סיכום שבוע בזירת המט"ח: למרות הירידה היומית, הדולר התחזק השבוע 1.4%
השבוע התחזק הדולר בחדות מול השקל, על רקע המגמה בעולם, תוך שטיפס מרמת השפל השנתית אליה הגיע בשבוע שעבר וחצה כלפי מעלה את רמת ה- 3.75 שקלים, אולם היום חזר הדולר להיחלש על רקע נתון התמ"ג בארה"ב ומיתן במעט את התחזקותו השבועית.
במרכז הבמה השבוע בזירת המט"ח עמדה החלטתו הצפויה של נגיד , הפרופ' סטנלי פישר, להותיר את הריבית המקומית על כנה, החלטה שתרמה לביסוס פערי הריביות בין השוק המקומי לשוקי חו"ל.
מגמת המסחר השבועית השתנה מיד עם פרסום נתון התמ"ג של הכלכלה הגדולה בעולם. התוצר המקומי הגולמי עלה בשיעור של 3.5% ועקף את תחזית כלכלני המאקרו בארה"ב שצפו לצמיחה של 3.2% ברבעון השלישי, לאחר 4 רבעונים של נסיגה (הרצף הארוך ביותר מאז 1947). הנתון מיתן את מגמת התחזקות הדולר אתמול, מגמה שנמשכה כאמור גם היום.
טרם פרסום נתון התמ"ג המעודד בארה"ב, הדולר התחזק השבוע בחדות בזירה הגלובאלית על רקע החולשה שהפגינו שווקי המניות. חולשה זו לוותה בקיטון בתיאבון לסיכון ובהתבצרות במטבע האמריקאי הנחשב לנכס בטוח יחסית, מגמה שנתמכה על ידי מספר נתוני מאקרו כלכלה שליליים בדמותם של מכירות הבתים החדשים בארה"ב ואמון הצרכנים.
עם נעילת זירת המט"ח, הדולר הרציף איבד 0.47% לרמה של 3.746 שקלים. האירו נותר כמעט ללא כל שינוי מרמת הפתיחה ושערו היציג נקבע על בין 5.5499 שקלים. בזירה העולמית, השטר הירוק נסחר ללא שינוי מול האירו ומאבד 0.63% למול היין היפני. בסיכום שבועי התחזק הדולר בכ- 1.4% מול השקל והאירו נחלש השבוע בכ-0.09% למול השקל.
בתוך כך, בבנק לאומי מתבצרים בעמדותיהם וטוענים במסגרת סקירתם השבועית למשקיעים כי העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להמשך היחלשותו מול השקל.
כלכלני בנק אגוד מציינים כי קיימת רמת תמיכה קרובה ב-3.69 שקלים, רחוקה יותר ברמה של 3.677 שקל לדולר ורמת התנגדות ב-3.77 שקל לדולר, בה צמד המטבעות נסחר כעת.
מן העבר השני, בחטיבת המחקר של בנק הפועלים חוזרים על המנטרה ומעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה