יו"ר קרן המטבע הבינ"ל: קודם כל הבטחת ההתאוששות ורק אח"כ טיפול באינפלציה
יו"ר הבנק הפדראלי לשעבר, אלן גרינספאן, ויו"ר קרן המטבע הבינלאומית, דומיניק שטראוס-קהאן, חלוקים בדעותיהם בנוגע לסוגיות בכלכלה הגלובאלית. הראשון הביע חשש מהתפרצות אינפלציונית בעוד השני גורס כי יש להבטיח התאוששות ורק לאחר מכן לטפל בבעיות אחרות.
"ליציאה מהמשבר יהיו השלכות ואנחנו צריכים לדבר על אסטרטגיות יציאה מתוכניות החילוץ", קרא יו"ר קרן המטבע בוועידה האירופאית הנערכת ביאלטה שבדרום אוקראינה. "עלינו להבטיח את ההתאוששות לפני שנעבור לטפל באינפלציה", הוסיף שטראוס-קאהן.
מדיניות הממשלות במהלך המשבר הייתה להזריק כמויות אדירות של כסף לכלכליות המקומיות במטרה לאושש את הכלכלה. "בתוך שנתיים שלוש, אנו הולכים להתמודד עם בעיות רציניות", אמר אלן גרינספאן בשיחת וידאו מוושינגטון.
נגיד הפדרל ריזרב לשעבר בן ה-83, שתחת ממשל קלינטון לחץ את הנשיא לשעבר לקצץ בתוכניות הפיסקאליות להורדת שיעורי הריבית על ההלוואות, מזהיר כעת כי "לאינפלציה תהיה השלכה יקרה לארה"ב ולשותפות עימה במסחר".
גרינספאן טוען כי בעיית האינפלציה תהפוך להיות "בעיה פוליטית" כלשונו ולכן יעלה הצורך "ביכולת פוליטית" על מנת להיאבק בה. "הייתי אומר אותו דבר בדיוק על כל בנק מרכזי אחר בעולם", הוסיף יו"ר ה'פד' לשעבר.
גרינספאן לא לבד. על רקע החששות מפני התפרצות אינפלציונית רמז בכיר בפדרל ריזרב, קווין וורש, במהלך סוף השבוע ובסמוך להודעת הריבית בארה"ב, כי הבנק המרכזי יכול להעלות את הריבית מוקדם מהמצופה. וורש, מתווה מדיניות בכיר בבנק המרכזי, מסר בהודעה כתובה כי העלאת הריבית עלולה להפתיע לא רק בתזמון אלא גם בעוצמתה.
נזכיר כי מדד במחירים לצרכן בארה"ב לחודש אוגוסט רשם ירידה של 1.5% לעומת החודש המקביל אשתקד, כך דיווח משרד העבודה האמריקני במהלך חודש ספטמבר. נציין כי המחירים לצרכן רשמו בחודש יולי ירידה של 2.1%, הירידה החדה מאז שהארי טרומן כיהן כנשיא ארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה