הדולר המשיך דרומה: איבד 0.15% ל-3.69 שקלים לפני הודעת הריבית ביום שני
מגמת המסחר בשוק המט"ח נראתה היום בדומה מאוד למגמה השבועית והשטר הירוק נחלש גם ביום המסחר האחרון לשבוע. במהלך שבוע המסחר ירד השער היציג מתחת לרמה של 3.7 שקלים לדולר, רמה פסיכולוגית חזקה, זאת בעיקר על רקע מגמת ההיחלשות של הדולר מול רוב המטבעות בשוק המט"ח הבינלאומי.
המשיך השבוע להתערב במסחר ורכש דולרים, אך לא הצליח להשפיע על המסחר בשוק המט"ח הישראלי באופן משמעותי ומתמשך. האנליסטים בשוק ממתינים כעת לישיבתו המוניטארית של בנק ישראל בשבוע הבא וההערכות הן, כי הריבית השקלית תוותר ללא שינוי.
בסוף השבוע שעבר פרסמה הלמ"ס כי הפתיע וירד בספטמבר ב-0.3%, בהקשר זה ובנוגע לשיעור הריבית במשק, כלכלני בנק הפועלים גורסים כי "הירידה במדד עשויה לאפשר לבנק ישראל להמשיך ולהותיר את הריבית ברמתה הנמוכה, 0.75% בלבד, ביום שני הקרוב. הריבית הנמוכה צפויה להמשיך ולתמוך בשוק המניות המקומי, נוכח האטרקטיביות הנמוכה של חלופות ההשקעה". לסקירה השבועית של בנק הפועלים בהרחבה
גם בישיר בית השקעות פרסמו תחזית בנוגע לגובה הריבית. להערכת כלכלני ישיר, פרופ' סטנלי פישר לא ישנה את הריבית ביום שני הקרוב ויותירה ברמה הנוכחית בהסתברות של 80%. גם להערכת כלכלני בית ההשקעות הסיבה העיקרית להשארת הריבית על כנה היא הירידה המפתיעה במדד חודש ספטמבר.
עם נעילת המסחר, המטבע האמריקני ננעל בירידות שערים של 0.15% לרמה של 3.692 שקלים, האירו היציג עלה 0.175% ושערו היציג נקבע על 5.555 שקלים. בסיכום שבועי (לא כולל את יום ו') נחלש הדולר בכ- 0.5% מול השקל ובכ- 0.2% מול האירו.
בתוך כך, בבנק הפועלים מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל".
"מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה