עם נעילת המסחר במט"ח: הדולר איבד היום גובה, בסיכום שבועי השיל 0.1%
הדולר סיים את שבוע המסחר בירידות שערים תוך שבמהלך השבוע נסחר השטר הירוק למול השקל בטווח צר יחסית. החלטתו של כאמור, שלא להעלות את הריבית תרמה בתחילת השבוע לחולשת השקל, חולשה שנמחקה היום.
הפיחות שחל במטבע המקומי במהלך השבוע ולפני יום שישי לא לווה ברכישות דולרים מצד הבנק המרכזי שגם השבוע, כמו בשבוע שעבר, המשיך להדיר את רגליו מהמסחר. כלכלני לאומי מציינים כי יש להניח שחוסר התערבות זה נבע הן מכך שהדולר ממילא התחזק ע"י כוחות השוק והן מכך שהתנהגותו של המטבע האמריקאי בשוק המקומי לא חרגה מהתנהגותו בעולם.
על מהלך המסחר היום בזירת המט"ח העולמית אומר מאסאטו מורי, מנהל בכיר במחלקה העסקית של NTT SmartTrade, כי "מגמת הסלידה מסיכון חוזרת על רקע ירידות בשוקי המניות ועל רקע הטלת הספק בקצב ההתאוששות של כלכלת ארה"ב. זה עוזר ליין היפני ולדולר האמריקני", אמר מורי בראיון לבלומברג.
עם נעילת המסחר הדולר היציג נקבע ברמה של 3.766 שקלים, ירידה של 0.37% כאשר האירו ננעל בירידה של 0.19% לרמה של 5.4881 שקלים. בסיכום שבועי נחלש הדולר בכ- 0.1% מול השקל ואילו האירו איבד השבוע 0.9% מערכו למול המטבע המקומי.
בהמשך היום, במרכז הבמה בזירה העולמית יעמדו נתוני דו"ח התעסוקה בארה"ב, וסביר כי רוחות המסחר הן בבורסות והן בזירת המט"ח צפויות לנשב בהתאם לתוצאות נתוני משרד העבודה האמריקני. הכלכלנים בארה"ב מעריכים כי אובדן המשרות בחודש ספטמבר הסתכם בכ-170 אלף ומקביל, להערכתם, שיעור האבטלה בכלכלה הגדולה בעולם טיפס לרמה של 9.8%.
בתוך כך, נראה כי במכלול הגורמים המשפיעים כיום על המסחר בדולר, בארץ ובעולם, קיים משקל מכריע לרעתו, כך גורסים כלכלני בנק הפועלים שמוסיפים כי "אין ספק שההתאוששות הניכרת בכלכלה הגלובלית, הירידה ברמת הסיכון המובילה ליציאה מ"נכסי מקלט" (ביניהם הדולר) והערכות כי הריבית בארה"ב תשמר ברמתה הנוכחית בשלושת הרבעונים הקרובים מפעילים לחץ על הדולר בעולם".
להערכתם, השקל מושפע גם מגורמים מקומיים. "מעבר בנק ישראל לרכישות דולרים אקראיות בהתאם להתפתחויות, הגידול בעודף בחשבון השוטף, יציבות הכלכלה בישראל וציפיות להעלאת נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית, פועלים גם הם להתחזקות השקל למול הדולר".
כלכלני בנק לאומי אוחזים בדעה דומה ומציינים כי "להערכתנו, העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה