות בהם נקטו החברות והיערכות שלהן למשבר הקשה הצפוי, כאשר נכון להיום, המשבר מכה בעוצמה פחותה ממה שציפו.

הייתי מעוניין להרחיב על מספר חברות אשר הדוחות שלהן צדו את עיני:

1. פלסאון תעשיות - החברה עוסקת בייצור ושיווק אביזרי חיבור לצנרת(מחברים ברזים ואביזרי עזר) המיועדים להובלת נוזלים, גזים ועוד מוצרים לענף הלול ומוצרים נוספים כגון מוצרי סניטציה, חממות ועוד. החברה, בעבר אחת מחביבות המוסדיים, נסחרת במדד תל אביב 75, המשבר פגע בה קשה הן במכירות והן בשחיקת הרווחיות. צעדי ההתייעלות החלו להיות מורגשים ברבעונים האחרונים, הקיצוץ בהוצאות יורגש חזק יותר החל מאפריל.

התוצאות התפעוליות ברבעון הראשון היו דומות לאלו של הרבעון הרביעי. צריכת חומרי גלם יקרים הורידה את הרווח הגולמי ברבעון הראשון לכ 33%, אבל החברה מדווחת על שיפור מורגש החל ממרץ לתוך אפריל-מאי. השיפור הצפוי ברווחיות התפעולית יחד עם העלייה במכירות וכמובן השיפור בסעיף המימון צפויים להביא את החברה לרווח שנתי של כ-70 מליון שקל. רווח זה משקף מכפיל נמוך מ-9 לחברה בתל אביב 75, לא רע ביחס לאלטרנטיבות בשוק.

2. אפקון אלקטרו - החברה פועלת בשני תחומי פעילות. פעילות יצרנית, במפעל בבאר שבע, הכוללת ייצור לוחות חשמל שהינם לוחות חלוקה אשר מקבלים חשמל מכניסה ראשית, מחברת חשמל, ומזינים אותו לצרכנים. ופעילות קבלנית, הכוללת התקנת מערכות חשמל ומכשירנות לתעשייה, תשתיות חשמל למבני ציבור ומשרדים. שנת 2008 הייתה שנה קשה לחברה, מרווח של כ-50 מליון שקל ב-2007 צנח הרווח הנקי לכ-2 מליון שקל בלבד ב-2008. מי שעקב אחרי הדוחות השנתיים ל-2008 יכול היה לראות כיצד נבנה צבר מרשים של הזמנות ל 2009-2010. השאלה הייתה - באילו מרווחים נסגרו הזמנות אלו? התשובה הגיעה ברבעון הראשון.

לחברה צבר הזמנות, נכון ל 31/3/2009, בהיקף כספי של 465 מליון שקל. חלוקת הצבר מבטיחה הכנסות בהיקף ממוצע של 125-140 מיליון בכל אחד מהרבעונים הקרובים ב 2009. הנתונים האלו גוזרים רווח שנתי של כ 30 מליון שקל ב 2009 לחברה בשווי של כ 110 מליון שקל, שוב נתון לא רע לשוק.

3. פלרם - פלרם הינה יצרנית של לוחות קשיחים מ PVC ופולי קרבונט לשימושים שונים, בעיקר לתחום הבנייה, תעשייה וחקלאות. הכוחות שפועלים על תוצאות פלרם דומים בעיקרם לאלו של פלסאון, קרי, האטה עולמית, שינוי מחירי חומרי גלם, מטבעות והוצאות מימון בגין הפסדים בתיקי השקעות. גם כאן שנת 2008 הייתה שנה קשה של ירידה חדה ברווחיות. בניגוד לפלסאון, מהלכי ההתייעלות של פלרם היו איטיים יותר ומתונים יותר ולכן קצב ההתאוששות איטי יותר. אבל הכיוון זהה, החברה מדווחת על שיפור שהחל במרץ לתוך אפריל מאי. שיפור צפוי ברווחיות הגולמית והתפעולית.

מכירות נאות בארה"ב שהחלו במרץ השנה במוצרי תחליפי העץ שלהם והתאוששות באירופה. המכירות של החברה עדיין נמוכות ורף מיליארד ₪ מכירות לא צפוי להישבר השנה. עדיין, מכירות של כ 900-950 מליון ₪ יביאו את החברה לרווח תפעולי של כ 45 מליון ₪ ורווח נקי של כ 30-35 מליון ₪ ב 2009 המהווה מכפיל 9 ושווי שוק המהווה 0.65 מההון העצמי.

זהו פחות או יותר לשבוע זה.

בשבוע הבא בכוונתי להרחיב מעט על תוצאות של חברות נוספות במגזרים שונים כמו חברות בתחום הבד הלא ארוג (על בד, שלאג) חברות מתחום ה IT (כמו טלדור ו-וואן תוכנה) וחברות כמו אזימוט, עליה כבר כתבתי בעבר.


מאת: מיכה צ''רניאק מנכ"ל להבה בית השקעות.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות