פישר לא יורד מהכותרות: דורג בשורה אחת עם הנגידים הטובים בעולם
נגיד ממשיך לקבל כותרות וסיקור חדשותי נרחב, בשבועות האחרונים הופיע תמונתו של פישר כאשר ברקע הופיע תמונה של דולרים או שקלים בשל התערבותו בשוק המט"ח, היום מקבל הנגיד כותרות גם בזירה העולמית, כאשר נבחר לאחד הנגידים הטובים בעולם.
פרופ' סטנלי פישר ובנק ישראל קיבלו את ציון הגבוה ביותר על תפקודם בשנה החולפת ממגזין "גלובל פייננס". פישר ועוד שישה נגידים בלבד קיבלו את הציון הגבוה ביותר, ציון מעורר השתאות בעיקר נוכח השנה הקשה בה נמחקו טריליונים של דולרים וטריליונים נוספים הוזרמו לשווקים במטרה להימנע מתקופת שפל כלכלי נוסף, דומה לזו שהתרחשה בסוף שנות ה-30.
פישר זוכה לציון הגבוה ביותר האפשרי 'A' יחד עם שורה של בנקאים מרכזיים ביניהם גלן סטיבנס, נגיד הבנק המרכזי של אוסטרליה וז'אן לוד טרישה, נגיד הבנק המרכזי של אירופה. הפתעה קלה נרשמה בגזרת הציון של הנגיד הפרדל ריזרב, בן ברננקי, שזכה לקבל את הציון 'C'' הנמוך יחסית, זאת למרות ההצלחה היחסית במניעת קריסת המערכת הבנקאית בארה"ב.
על רקע ניהול מדיניות התערבות אגרסיבית במטבע על ידי פרופ' פישר, דבר אשר הביא את רזרבות המט"ח של ישראל לרמת שיא של 52 מיליארד דולר ביולי 2009, כמעט פי שניים מהתקופה המקבילה אשתקד, המגזין הסביר כי יחסית לכלכלה קטנה ופתוחה כמו ישראל על בנק ישראל לוודא שהתחזקות של השקל לא תקזז את השפעות הריבית הנמוכה.
בגלובל פיננס הציפו את דפי המגזים במחמאות לנגיד בנק ישראל, אשר הצליח לדבריהם להגביל את השפעות המשבר העולמי על הכלכלה המקומית וזאת על ידי צמצום ההשפעה השלילית שלו על הייצוא, הודות למהלך האגרסיבי של רכישות מט"ח מאסיביות.
בנקים נוספים שקיבלו השנה ציון 'A', הציון הגבוה ביותר: הרפובליקה הצ'כית, דרום קוריאה, טייוואן ומלזיה. הציון הנמוך ביותר שניתן השנה הוא '-C', והוא הוענק לבנק המרכזי של נורבגיה, רוסיה ושוודיה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה