בריינסווי מדווחת על תוצאות ניסוי קליני בחולי סכיזופרניה: "לדעת החוקרים מדובר בפריצת דרך משמעותית"
חברת בריינסווי מפרסמת היום (ב') דו"ח מיידי על תוצאות ביניים של ניסוי קליני בבחולי סכיזופרניה הסובלים מהזיות שמיעה שנערך במרכז לבריאות הנפש בבאר יעקב.
תוצאות הביניים בניסוי מבוססות על דו"ח ביניים של החוקר הראשי על 7 חולים, מתוך סה"כ 20 חולים בניסוי, אשר שניים מהם קיבלו את הטיפול פעמיים, כלומר, בסה"כ נבדקו 9 מקרים.
במסגרת הניסוי, מידת ההשפעה החיובית של מכשיר ה-Deep TMS של החברה על המטופלים, נבדקה באמצעות שלושה מדדים שונים: הראשון הוא מדד הערכת הקולות של הופמן הבוחן את תדירות הקולות ששומע החולה, רמת "אמיתותם", עוצמתם, מספרם, המידה בה הם משפיעים על התנהגות החולה, משך הזמן שלהם ורמת המצוקה שהם גורמים לחולה ואשר הינו המדד העיקרי באמצעותו נבדקה יעילות הטיפול.
המדד השני הוא מדד הסימנים החיוביים של מחלת הסכיזופרניה (SAPS) הכולל בין היתר הזיות שמיעה והשלישי והאחרון הוא מדד הסימנים השליליים של מחלת הסכיזופרניה.
מתוצאות הביניים של הניסוי הבודק את יעילות הטיפול עולה כי במדד הערכת הקולות של הופמן נצפה שיפור של למעלה מ- 50%, במדד הסימנים החיוביים של מחלת הסכיזופרניה, הכולל כאמור הזיות שמיעה, חל שיפור של כ-28% ובמדד הסימנים השליליים של מחלת הסכיזופרניה לא נצפה שיפור משמעותי.
בריינסווי מדווחת כי "במסגרת הניסוי נצפה שיפור משמעותי במדד הערכת הקולות של הופמן וכן שיפור משמעותי בסקלת הסימנים החיוביים של מחלת הסכיזופרניה. בשל השיפור המשמעותי במדד הערכת הקולות ובסקלת הסימנים החיוביים, לדעת החוקרים מדובר בפריצת דרך משמעותית בטיפול בהזיות שמיעה אצל חולי סכיזופרניה, אשר עד כה לא נמצא להן טיפול יעיל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה