הדולר הוסיף השבוע 0.8%: "העלייה בתיאבון לסיכון תביא להיחלשותו של הדולר"

כך לפי לאומי. גם הסנטימנט החיובי כלפי השקל יתרום לירידה בערכו של השטר הירוק. בנק הפועלים נחרץ פחות: "מסחר מעורב בתקופה הקרובה"
 | 
telegram

לאחר שהמטבע האמריקני התקדם אתמול מול השקל, הבוקר הוא המשיך להתחזק קאם כי בשיעור קל יותר, זאת בניגוד למגמה העולמית, לפיה נחלש אל מול האירו והין היפני. במהלך השבוע האחרון הוסיף התחזק הדולר מול השקל ב-0.8%.

עם קביעת השערים היציגים, הדולר התחזק ב-0.184% ונקבע בשער של 3.818 שקל ואילו האירו הוסיף 0.595% ונקבע בשער של 5.4576 שקל. הליש"ט הוסיפה לערכה 0.135% ונקבעה בשער יציג של 6.2896.

בזירה העולמית, הדולר נחלש מול האירו בשיעור של 0.36% ונסחר בשער של 1.4306 דולר לאירו, כשמול הין מאבד הדולר 0.42% מערכו ונסחר תמורת 93.78 ין לדולר.

חתן פרס הנובל, הפרופ' ג'וזף שטיגליץ, אמר היום במהלך כנס בבנקוק כי הדולר אינו בטוח עוד ויש לפעול ליצירתו של מטבע גלובלי חדש. שטיגליץ אף הזהיר מפני עודף הנזילות בשוק המוזרם על ידי הבנקים המרכזיים ואף ביקר את ה'פד' ואת ברננקי העומד בראשו.

השבוע: הדולר נחלש בארץ ובעולם

במהלך השבוע האחרון נחלש הדולר מול השקל קלות על רקע המגמה בעולם במחזורים נמוכים מהממוצע. כזכור, בשבוע שעבר הודיע הנגיד פישר על והחלפתן ברכישות אקראיות. עדות למדיניות החדשה ראינו השבוע, כשלפי הערכות בשוק, רכש דולרים בהיקף של כ-100 מיליון דולר.

גם בעולם נחלש הדולר בסיכום שבועי לאחר שנסחר בתנודתיות גבוהה. בתחילת השבוע, התחזק הדולר עקב פרסום (בסוף השבוע שעבר) שהיה נמוך משמעותית מהציפיות ועורר חששות באשר ליכולתו של הצרכן האמריקאי לתמוך ביציאה מהמיתון. מאידך, ביום רביעי פורסם כי מלאי חביות הנפט בארה"ב ירד בשיעור חד באופן לא צפוי, נתון המצביע על התאוששות הכלכלה האמריקאית שגרם בין היתר להיחלשות השטר הירוק.

המלצות להמשך

על אף התחזקותו הנוכחית של הדולר, כלכלני לאומי מעריכים כי המטבע האמריקני צפוי להיחלש. "העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב הסנטימנט החיובי כלפי השקל יביאו להיחלשותו של הדולר", כתבו בסקירתם השבועית.

בבנק הפועלים נחרצים פחות וצופים מסחר מעורב בתקופה הקרובה, תוך ציון ההשפעה הצפוייה של המסחר בשטר הירוק בעולם ובשווקי המניות. בסקירתם ציינו את התערבות בנק ישראל ופער הריבית המינורי בין ישראל לארה"ב כתומכים בהתחזקות הדולר. בין הגורמים שעשויים להחלישו בזירה המקומית נמצא העודף החשבון השוטף והכלכלה היציבה באופן יחסי בישראל.

ביום שני צפוי הנגיד להחליט שלא להעלות את שיעור הריבית במשק, זאת על אף הנתונים המעידים על , כמו גם סימנים חיוביים על שיפור במצב הכלכלי במשק.

"לאור האמור לעיל, אנו ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי כולל בעיקר דולר, אירו וליש"ט, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט", ממליצים בבנק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות